More

  Θεοχάρης σε Περιφερειάρχες: Στόχος μας, να ανοίξουν όλες οι περιοχές και να μην υπάρξει αποκλεισμός

  Για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, το σχέδιο προτάσεων για την επόμενη ημέρα και τα μέτρα και τα πρωτόκολλα επανεκκίνησης, ενημέρωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού και εννέα (9) από τους 13 Περιφερειάρχες, κατά την 5η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, (14/05), με τηλεδιάσκεψη.

  Στη συνεδρίαση, εκτός των Αντιπεριφερειαρχών / Εντεταλμένων Συμβούλων αρμόδιων για τον τουρισμό, συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις οι περιφερειάρχες: Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η νέα υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου.
  Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα πέντε σημεία του πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Ειδικότερα, ο Υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις εξελίξεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε οικονομικό επίπεδο, τις διπλωματικές ενέργειες με τη συνεργασία με χώρες, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, το σχέδιο μάρκετινγκ, τις προωθητικές ενέργειες με υλικό προς tour operators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να μπει δυνατά η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και τις ενέργειες για τον κοινωνικό τουρισμό που εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.
  Επιπλέον ο Υπουργός Τουρισμού ανέλυσε την πολιτική της προσέγγισης των μεγάλων αγορών της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α., οι οποίες εξαρτώνται πρωταρχικά από τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και επεσήμανε ότι «σε κάθε ευκαιρία κάνει παρεμβάσεις και δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες των χωρών αυτών για το ασφαλές περιβάλλον της Ελλάδος, που πρόκειται να τους φιλοξενήσει».
  «Το πλάνο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις περιφέρειες για να διαμορφώσουμε τους χάρτες προορισμών. Στόχος μας είναι να ανοίξουν όλες οι περιοχές και να μην υπάρχει αποκλεισμός», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.
  Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει μία ιδιαίτερη καμπάνια προβολής της χώρας και ανάδειξης της υγειονομικής της ασφάλειας, σε συνδυασμό με την προσέλκυση των δυνητικών τουριστικών αγορών. Επίσης έχει συνεργασία με άλλα υπουργεία που είναι αρμόδια για την προετοιμασία άλλων μέτρων για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους».
  Οι Περιφερειάρχες από τη μεριά τους ευχαρίστησαν τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, για τη χρήσιμη ενημέρωση και για τη συνεχή συνεργασία τους και περιμένουν τις συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνεργασία των περιφερειών στην εθνική καμπάνια μάρκετινγκ και την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων.
  Πηγή: money-tourism.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα €172 εκατ. σε 20.507 δικαιούχους

  Η προθεσμία οριστικοποίησης των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ λήγει αύριο, Τετάρτη 15 ΙουλίουΠιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό...

  Την Τετάρτη πατούν Κρήτη, οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες της φετινής σεζόν…

  Ανοίγει την Τετάρτη η Βρετανική αγορά για τον τουρισμό του Ηρακλείου.Στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες για τη φετινή σεζόν θα φτάσουν στις 12:00 το μεσημέρι.Όπως δήλωσε στο Creta24,...

  Διαβάστε στα Σελινιώτικα Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη

  Ακολουθούν σε τίτλους, τα κεντρικά θέματα που μπορείτε να διαβάσετε...Τα Σελινιωτάκια που σάρωσαν στις Πανελλήνιες! Τι λένε οι μαθητές του Σελίνου που διέπρεψαν στις πανελλαδικες...

  “Ντύθηκε” με σκαλωσιές το κτήριο Παπαδόπετρου στην οδό Τζανακάκη! Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του…; (pic)

  Η τύχη του εν λόγω κτηρίου τα τελευταία χρόνια, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο συζητήσεων, άλλες έντονων - κι εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων -...