More

  Βενιζέλειο το… μαγαζάκι! Τα όσα συμβαίνουν

  Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα και οι αποκαλύψεις, αναφορικά με τα προβλήματα που καταγράφονται στην λειτουργία του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου.

  Την Δευτέρα, το kriti360.gr έκανε σχετική αναφορά σε άρθρο του “Κυρίου Έπαρχου” με τίτλο “Τι συμβαίνει στο Βενιζέλειο…; Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο αλλά… η ζωή συνεχίζεται“, έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου.

  Σήμερα, σειρά πήρε το candiadoc.gr, το οποίο πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, το όλο θέμα με συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις.

  Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης τηρεί σιγή ιχθύος…

  Ακολουθεί αλογόκριτο, το ακριβές άρθρο που δημοσιεύει το candiadoc.gr

  Φαίνεται ότι στο Βενιζέλειο μερικά πράγματα βγάζουν… μάτι. Και τα έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα ότι ο διοικητής, Κώστας Τερζάκης, κάνει κουμάντο στο νοσηλευτικό ίδρυμα με μια… παρέα, υποβαθμίζοντας ακόμα και τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου! Μια παρέα (κλίκα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), η οποία περιλαμβάνει έναν νοσηλευτή που είχε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη και γι αυτό έχασε τη θέση του στο ΠΑΓΝΗ, κι έναν κομματικό παράγοντα της ΝΔ, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το νοσοκομείο.

  Οι τρεις τους, λένε οι πληροφορίες, κάνουν ό,τι θέλουν, αγνοώντας τα μέλη της υπόλοιπης διοίκησης, από τα οποία, για χάριν του “κολλητού νοσηλευτή”, έχουν αφαιρεθεί ακόμα και αρμοδιότητες από τον διοικητή!

  Συνήθως, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο “άριστος” διοικητής, Παρασκευή βράδυ, κάνει αλλαγές στο προσωπικό χωρίς να ενημερώνει κανένα. Σα να είναι το μαγαζάκι του… Και να ακολουθεί Σαββατοκύριακο, που αντιδράσεις είναι προφανώς μικρότερες…

  Με κάποιο τέτοιο τρόπο αναβάθμισε τον ένα… Νίκο, τον άλλοτε νοσηλευτή του ΠΑΓΝΗ με τα παλιά μπλεξίματα και επίκεντρο εταιρεία με ιατρικά είδη. Τον έκανε τομεάρχη, με “προσόν” την προσωπική παρέα.

  Ο νοσηλευτής τομεάρχης, μάλιστα, λειτουργεί αντ’ αυτού με… χαρτάκια στο προσωπικό για ρουσφέτια! Κι αυτό που αφήνει να εννοηθεί είναι με τον διοικητή “κανονίζουν τα πάντα” και την υπηρεσιακή εξέλιξη όλων…

  Ο άλλος της παρέας είναι ένας άλλος Νίκος, κομματικό στέλεχος της ΝΔ… “στενή επαφή” του ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μάλλον ο “κομματικός Νίκος” είναι και αυτός που έχει τον πρώτο λόγο στα όσα γίνονται στο Βενιζέλειο.

  Ας γυρίσουμε όμως στον “τομεάρχη Νίκο”, που έγινε τομεάρχης σε μια νύχτα κι ενώ στο νοσοκομείο υπάρχει προσωπικό με μεταπτυχιακά, γνώσεις, σκληρή δουλειά τόσα χρόνια.

  Ο διοικητής, λοιπόν, τον επέλεξε σε βάρος όλων αυτών. Μάλιστα σε μια περίοδο που ανοίγει η τρίτη κλινική covid στο νοσοκομείο και τα στελέχη δεν περισσεύουν. Αντί λοιπόν ο “άριστος” να συγκεντρώσει τις δυνάμεις, έστω αυτές τις λειψές, όρισε την παρέα του σε ένα τόσο κρίσιμο ρόλο, ακόμα και με τη διαφωνία της υπόλοιπης διοίκησης.
  Α, ο διοικητής επίσης ξέρει (με τις ευλογίες του γίνεται δηλαδή…) ότι ο τομεάρχης του κάνει συνεχώς απογευματινά ιατρεία ως νοσηλευτής, κερδίζοντας έναν ακόμα μισθό, όταν άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διεκδικούν 2-3 απογευματινά το μήνα για να συμπληρώσουν το εισόδημα και τους αρνούνται…

  Κάνει πολλά το παρεάκι του Βενιζελείου. Για παράδειγμα, ακόμα και ανθρώπους με πλαστό πτυχίο αναβαθμίζουν! Στο τμήμα Προμηθειών, λόγου χάριν!

  Σα να παρέδωσαν το βάζο με το μέλι!

  Ας προσθέσουμε ένα ακόμα από τα πολλά, ότι “άριστος” διοικητής αφαίρεσε αρμοδιότητες από άλλο κορυφαίο διοικητικό μέλος, για τα εξωσυμβατικά. Εκεί που πέφτει το χρήμα, μα πολύ χρήμα, αν κάποιος δεν κάνει τους ελέγχους που πρέπει…

  Η κατάσταση στο Βενιζέλειο έχει ξεφύγει… Το προσωπικό είναι ανάστατο εξαιτίας της αναξιοκρατίας και της κλίκας.
  Ο “άριστος” διοικητής, χωρίς να λογαριάζει κανένα, κάνει ό,τι θέλει.

  Και, λένε οι πληροφορίες, ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχει δυσαρέσκεια για τα όσα γίνονται.

  Είπαμε, μαγαζάκι…

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ