More

  Το καλωσόρισμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στους μαθητές της Κρήτης

  Ο χαιρετισμός του Μανώλη Καρτσωνάκη για τη νέα σχολική χρονιά

  Το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές και τους γονείς στέλνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης. Αναλυτικά αναφέρει:

  Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς,
  Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργική διάθεση για πρόοδο στην Παιδεία.
  Μια Παιδεία στην υπηρεσία του ανθρώπινου προσώπου και όχι του απρόσωπου συστήματος.
  Όραμα όλων μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός σχολείου που θα προσφέρει στα παιδιά μας όχι στείρες γνώσεις αλλά μια ολόπλευρη εκπαίδευση. Το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου καλείται να στηρίξει και να εμπνεύσει ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.
  Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων. Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοι και καθηγητές σας αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας να γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.
  Παράλληλα, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν ούτε μια στιγμή την αίσθηση και τη σπουδαιότητα των ηθικών αξιών, ως εφόδια για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.
  Συμπαραστάτες και αρωγοί όμως είναι και οι γονείς που δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα οδηγήσουν τα παιδιά τους στην πρόοδο και την επιτυχία. Και σ ‘ αυτούς λοιπόν θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο.
  Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό σας. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η διαρκής και αγαστή συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι ώστε να επιλύονται τυχόν προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά ζητήματα.
  Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Παράνομες πινακίδες – Ένα μήνα στις αποθήκες και μετά ανακύκλωση

  Ανακύκλωση αφαιρούμενων παράνομων πινακίδων: Από τον Δήμο Χανίων Από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, τόσο αυτές, που έχουν ήδη απομακρυνθεί όσο...

  Μετά τις βροχές, συννεφιά σήμερα στην Κρήτη

  Βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr.Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις...

  Χανιά: Οι “φύλακες άγγελοι”- ναυαγοσώστες και το δημόσιο “ευχαριστώ”

  Τη ζωή της χρωστάει σε δυο ναυαγοσώστες μια γυναίκα από τα Χανιά η οποία πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ απολάμβανε...

  Δεύτερη ευκαιρία για 20χρονο κρατούμενο από την Κρήτη – Είχε διαπράξει περισσότερες από 20 κλοπές

  Δεκτή έγινε η αίτηση αποφυλάκισης του 20χρονουΜε την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του 20χρονου που είχε κριθεί προφυλακιστέος για...