More

  Την ώρα που η πανδημία χτυπάει την πόρτα των Χανίων, ο Δήμος ετοιμάζει γιορτούλες…;

  Δώστε μου δυο λεπτάκια, γιατί σε αυτή την πόλη μάλλον χάνουμε το “μέτρο”, την ουσία και προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία, τώρα που το πρόβλημα, βρίσκεται κυριολεκτικά, έξω από τη γειτονιά μας.

  Το kriti360.gr δηλώνει ΔΗΜΟΣΙΑ ότι δεν προτίθεται να καλύψει δημοσιογραφικά – αν και έλαβε σχετική πρόσκληση, την εκδήλωση που οργανώνει την Τετάρτη το πρωί ο Δήμος Χανίων, για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Πρατηρίου, στην περιοχή της Πελεκαπίνας.

  Προφανώς και η εν λόγω εγκατάσταση, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο στην εξοικονόμηση πόρων για τα ταμεία του Δήμου, όσο και για την βελτίωση της λειτουργίας πολλών υπηρεσιών της Δημοτικής αρχής.

  Προφανέστατα και το όραμα του αείμνηστου Μανόλη Σκουλάκη – αλλά κι ένα έργο που θα φέρει ούτως ή άλλως – φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τότε Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και πολυλογά κ. Μανόλη Κεμεσίδη, ευτυχώς μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έλαβε σάρκα και οστά και έφτασε η ώρα επιτέλους, να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

  Η επένδυση, είναι ΣΟΒΑΡΗ σε κάθε περίπτωση, όμως…

  Σε μια εποχή που με κάθε τρόπο, το κράτος, οι δομές του, οι λειτουργοί του αλλά και το σύνολο των πολιτών, ΠΡΕΠΕΙ να σταθούν ΥΠΕΥΘΥΝΑ απέναντι στον φονικό ιό, είναι τουλάχιστον ΑΣΤΟΧΟ και υγειονομικά επικίνδυνο, ένας φορέας – ο πρώτος και ο σημαντικότερος αυτής της πόλης – να εκπέμπει ένα τόσο λάθος μήνυμα. Η οργάνωση μιας εκδήλωσης , έστω και με όλους τους κανόνες πρόληψης για την προστασία από τον covid-19 – ούτε αυτό για τυπικούς λόγους δεν μπήκαν στον κόπο να το αναφέρουν στην σχετική πρόσκληση – κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης που λάβαμε:

   

   

  Προς συντάκτες/δημοσιογράφους,
  Σας προσκαλούμε στην επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Πρατηρίου Καυσίμων του Δήμου Χανίων, την Τετάρτη 03/03/2021 στις 10:30 το πρωί στον χώρο των δημοτικών συνεργείων στην Πελεκαπίνα.
  Στο σημείο θα γίνει ανεφοδιασμός καυσίμων σε οχήματα του Δήμου Χανίων και θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
  Παρακαλούμε όπως καλύψετε δημοσιογραφικά την παρουσίαση.

  Όχι Αξιότιμοι Κύριοι της Δημοτικής Αρχής:

  ΔΕΝ θα καλύψουμε την εκδήλωση σας. Θα αρκεστούμε στα ομολογουμένως απολύτως κατατοπιστικά δελτία τύπου – τα οποία ούτως ή άλλως – δημοσιεύουμε για να πληροφορήσουμε ως kriti360.gr, το Χανιώτικο κοινό, γι’ αυτήν την – επαναλαμβάνουμε – σπουδαία νέα εγκατάσταση του Δήμου Χανίων.

  Υ.Γ.1

  Κύριοι, η τουριστική σεζόν σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει. Η ταμπέλα του “ασφαλούς” προορισμού για την Κρήτη, δυστυχώς έχει αρχίσει να αποκτά σκιές. Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας – για να κρατήσουμε μια υπεύθυνη στάση – που θα δώσει την δυνατότητα στην τοπική οικονομία, να σταθεί – ούσα πολυτραυματισμένη – ξανά στα πόδια της.

  Αυτό δεν είναι προσδοκία, αλλά υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ

  Υ.Γ.2

  Δήμαρχε, έστω και αυτή την στιγμή, ανέλαβε το πολιτικό κόστος μιας απόφασης που λήφθηκε με μη ορθό τρόπο και διόρθωσε την. Ας μην γίνει η “γιορτούλα”.

                                          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος” 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ