More

  Βάμβουκας & Κεμεσίδης: Οι δρόμοι τους δε συναντήθηκαν ΠΟΤΕ!

  Το χρονικό ενός εδώ και πολύ καιρό, προαναγγελθέντος διαζυγίου. Βέβαια αν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά, για να επέλθει διαζύγιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί “γάμος”. Εδώ λοιπόν εκτιμώ πως όλοι κάναμε λάθος. Στην περίπτωση των Βάμβουκα και Κεμεσίδη, “γάμος” μάλλον δεν υπήρξε, οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν ποτέ…

   

  Από την πρώτη στιγμή και οι δυο πλευρές ήξεραν πως δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αλλά είχαν ανάγκη ο ένας τον άλλον, για συγκεκριμένους λόγους. Ο μεν Βάμβουκας ήξερε πως για να γινόταν δήμαρχος Χανίων, έπρεπε υποχρεωτικά να συνεργαστεί με το “Διάβολο“.

  Ο δε Κεμεσίδης, έχοντας σπάσει σε χίλια κομμάτια τη σχέση του με το Σκουλάκη τότε και μη μπορώντας να κατέλθει μόνος του στις εκλογές (όπως διακαώς επιθυμούσε) εκείνη την περίοδο, είπε το “ναι“, στην πρόταση να… κάνει Δήμαρχο τον Τάσο!

  Το “ζευγάρι” όμως ήταν γνωστό σε όλη την πόλη, πως δεν αντέχει ο ένας τον άλλον, ούτε ως φυσική παρουσία. Η “σχέση” με το “καλημέρα” παρουσίασε αρρυθμίες και η καταιγίδα δεν άργησε…

  Στο πρώτο κιόλας τρίμηνο της θητείας Βάμβουκα στην Κυδωνίας, ο Κεμεσίδης ήταν ξένο σώμα για το δήμαρχο ενώ ο δεύτερος από την πλευρά του, μάταια προσπαθούσε να πείσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό πως θα ήταν αναγκασμένος να υποστηρίξει την απόφαση του για συνεργασία  με τους “Ενεργούς Πολίτες” για τα επόμενα πέντε περίπου χρόνια.

  Ο Κεμεσίδης, έχοντας σπάσει σε χίλια κομμάτια τη σχέση του με το Σκουλάκη τότε και μη μπορώντας να κατέλθει μόνος του στις εκλογές (όπως διακαώς επιθυμούσε) εκείνη την περίοδο, είπε το “ναι“, στην πρόταση να… κάνει Δήμαρχο τον Τάσο!

  Όλα τα υπόλοιπα, είναι ιστορίες γνωστές για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ άρα και ανάξια οποιασδήποτε περαιτέρω ανάλυσης.

  Δεν έπεσε λοιπόν όντως κανείς από τα σύννεφα, με τις ανακοινώσεις Κεμεσίδη περί ανεξαρτητοποίησης του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Περασμένη Τετάρτη.

  Στο δια ταύτα, ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν τώρα σε αυτές τις αποφάσεις…;

  Σταθερά” πρέπει να θεωρείται το εξής:

  Ο Κεμεσίδης εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για να την… κάνει κι επίσημα, διότι στο ανεπίσημο, επαναλαμβάνω, ποτέ δεν… πήγε με τον Βάμβουκα.

  Γιατί τώρα…;

  Τα πιθανότερα σενάρια είναι τα εξής:

  Α) ο Παντελονάτος βρήκε τη “στήριξη” που έψαχνε για να κατέβει αυτόνομα στο Δήμο ως Υποψήφιος Δήμαρχος – που είναι και το μεγαλύτερο του όνειρο – με την εξαιρετικά καλή σημασία της φράσης, άρα έπρεπε να “φύγει“, προκειμένου να ξεκινήσει τη… δουλειά!

  Β) βολιδισκοπείται και του ασκούνται πιέσεις -ίσως αυτό να είναι και το περισσότερο πιθανό- για να στηρίξει κάποιον άλλον “αδελφό” υποψήφιο που ενδεχομένως  να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη – όχι κατ’ ανάγκη σε ψήφο συλλεκτικό επίπεδο – θέση από τον ίδιο άρα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταλήξει και ν’ ανακοινώσει τις προθέσεις του.

  Τι πρέπει να προσέξει ο Μανόλης…;

  Αν κατέβει “μόνος“, το κατά πόσο τελικά μπορεί να “αντέξει” ο ίδιος όλο αυτό το μεγάλο βάρος που αυτόματα θα επωμισθεί, σε οικονομικό, ψυχολογικό και πολιτικό επίπεδο.

  Αν πάλι επιλέξει το δρόμο της στήριξης – συμπόρευσης με κάποιον άλλον που θα ηγηθεί συνδυασμού, τότε πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν πως, ο κόσμος “δεν είναι δεμένος” και δύσκολα σήμερα μπορείς να του λες άσπρο, αύριο μαύρο και μεθαύριο κόκκινο!

  Σε απλά ελληνικά, δεν μπορεί πάντα οι άλλοι να είναι οι έχοντες το 100% της ευθύνης σε μια σχέση που δεν… περπάτησε. Σε αυτή την περίπτωση η αυτοκριτική είναι απαραίτητη και μάλιστα με πολύ αυστηρούς όρους και με όλα τα συμπεράσματα “ανοικτά” ως ενδεχόμενα να συμβούν. Μέχρι και να πας σπίτι σου…

  Και κάτι ακόμη: ο κόσμος, οι… καλεσμένοι δηλαδή του “γάμου“, δεν μπορεί  κάθε 4-5 χρόνια να σου απλώνουν το χέρι με το “χάρισμα” (στην προκειμένη περίπτωση την ψήφο τους) επειδή εσύ απλά βαρέθηκες ή τσακώθηκες με την προηγούμενη σου “σύζυγο” και τους είπες τώρα “πάμε γι’ άλλα“!

   

  Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                       Ο “Κύριος Έπαρχος”

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χάρης Λεοντάκης| Ο Κρητικός δημοσιογράφος που νόσησε από κορωνοϊό και το μήνυμα του στον Χαρδαλιά: Να χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας…

  Ο Δημοσιογράφος του Creta Tv και Creta24 και ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στην Κρήτη, Χάρης Λεοντάκης, είναι ένας από τους ασθενείς που νόσησαν...

  Πρόσκληση Δήμου Χανίων για Διαδικτυακή Ημερίδα της Πράξης

  Πρόσκληση Δήμου Χανίων στην 3η Διαδικτυακή Ημερίδα της Πράξης, «Διασυνοριακή συνεργασία νησιωτικών αστικών περιοχών για βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης συστημάτων ευφυών μεταφορών»...

  44 φιάλες κρασί δώρο από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης

  22 Οινοποιεία της Κρήτης προσφέρουν 44 φιάλες Κρητικού κρασιού, 2 φιάλες το καθένα, και μπορείτε να τις διεκδικήσετε κάθε εβδομάδα μέσω των λογαριασμών του...

  Λευτέρης Κλουβάτος: Aποστολή του καλλιτέχνη είναι να υπηρετεί την τέχνη!

  Ο Λευτέρης Κλουβάτος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978, έχει δυο παιδιά  και είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από πολύ νωρίς, στα νεανικά του χρόνια αντιλαμβάνεται...