More

  Θλίψη η εικόνα του Δ.Σ.Χανίων! Δαμιανάκης και Σημανδηράκης επιβάλλεται να βάλουν τάξη και κανόνες στο “καφενείο”

  Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

  Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που είχαν χαρακτηρίσει την προηγούμενη σύνθεση του σώματος, ως την χειρότερη όλων των εποχών. Δυστυχώς οι πέντε πρώτοι μήνες της νέας ομάδας και οι συνεδριάσεις που έχουν γίνει, δημιουργούν  βάσιμες υπόνοιες, πως τα χειρότερα… είναι μπροστά μας.

  Αριθμητικά και μόνο, είναι δύσκολο να ελεγχθεί όλη αυτή η ανθρωπογεωγραφία, ενώ ακόμη και οι φωτεινές εξαιρέσεις που ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν και δεν είναι και λίγες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούν – τουλάχιστον με την μέχρι σήμερα στάση και πορεία τους – να αλλάξουν δραματικά προς το καλύτερο, την εικόνα που βγάζει προς τα έξω, ο τοπικός ναός της Δημοκρατίας.

  Ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.Χανίων, έχει αποδειχθεί πως χρειάζεται όχι απλά διορθωτικές κινήσεις, αλλά τολμηρές παρεμβάσεις. Προς ώρας, αν και εντός της αιθούσης και κατά την διάρκεια των πολύωρων συνεδριάσεων, η αναγκαιότητα αυτή έχει επισημανθεί πολλάκις, αυτοί που πρέπει, νίπτουν τας χείρας τους, σχεδόν πετώντας “λευκή πετσέτα”.

  Δεν είναι δυνατόν μια συνεδρίαση να ξεκινά στις 15:30 το μεσημέρι και να… διακόπτεται 15 ώρες σχεδόν αργότερα. Ακόμη και σε… τιμωρία να βρίσκονται οι συμμετέχοντες σε αυτήν, ο “δάσκαλος” τους, στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, θα πρέπει να είναι περισσότερο ουσιαστικός και λιγότερο εύθικτος.

  Η συνεδρίαση της 19/02/2020 θα έπρεπε να είχε διακοπεί πολύ νωρίτερα. Η κόπωση στο σώμα ήταν κάτι παραπάνω από διάχυτη στην αίθουσα,καθώς  η πολύωρη συνεδρίαση και τα σοβαρά εκτός αλλά κι εντός ημερήσιας διάταξης θέματα που είχαν συζητηθεί,  είχαν λειτουργήσει καταλυτικά, προκειμένου οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, απλά να μην βλέπουν την ώρα για να… σχολάσουν.

  Κι όμως η συνεδρίαση διήρκησε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, για να αποφασιστεί τελικά η διακοπή της, η οποία ενώ είχε δρομολογηθεί πέντε περίπου ώρες νωρίτερα, το προεδρείο αποφάσισε να κάνει πράξη το αυτονόητο, λίγο πριν το χάραμα, αφήνοντας για την ερχόμενη Παρασκευή 21/02/2020 τα υπόλοιπα 54 θέματα που δεν πρόλαβαν να συζητηθούν μέχρι εκείνη την ώρα.

  Γιατί έγιναν όλα αυτά…; Διότι κάποιοι από τους “μαθητές” δεν ήταν καλά και υπάκουα παιδιά και ο δάσκαλος αποφάσισε να τα τιμωρήσει.

  Παιδική χαρά δηλαδή…

  Αν θυμάμαι καλά, ο νομοθέτης έχει προβλέψει πως οι συνεδριάσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν την δωδεκάτη εσπερινή, καθώς οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά το πέρας αυτής, μπορούν να προσβληθούν και τελικώς να ακυρωθούν. Προηγούμενο προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει, από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν του δήμου Χανίων, επί δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα, άρα η “έδρα” την λεπτομέρεια αυτή ίσως και να πρέπει να την λάβει υπόψιν της…

  Όχι Κύριοι, δεν μπορούν οι συνεδριάσεις να έχουν ένα κατάλογο 61 θεμάτων γνωρίζοντας εκ προοιμίου πως πολλά από αυτά απαιτούν εξαντλητική συζήτηση, ενώ και τα εκτός ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση τους διαρκεί στην καλύτερη περίπτωση τρεις με τέσσερις ώρες.

  Κάποια στιγμή Δημοτική αρχή και Προεδρείο, θα πρέπει να δουν την κατάσταση πιο σοβαρά -όπως η περίσταση επιβάλλει – μακριά από εγωισμούς και σκοπιμότητες διότι αυτό που διαφαίνεται ως μόνη σίγουρη εξέλιξη, είναι η πλήρης απαξίωση του δημοκρατικότερου ίσως θεσμού.

  Μπείτε στην ουσία και κυβερνήστε το δήμο με σύνεση και συναίνεση, εκεί που πρέπει. Ιεραρχήστε τις προτεραιότητες και ορίστε που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του καθενός για να  κυβερνηθεί το καράβι… Διαφορετικά τα βράχια έρχονται και ο χτύπος, θα κάνει κρότο.

                                          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                   “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Η Κρήτη ανάμεσα στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης! Δείτε την λίστα…

  Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού “Travel + Leisure“,...

  Ο πιο… γλυκός άνθρωπος της χρονιάς, είναι Κρητικός και αναδείχθηκε «Σεφ Ζαχαροπλαστικής για το 2020»

  Από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau Ο τριαντάχρονος  Ηρακλειώτης Σπύρος Πεδιαδιτάκης  βραβεύτηκε ως «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς 2020(Pâtissier de l’année)»  από τον έγκριτο...

  «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» – Μια επιπλέον παράσταση στο Ρωσικό  Στρατώνα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

  Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα δώσει  μια επιπλέον παράσταση του Εργαστηρίου 1 της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής με...

  ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

  Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη κ. Γιώργο ΚοντάκηΤον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρύτανης...