More

  Τι ζητάει το ΚΚΕ για τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι – Περιοδεία Συντυχάκη στην περιοχή (pic)

  Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Χανίων:

  Τον χώρο της 5ης Μεραρχίας στον Λόφο Καστέλλι επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη μέλος της Ε.Π. Κρήτης, βουλευτή του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, τον οποίο βρήκε κλειστό από την εταιρία που έχει νοικιαστεί, με ισχυρή αστυνομική δύναμη και κάλυψη της εισόδου με λαμαρίνες, ώστε να μην είναι δυνατή ούτε καν η οπτική επαφή.

  Από τον Μ. Συντυχάκη αναδείχθηκε η επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων της εγκατάλειψης και απαξίωσης των συγκεκριμένων χώρων, ώστε να οδηγηθούν σήμερα στο ξεπούλημά τους, αντί να αξιοποιηθούν με ευθύνη του κράτους για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας και συνολικά του λαού των Χανίων.

  Πιο συγκεκριμένα, το ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλλι, (V Μεραρχία, Στρατώνες, Παλαιές Φυλακές) προορίζεται να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχειακή- τουριστική μονάδα, μέσω της σύμβασης της «Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης» (ΕΑΔΙΠ) και συγκεκριμένου επενδυτή. Το κτιριακό συγκρότημα στο Λόφο Καστέλι έμεινε αναξιοποίητο, εγκαταλελειμμένο, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του και μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος επιστρατεύτηκαν ακόμα και ΜΑΤ για τη βίαιη εκκένωσή του, γεγονός που καταδικάστηκε από το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή.

  Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως το Κόμμα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του μέσα και έξω από τη Βουλή,

  • Για να ακυρωθεί τώρα η σύμβαση ανάμεσα στην ΕΑΔΙΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης και τη μισθώτρια εταιρεία για το Κτιριακό Συγκρότημα στο Λόφο Καστέλλι Χανίων. Να αντιμετωπιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλες οι συνέπειες της ακύρωσης της συμφωνίας.
  • Να συντηρηθεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα, με ευθύνη της κυβέρνησης και κρατική χρηματοδότηση, το Κτιριακό Συγκρότημα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλλι Χανίων, ώστε να αξιοποιηθεί για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού των Χανίων.
  • Να καλυφτούν ολοκληρωμένα οι ανάγκες όσων ανθρώπων έβρισκαν καταφύγιο στο κτίριο της παλιάς Πρυτανείας και με ευθύνη κυβέρνησης και δημοτικής αρχής να εξασφαλιστούν οργανωμένες δομές φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.
  • Να εξασφαλιστεί η συντήρηση και η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των υπόλοιπων κτιρίων που έχει στην ιδιοκτησία του το Πολυτεχνείο Κρήτης (όπως το κτίριο του Παπαδόπετρου, της Γαλλικής Σχολής, του κολυμβητηρίου, κτλ) και η αξιοποίησή τους προς όφελος του πραγματικού τους ιδιοκτήτη: των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού των Χανίων, με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.

   

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πειρατεία σε πλοίο της εταιρίας “Κουκιανάκης” ανοιχτά της Νιγηρίας – Όμηροι 3 Έλληνες ναυτικοί

  Σε ομηρία τρία μέλη του πληρώματος σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων – Το πλήρωμα του πλοίου «Στέλιος Κ» υπό σημαία Togo αποτελείται από πέντε ναυτικούς...

  Κρήτη: Στον Ευαγγελισμό για νοσηλεία ο Γιάννης Πλακιωτάκης που έχει προσβληθεί από κορονοϊό!

  Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο Κρητικός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.«Οι γιατροί μου συνέστησαν να...

  Θλίψη! «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης

  Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Κώστας Μπετινάκης.Από το 1968 εργάστηκε σε θέση ευθύνης στον τομέα διεθνών...

  Χαλάρωση του lockdown στη Γαλλία – Ουρές έξω από καταστήματα και κομμωτήρια (Pics)

  Ανυπομονώντας να κουρευτούν, πολλοί Γάλλοι σχημάτιζαν ουρά σήμερα έξω από κομμωτήρια και κουρεία, ενώ τα πολυκαταστήματα που διαθέτουν δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια είχαν την...