More

  Β.Ο.Α.Κ. Κόμβος Πλατανιά: Καθιζήσεις σε σημεία που περνάει το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ – Κακοτεχνίες στο μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στην Κρήτη (pics)

  Εθνική οδός Χανίων Κισσάμου, στο ρεύμα από Χανιά προς Καστέλι, στο ύψος λίγο πριν από τον κόμβο του Πλατανιά.

  Στο σημείο πρόσφατα εκτελέστηκαν – ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί – οι εργασίες για την τοποθέτηση του περίφημου καλωδίου, που θα διασυνδέσει την Κρήτη με την Ηπειρωτική Ελλάδα, μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

  Μέχρι εδώ όλα καλά…

  Όσοι οδηγοί έχουν διέλθει τις τελευταίες ημέρες από το σημείο, έχουν έλθει αντιμέτωποι:  α) με κάποιες ενημερωτικές πινακίδες – με τις οποίες έχουν σημάνει την περιοχή – οι οποίες αναφέρουν ότι θα πρέπει οι οδηγοί να “ρίχνουν” για λόγους ασφάλειας – τεχνικών προβλημάτων – την ταχύτητα με την οποίαν κινούνται με τα οχήματα τους, στα 30 χιλιόμετρα την ώρα και β) με την… θέα της καθίζησης σε δυο τουλάχιστον διαφορετικά σημεία, από τα οποία πρόσφατα – αφού πέρασε το καλώδιο – η άσφαλτος υποχώρησε, προφανώς λόγω κακοτεχνίας.

  Το έργο είναι όπως έχουμε μάθει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά που εκτελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο!

  Επίσης γνωστό όμως είναι και κάτι ακόμη: ότι το εν λόγω έργο, στο… στεριανό του σκέλος, διέρχεται κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι ο πλέον επικίνδυνος σε ολόκληρη την Ευρώπη και “κρύβει” διαχρονικά  χιλιάδες παγίδες, για τους οδηγούς που τον διέρχονται.

  Άρα σε έναν επικίνδυνο οδικό άξονα όταν του δημιουργείς επιπλέον προβληματικές καταστάσεις, απλά πολλαπλασιάζεις ένα ήδη μεγάλο πρόβλημα.

  Αλήθεια οι εμπλεκόμενες αρχές, υπηρεσίες αλλά και κατασκευάστριες εταιρίες, θεωρούν φυσιολογική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί…;

  Ο χειμώνας Κύριοι είναι μπροστά μας και οι καθιζήσεις κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ. από τα προηγούμενα χρόνια, έχουν προκαλέσει ήδη τεράστια ζητήματα τα οποία δεν έχουν ακόμη επαρκώς αντιμετωπιστεί.

  Αν έρθουν να προστεθούν και νέες – καθιζήσεις – το πρόβλημα απλά, θα διογκωθεί και ενδεχομένως να προκαλέσει εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις.

  Οι απαντήσεις Κύριε Αρναουτάκη και Κύριε Καλογερή (και όχι μόνο αλλά είναι τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό) επιβάλλεται να είναι άμεσες και χωρίς μισόλογα.

                    Φιλικά και Καλοπροαίρετα                                        

                                                   Ο “Κύριος Έπαρχος” 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Μάικλ Δουκάκης: Όλα θα είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα με τον Μπάιντεν

  Ο  πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη«Bρισκόμαστε...

  Στα άδυτα της ΜΕΘ Covid του ΠΑΓΝΗ! Το προσωπικό και ασθενείς που “παλεύουν” με τον κορωνοϊό

  Η τηλεοπτική κάμερα μπήκε στην Μονάδα - Τι λένε διοίκηση, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς που έδωσαν την μάχη με τον κορωνοϊόΤις συγκινητικές...

  Επιδεινώνεται ο καιρός σε όλη την χώρα! Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος – Ισχυροί βοριάδες στην Κρήτη

  Επιδεινώνεται ο καιρός σε όλη, σχεδόν, τη χώρα αύριο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αξιοσημείωτη πτώση αλλά και παγετό να κάνει την εμφάνισή του - στην Αθήνα ακόμη...

  Έρευνα: Μόνο 3 στους 10 Έλληνες θα πραγματοποιήσουν φέτος περισσότερες αγορές για τις γιορτές

  To 60% των Ελλήνων φαίνεται ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις δυσμενείς συνθήκες πραγματοποιώντας κανονικά τα Χριστουγεννιάτικά τους ψώνιαΜόνο 3 στους 10 Έλληνες θα...