Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Για την εξέλιξη της εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων κατέθεσε ερώτηση την Τετάτη στη συνεδρίαση λογοδοσίας ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μίλτος Κλωνιζάκης.

Ανέφερε στην ερώτηση ότι απομένουν περίπου 6 μήνες για την εκπνοή του προγράμματος εκπόνησης των ΤΠΣ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ζήτησε να μάθει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας εκπόνησης του ΤΠΣ και πότε αναμένεται η προκήρυξη αυτού. Επίσης, ποιες είναι οι αιτίες καθυστέρησης και πως θα εξασφαλίσει ο δήμος ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στο μέλλον.

Ο αντιδήμαρχος Πολεδομίας, Νίκος Χαζιράκης, επισήμανε ότι για τον δήμο η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και όχι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

“Ενημερωθήκαμε ότι εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης από το νομικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Ήταν πρωτόγνωρη γι’ αυτούς διαδικασία, γιατί δεν έχει ξαναχρηματοδοτήσει πολεοδομικά σχέδια και με την παρεμβολή και του ΤΕΕ.

Τώρα αναμένεται να περάσει από το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου για να πάμε στη δημοπράτηση. Δεν έχουμε ακόμα χρονοδιάγραμμα, ενδεχομένως στο τέλος του χρόνου ή τις αρχές Ιανουαρίου συνεδριάσει το ΔΣ τους με το θέμα μας”, ανέφερε.

Τρέξαμε χωριστές μελέτες για την οριοθέτηση οικισμών, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ως τον Μάριο αλλά ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση. Περιμένουμε επίσης την αναγνώριση των οδών από το υπουργείο”

kriti360.gr