Στις 24 Μαΐου το μεγάλο αθλητικό ραντεβού στα Σφακιά – Αγώνας και πεζοπορία μέσα στο φαράγγι, με έμφαση στη φύση, τον αθλητισμό και την ιστορική ταυτότητα της περιοχής.

 

Ο Δήμος Σφακίων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 2ου Imbros Trail Run & Hike, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά.

Πρόκειται για διοργάνωση του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων και της Ένωσης Σφακιανών Π.Ε. Χανίων, με συνδιοργάνωση του Δήμου Σφακίων και της Περιφέρειας Κρήτης. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην έναρξη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, αναδεικνύοντας τη βαθιά ιστορικότητα της περιοχής.

Ο αγώνας, ο οποίος πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από το Δημοτικό Σχολείο Ίμπρου στις 09:30 και τερματισμό στη Θυμιανή Παναγία, στοχεύει στην ανάδειξη των μοναδικών φυσικών διαδρομών του φαραγγιού της Ίμπρου, όπως επίσης στην προώθηση του αθλητισμού και της πεζοπορίας μέσω της συμμετοχής των νέων και της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα στο εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της περιοχής.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι η συμβολή των εθελοντών και για το λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές και να συνεισφέρουν στην υλοποίηση της δράσης, μπορούν να βρουν πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας στον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://atpro.gr/impros-trail-run-and-hike/

Ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός στο κάλεσμα του για συμμετοχή εθελοντών, αθλητών στο 2ο Imbros Trail Run & Hike, αναφέρει ότι: «Ως δημοτική αρχή είμαστε σταθερά δίπλα στον πολίτη επενδύοντας ισότιμα στην υγεία, τον αθλητισμό, την παιδεία και την εξωστρέφεια, μένοντας προσηλωμένοι στον βασικό μας στόχο για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του τόπου μας και την ανάδειξη της περιοχής μας, η οποία έχει ισχυρή ταυτότητα στην ιστορία, την παιδεία και τον πολιτισμό, τόσο της Κρήτης όσο και της Ελλάδας. Στα Σφακιά αξίζει κάθε αγώνας που τα οδηγεί να γίνουν τόπος πρότυπου ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Επιμένουμε σε αυτές τις αξίες, οπότε δεν φοβόμαστε να κάνουμε Trail Run & Hike (Τρέξιμο σε μονοπάτια και πεζοπορία). Ραντεβού στην αφετηρία».

Ο Δήμος Σφακίων όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Βαρδής Γυπαράκης: «Συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και την εξωστρέφεια της περιοχής. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δυνατά, για έναν δήμο που στηρίζει, δημιουργεί και προοδεύει για τον τόπο μας, τα Σφακιά».