More

  Το Μεγάλο… στοίχημα της φετινής τουριστικής χρονιάς και η κεφαλαιοποίηση της υγειονομικής επιτυχίας που δεν πρέπει να χαθεί…

  Αν μη τι άλλο, η φετινή τουριστική σεζόν είναι η πιο κρίσιμη από τότε που η Ελλάδα, μπήκε στον τουριστικό «χάρτη» και κατάφερε να κερδίσει μια θέση, ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές» της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

  Τα διαδοχικά ρεκόρ όμως και η εκτίναξη των αφίξεων τα προηγούμενα χρόνια, έδωσαν την θέση τους, σε μια χρονιά με έντονους κλυδωνισμούς – λόγω του «κανονιού» της Thomas Cook –  το 2019, αλλά και σε μια τουριστική χρονιά, η οποία ξεκινά δειλά – δειλά, στην βαριά «σκιά» της πανδημίας του Covid-19 και των ραγδαίων μεταβολών που αυτή έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
   

  Η Ελλάδα «νίκησε» τον Αρμαγεδδών

   
  Η Ελλάδα, σε αυτόν τον Αρμαγεδδών, με τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, η παγκόσμια κοινή γνώμη – ακόμη και οι πιο δύσπιστοι – διαχρονικά πολέμιοι της και συνήθως κακοπροαίρετοι – αναγνώρισαν πως η χώρα μας, κατάφερε να διαχειριστεί  όσο λίγοι, το υγειονομικό «τσουνάμι», που σκόρπισε το θάνατο, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το μεγάλο στοίχημα, τουλάχιστον στο πρώτο κύμα της πανδημίας δείχνει λοιπόν ότι κερδήθηκε για την Ελλάδα, ωστόσο μέχρις ότου ο υγειονομικός κίνδυνος να εκλείψει, το επόμενο δυνατό crash test , είναι η διαχείριση της επόμενης ημέρας, σε οικονομικό επίπεδο.

  «Η Ελληνική «επιτυχία» πρέπει πάση θυσία να κεφαλαιοποιηθεί σε πρώτο χρόνο, από την «διαχείριση» της φετινής κρίσιμης τουριστικής χρονιάς με την Ελλάδα ούσα ένας από τους πλέον ασφαλείς υγειονομικούς προορισμούς του πλανήτη και σε δεύτερο, βάζοντας τα «θεμέλια», για την τουριστική Ελλάδα των επόμενων ετών»

   
   

  Το τέλος της «μονοθεματικότητας» της Ελληνικής Οικονομίας

   
  Η πανδημία ανέδειξε σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια, του σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή, στις μονοθεματικές οικονομίες. Είναι πέρα ως πέρα αντιληπτό πλέον, ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να «διαχειριστεί» όσο καλύτερα γίνεται, την τουριστική σεζόν που ξεκινά, ο χειμώνας, πέραν της υγειονομικής απειλής ενός δεύτερου ενδεχομένως «κύματος», θα βρει τη χώρα αντιμέτωπη και με τον κίνδυνο, μιας ολικής οικονομικής – κοινωνικής κατάρρευσης.
   

  Η Ελληνική «επιτυχία» πρέπει πάση θυσία να… κεφαλαιοποιηθεί!

   
  Το γύρισμα της σελίδας, σε ότι αφορά την «μορφή» της οικονομικής στόχευσης της Ελλάδας, είναι – από τη μια πλευρά – ένα θέμα που άνοιξε με βίαιο ίσως τρόπο, αλλά πλέον βρίσκεται με κυρίαρχο ρόλο στο τραπέζι της συζήτησης κι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί από το σύνολο των εμπλεκόμενων στην οικονομική αλυσίδα «κρίκων», με την δέουσα σοβαρότητα.  Από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη, η μεγάλη ευκαιρία που βρίσκεται πλέον στα χέρια μας – ως χώρα – από την μέχρι στιγμής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η Ελληνική «επιτυχία» πρέπει πάση θυσία να κεφαλαιοποιηθεί σε πρώτο χρόνο, από την «διαχείριση» της φετινής κρίσιμης τουριστικής χρονιάς με την Ελλάδα ούσα ένας από τους πλέον ασφαλείς υγειονομικούς προορισμούς του πλανήτη και σε δεύτερο, βάζοντας τα «θεμέλια», για την τουριστική Ελλάδα των επόμενων ετών.

  «Η πανδημία ανέδειξε σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια, του σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή, στις μονοθεματικές οικονομίες. Είναι πέρα ως πέρα αντιληπτό πλέον, ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να «διαχειριστεί» όσο καλύτερα γίνεται, την τουριστική σεζόν που ξεκινά, ο χειμώνας, πέραν της υγειονομικής απειλής ενός δεύτερου ενδεχομένως «κύματος», θα βρει τη χώρα αντιμέτωπη και με τον κίνδυνο, μιας ολικής οικονομικής – κοινωνικής κατάρρευσης»

   

  Η προσωπική ευθύνη, παραμένει στο επίκεντρο

   
  Σε όλα τα σενάρια, ο παράγοντας της «προσωπικής ευθύνης», παρουσιάζεται ως στρατηγικής σημασίας και ενδιαφέροντος, για να μην «εκτροχιαστεί» η κατάσταση τη φετινή κρίσιμη χρονιά, αλλά και για να πετύχουμε ως χώρα το σκοπό μας, σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Εν κατακλείδι, αποτελεσματική διαχείριση της τρέχουσα σεζόν με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού ως ασφαλής υγειονομικός προορισμός και κεφαλαιοποίηση των επιτυχιών μας, για την αξιοποίηση των επόμενων πολλών ετών, στην τουριστική βιομηχανία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αγνοήσουμε το άλλο πολύ μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει, όπως αναφέραμε και παραπάνω , με «βίαιο» τρόπο: τον συνολικό επανακαθορισμό, της Ελληνικής οικονομίας.
   
   
   
   
   
   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Κρήτης – 24χρονος έχασε ξαφνικά τη ζωή του

  Ο νεαρός άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέληξε πολύ γρήγοραΜοιραίες στάθηκαν οι διακοπές στην Κρήτη για έναν 24χρονο από τη Βρετανία.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του...

  Κρήτη:Έκλεισαν κι άλλο μπαρ στην Κρήτη – «Καμπάνα» και σε ξενοδοχείο

  Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα …πρόστιμα.Χθες εκτός από την...

  Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη για την προκλητικότητα της Τουρκίας

  Συνεχίζει τις διπλωματικές του κινήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προκλητικότητα της Τουρκίας, μετά και τη σημερινή έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία, για έρευνες του Oruc...

  Χανιά: Τεστ σε όλο προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου μετά το κρούσμα – Δείτε φωτό

  Σε δειγματολογικούς ελέγχους  στο προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης στη Σούδα προχωρούν αυτήν την ώρα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές μετά το κρούσμα που ανιχνεύτηκε...