More

  Βάμβουκας: Δεν θα με δείτε σε καμία “θέση” του δήμου! Η πρόταση Σημανδηράκη για την ΑΒΕΑ, δεν είναι συμφέρουσα για τους Χανιώτες (pics+vid)

  Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας στη διάρκεια της πρώτης του μετεκλογικής μεγάλης συνέντευξης στον qfm και στην εκπομπή “Πρωινό Σήκωμα” με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, το πρωί της Τετάρτης.

  Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ στην περιοχή της Νέας Χώρας, για το οποίο η νέα δημοτική αρχή, δείχνει να διαμορφώνει μια εντελώς διαφορετική πρόταση, σε σχέση με την αντίστοιχη που είχε λάβει – με σχετική της απόφαση – πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, η απερχόμενη διοίκηση του δήμου.

  Ο πρώην δήμαρχος εξήγησε τους οικονομικούς λόγους για τους οποίους ο ίδιος υποστηρίζει πως η πρόταση που είχε περάσει σε προγενέστερο βαθμό από το δημοτικό συμβούλιο, είναι η πιο συμφέρουσα σε σχέση με αυτή που φέρεται να διατυπώνει σήμερα ο κ. Σημανδηράκης, με δεδομένο πως μιλάμε πάντα για χρήματα που βρίσκονται στα ταμεία του δήμου Χανίων και τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία του Χανιώτικου λαού και όχι σε βάρος των συμφερόντων του .

  Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη πως πριν η πρόταση αυτή κατατεθεί – επί δικής του δημαρχείας ακόμη –  στο σώμα, είχε γνωστοποιηθεί στην πλευρά Σημανδηράκη με το νέο δήμαρχο τότε, να τάσσεται με την πλευρά Βάμβουκα, θέση – η οποία στη συνέχεια – διαφοροποιήθηκε, κατόπιν της διαδικασίας  διαβούλευσης που είχε ο νέος δήμαρχος, με τους τοπικούς φορείς της περιοχής.

  Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε ακόμη στην στάση που θα ακολουθήσουν οι Ενεργοί Πολίτες, σε βάθος τετραετίας, την οποίαν χαρακτήρισε ως “στάση ευθύνης και όχι στείρας αντιπολίτευσης”, “εκεί που συμφωνούμε θα συμφωνούμε, κι εκεί που θα είμαστε αντίθετοι, θα καταθέτουμε την αντίθεσή μας” είπε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στα σενάρια περί πιθανής αξιοποίησης του, σε θέση ευθύνης του δήμου Χανίων – όπως ακούγεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα – ο κ. Βάμβουκας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο ενδεχόμενο, κλείνοντας κάθε άλλη συζήτηση.

  Ο κ. Βάμβουκας σχολίασε με ενδιαφέρον τρόπο, τι πρώτες ημέρες της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και τις θέσεις που έχει λάβει ο κ. Σημανδηράκης, τόσο στο θέμα της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όσο και για τους ελέγχους σε ότι αφορά την τήρηση της νομιμότητας, στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Χανίων.

  Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, ο πρώην δήμαρχος ούτε απέκλεισε αλλά ούτε κι επιβεβαίωσε κανένα απολύτως σενάριο, για το αν ενδιαφέρεται ή όχι, να διεκδικήσει μια ακόμη τετραετία στο δήμο Χανίων.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών της Μάγιας και το “ευχαριστώ”σε όσους βοήθησαν

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ έστειλαν σε όσους βοήθησαν ώστε να βρεθεί η κόρη τους Μάγια, οι γονείς της 17χρονηςΗ Μάγια βρέθηκε τελικά χθες το πρωί,...

  Επίθεση στο Μετρό: Οι «συμβουλές» του ειδικού φρουρού στους δράστες – Τι κατέθεσαν

  Ο ρόλος του ειδικού φρουρού στη συμπεριφορά των δραστών μετά την επίθεση στον σταθμάρχη στο Μετρό. Τι κατέθεσαν τα δυο ανήλικα αδέρφια για τα...

  Ηλίας Μαζαράκης: Αυτό είναι το πρόσωπο της ταυτότητας του δολοφόνου της Καλαθάκη

  Ο Ηλίας Μαζαράκης 59 χρόνων, που εκτέλεσε τον παππού, τη θεία του και κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη, κρυβόταν σαν τον...

  Ακόμα και το 300άρι πρόστιμο στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης – Η σύγκριση με άλλες χώρες

  Δυσαρέσκεια και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας από τα...