More

  Τροχαία στην Κρήτη: Όσο δεν κάνουμε κάτι, απλά θα μετράμε ανθρώπινες ζωές και θα μοιράζουμε κόλλυβα στις εκκλησίες…

  Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, το νησί αποδεκατίζεται και η κοινωνία παρακολουθεί άπραγη σχεδόν, έναν ακήρυχτο πόλεμο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ουδείς να μπορεί να πατήσει το «φρένο» στο δρομολόγιο «ζωής – θανάτου» των Κρητικών ή των επισκεπτών του νησιού.

  Έχουμε δεκάδες φορές γράψει, αναλύσει, «καυτηριάσει» αυτή την κατάσταση, κι όμως μόλις έρχεται το «Σαββατοκύριακο» ξεκινά το καρδιοχτύπι: την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί, ή κάποιες οικογένειες θα ντυθούν στα μαύρα…;  Γιατί πραγματικά το χρονικό διάστημα μεταξύ της νύχτας της  Παρασκευής με τα ξημερώματα της Κυριακής, κάτι συμβαίνει, λες και κάποιος πατάει ένα κουμπί και ξεκινά η σύγχρονη «Μάχη της Κρήτης»

  Ο κόσμος σκοτώνεται αλλά… δεν καταλαβαίνει!

  Το πρωινό της περασμένης Κυριακής «ξύπνησα» αρκετές φορές καθώς το κινητό μου, χτύπησε τρεις διαφορετικές φορές μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας, για ισάριθμα περιστατικά που συνέβησαν κατά μήκος  του ΒΟΑΚ, με τραυματισμούς – ευτυχώς όχι πολύ σοβαρούς – συνανθρώπων μας. Ένα μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο ήρθε να «συμπληρώσει», λίγες ώρες αργότερα, μια νέα ανθρωποθυσία, στο ύψος της Creta Farms (στην Σκαλέτα) και πάλι στον «φονικό» ΒΟΑΚ.  Δεν θα μπω σε αναλύσεις που ήδη έχουν ξαναγίνει πολλάκις στο παρελθόν και που δυστυχώς δεν δείχνουν να πιάνουν τόπο. Εκ του αποτελέσματος, όση προσπάθεια κι αν κάνει κάποιος να ευαισθητοποιήσει τις… μάζες στην Κρήτη, πάνω στην μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: το απόλυτο τίποτα!

  «Εκατό ημέρες σχεδόν μετά από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – και μετά από τις συσκέψεις που έγιναν σε Αθήνα και Κρήτη, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και υπό την στενή εποπτεία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και με τις σχετικές εντολές να έχουν δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τίποτα δεν έχει δείξει και πάλι να βελτιώνεται»

  Από τη μια η επίσημη πολιτεία – πάντα μετά από μια έξαρση των περιστατικών – όπως αυτή του περασμένου Αυγούστου, δείχνει να κινητοποιείται, ανακαλύπτοντας τα όποια αντανακλαστικά της, μέχρι να «παγώσει» το αίμα στην άσφαλτο και μετά, το… απόλυτο κενό. Από την άλλη, οι απλοί πολίτες που δεν συγκινούνται στη… θέα της ανθρωπο-γενοκτονίας της ασφάλτου και απλά, μετράμε νεκρούς και μακάβριες λίστες.

   

  Ο Μητσοτάκης «μπήκε» επιθετικά αλλά…

  Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε την πρόθεση του, να δρομολογήσει τις εξελίξεις, για να ξεκινήσει η προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Εκατό ημέρες σχεδόν μετά από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – και μετά από τις συσκέψεις που έγιναν σε Αθήνα και Κρήτη, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και υπό την στενή εποπτεία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», με τις σχετικές εντολές να έχουν δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τίποτα δεν έχει δείξει και πάλι να βελτιώνεται. Αντίθετα, το «φαινόμενο» των τροχαίων ατυχημάτων, το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα, μας θύμισε πως είναι «εδώ» με τον πλέον έντονο τρόπο, την ίδια ώρα που η επίσημη πολιτεία, «λάμπει δια της απουσίας της».

  Ηλικιωμένοι οδηγοί, οι… κινούμενες «βόμβες» στους δρόμους!

  Όλοι εμείς οι Κρητικοί, αποδεικνύουμε περίτρανα πως είμαστε εξίσου υπεύθυνοι, για την κατάσταση που καταγράφεται, στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, Εθνικό, περιφερειακό και δημοτικό, επικεντρώνοντας την όποια μας «κριτική» διάθεση, στο αν πρέπει ή όχι να μπουν διόδια, προκειμένου το νησί να αποκτήσει – όπως του αξίζει – έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Οι «νέοι» που… βράζει το αίμα τους, μοιάζουν να μην τους προβληματίζει η κατάσταση, καθώς η οδηγική τους συμπεριφορά, είναι άκρος επικίνδυνη ακόμη κι αν μια «γενιά» έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια, στους ούτως ή άλλως, επικίνδυνους δρόμους του νησιού.

  «Το «φαινόμενο» των τροχαίων ατυχημάτων, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μας θύμισε πως είναι «εδώ» με τον πλέον έντονο τρόπο, την ίδια ώρα που η επίσημη πολιτεία, λάμπει δια της απουσίας της»

  Δεν είναι όμως μόνον οι νέοι… μάστιγα για τους δρόμους της Κρήτης,   είναι και οι ηλικιωμένοι οδηγοί, οι οποίοι αποτελούν (όχι στο σύνολό τους, αλλά σε ένα σημαντικότατο ποσοστό τους ) κινούμενες «βόμβες», όταν βρίσκονται στο τιμόνι και που  κανείς  – νομοθέτης ή το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον –  δεν δείχνει να είναι ικανός να τους «σταματήσει». Ανά πάσα στιγμή, οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι  να στερήσουν την ζωή κάποιου αθώου ή ακόμη και την δική τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν το τιμόνι, γιατί απλά… μπορούν!

  «Όση προσπάθεια κι αν κάνει κάποιος να ευαισθητοποιήσει τις… μάζες στην Κρήτη, πάνω στην μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: το απόλυτο τίποτα!»

  Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

  Τι με έπιασε και γράφω πάλι για τα τροχαία…; Η εκκωφαντική απραγία με ενοχλεί και κυρίως όταν αυτή, συνοδεύεται από τον εκκωφαντικό κρότο, που προκαλεί μια ανθρώπινη απώλεια. Η Κρήτη για μια ακόμη φορά μετρά νεκρούς στην άσφαλτο σε καιρό ειρήνης. Όσο λοιπόν όλοι εμείς παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις –  ή εκείνους που παραδοσιακά δείχνουν να ενδιαφέρονται για την αφύπνιση των Κρητικών αναποτελεσματικά – απλά θα μετράμε ανθρώπινες ζωές και θα μοιράζουμε κόλλυβα στις εκκλησίες. Μας αρκεί αυτό…; Αν όχι ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που κουβαλάμε ο καθ’ ένας από εμάς κι ας πράξουμε αναλόγως…

                                      Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

        “Ο Κύριος Έπαρχος”

   

   

   

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών της Μάγιας και το “ευχαριστώ”σε όσους βοήθησαν

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ έστειλαν σε όσους βοήθησαν ώστε να βρεθεί η κόρη τους Μάγια, οι γονείς της 17χρονηςΗ Μάγια βρέθηκε τελικά χθες το πρωί,...

  Επίθεση στο Μετρό: Οι «συμβουλές» του ειδικού φρουρού στους δράστες – Τι κατέθεσαν

  Ο ρόλος του ειδικού φρουρού στη συμπεριφορά των δραστών μετά την επίθεση στον σταθμάρχη στο Μετρό. Τι κατέθεσαν τα δυο ανήλικα αδέρφια για τα...

  Ηλίας Μαζαράκης: Αυτό είναι το πρόσωπο της ταυτότητας του δολοφόνου της Καλαθάκη

  Ο Ηλίας Μαζαράκης 59 χρόνων, που εκτέλεσε τον παππού, τη θεία του και κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη, κρυβόταν σαν τον...

  Ακόμα και το 300άρι πρόστιμο στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης – Η σύγκριση με άλλες χώρες

  Δυσαρέσκεια και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας από τα...