More

  Tο ΚΚΕ Χανίων ζητά προσλήψεις στα Νοσοκομεία

  “Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την επιδημία, ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν”.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

  “Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα και να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη των μονάδων του ιδιωτικού τομέα.
  Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που μένουν σπίτι, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς σοβαρές ασθένειες. Αντίστοιχα και χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Όλες αυτές οι κατηγορίες του πληθυσμού σήμερα μένουν χωρίς συνταγογράφηση, εξέταση, θεραπεία.


  Τώρα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα προστασίας στο Νομό μας!
  Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, όπως:
  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, 3 διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα που υπάρχουν στο νομό  καθώς και των 4  ιδιωτικών νοσοκομείων-κλινικών .
  • Το ίδιο να γίνει και με σύνολο των ιδιωτικών  γιατρών, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.
  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικού προσωπικού. Οι ελλείψεις του ΓΝ Χανιών αλλά και των  Κ.Υ. του Νόμου είναι μεγάλες. Δεν υπάρχει επάρκεια σε μάσκες, γάντια, αναλώσιμα, ενώ οι ειδικές στολές προστασίας  δεν επαρκούν για το προσωπικό του νοσοκομείου  αλλά και  των  Κ.Υ. του Νομού .
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Ο σημερινός αριθμός προσωπικού δεν επαρκούσε καλύψει τις μέχρι τώρα ανάγκες αυτών που είχαν ανάγκη για βοήθεια στο σπίτι. Σε κατάσταση πανδημίας  το υπάρχον προσωπικό σε καμιά περίπτωση  δεν επαρκεί για να καλυφτούν οι πολλαπλάσιες σημερινές ανάγκες.
  • Να επιταχτούν ξενοδοχεία που βρίσκονται πλησιέστερα στο νοσοκομείο, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου και των Κ.Υ. στη διάρκεια της επιδημίας, προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσου.
  • Να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού,  στο ΓΝ Χανίων ώστε να λειτουργήσουν οι  3 επιπλέων   κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές και να προστεθούν στις 7 που λειτουργούν τώρα για 170000 πληθυσμό.  Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν πρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.
  • Να γίνει τώρα 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, τα ΚΥ Καστελιού, Βάμου και Κανδάνου του Nομού και οι 2 ΤΟΜΥ. Να επανδρωθεί με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Χανιών.
  • Να εξοπλιστούν, να επανδρωθούν με κατάλληλες προσλήψεις και να αξιοποιηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί οι εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου στη Σούδα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του νοσοκομείου”.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κορωνοϊός: «Μην πάτε στις δουλειές σας αύριο» – Η σύσταση του υπ. Εργασίας – Ποιες περιοχές αφορά

  Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και της τοπικής ενότητας Λουκισίων στο νομό Ευβοίας, να παραμείνουν στις οικίες τους απευθύνει το υπουργείο Εργασίας.Συγκεκριμένα, το...

  Φροντίδα υγείας σε αθλητές, αθλούμενους και εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

  Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Λευτέρης Αυγενάκης με την ΑΕΜΥ, που προσφέρει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της...

  Που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ψεκασμούς για τον δάκο η Π.Ε.Ηρακλείου

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίαςΤην Πέμπτη...

  Ναύσταθμος Σούδας: Το μεγάλο στοίχημα για το Πολεμικό Ναυτικό – Δυναμική απάντηση στη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν – Ο ρόλος των ΗΠΑ

  Ουσιαστικά η αναβάθμιση της Σούδας θα σηματοδοτεί τη δυναμική «έξοδο» του Πολεμικού Ναυτικό από το «κλειστό» Αιγαίο στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου. Εγχείρημα όχι...