More

  Vodafone: Το ψηφιακό ταλέντο της Ελλάδας βρίσκει «στέγη» στην Κρήτη

  Η Vodafone δημιουργεί Tech Hub στο Ηράκλειο, για να φέρει το αύριο της τεχνολογίας στο νησί

  Το προφίλ της ως πόλος έλξης ψηφιακών επενδύσεων και επιχειρήσεων που στηρίζονται στην τεχνολογία χτίζει σταθερά η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που αναγνωρίζουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί δίνοντας την επενδυτική ψήφο εμπιστοσύνης τους, είναι το ταλέντο υψηλής εξειδίκευσης στον τομέα της τεχνολογίας και η μεγάλη δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών που διαθέτει.

  Περιοχές όπως η Κρήτη ή η Πάτρα εξελίσσονται σε φυτώρια στελεχών και καινοτομίας, αποδεικνύοντας το προφανές: ότι ψηφιακή Ελλάδα… δεν είναι μόνο η Αθήνα.

  Η παραγωγή «ταλέντου» με τη μορφή καλά καταρτισμένων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης σε τομείς που σχετίζονται με το ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, βαίνει αυξανόμενη στην Ελλάδα. Και μπορεί τον ψηφιακό μαραθώνιο που τρέχει η χώρα να οδηγούν περιοχές όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας αναπτύσσει θύλακες και πέρα από αυτές.

  Περιοχές όπως η Κρήτη ή η Πάτρα εξελίσσονται σε φυτώρια στελεχών και καινοτομίας, αποδεικνύοντας το προφανές: ότι ψηφιακή Ελλάδα… δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κρήτη και η Πάτρα βρίσκονται σήμερα στο «Top 5» των περιοχών -εντός και εκτός Ελλάδας- που επιλέγουν οι Έλληνες founders για να ιδρύσουν μια νεοφυή εταιρεία.

  Η λειτουργία του Vodafone Tech Hub δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων, ως αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας ομάδας της Vodafone

  Στην αναβάθμιση του ψηφιακού προφίλ αυτών των περιοχών έχει συμβάλει η προσπάθεια εδραιωμένων ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίοι επενδύουν στο αναδυόμενο ψηφιακό ταλέντο της χώρας. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο της Κρήτης.

  Ο τεχνολογικός κόμβος, που δημιουργεί η εταιρεία και θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο, έχει ως στόχο να συγκεντρώσει το καλύτερο ταλέντο του νησιού γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η κίνηση της Vodafone Ελλάδας, ενός από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, με διακρίσεις όπως το «Top Employer» από το Top Employer Institute για 4η συνεχή χρονιά, φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε κορυφαία ψηφιακά έργα του ομίλου Vodafone, φέρνοντας το αύριο της τεχνολογίας στο νησί.

  Η Vodafone δημιουργεί ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης, προσανατολισμένο στην ίση μεταχείριση του εργατικού δυναμικού

  Ήδη, η εταιρεία έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης Vodafone, δίνοντας την ευκαιρία σε έμπειρους και νέους Software Engineers και Agile Practitioners, με πάθος για τις νέες τεχνολογίες, να εργαστούν υβριδικά από το Ηράκλειο.

  Σε μια χρονική συγκυρία που το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει γίνει προτεραιότητα για το εργατικό δυναμικό, η Vodafone προσφέρει τη δυνατότητα σε νέα ταλέντα να εργαστούν με απόλυτη ευελιξία, μοιράζοντας το χρόνο τους ανάμεσα στα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο και το σπίτι τους. Η λειτουργία του Vodafone Tech Hub δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων, ως αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας ομάδας της Vodafone.

  Η Vodafone προσφέρει τη δυνατότητα σε νέα ταλέντα να εργαστούν με απόλυτη ευελιξία, μοιράζοντας το χρόνο τους ανάμεσα στα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο και το σπίτι τους

  Ήδη η εταιρεία απασχολεί πάνω από 900 άτομα σε τομείς σχετικούς των ΤΠΕ, έχοντας, μάλιστα, διπλασιάσει το σχετικό αποτύπωμα τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ στόχος είναι να προσελκύσει 100 ακόμη μηχανικούς πληροφορικής την επόμενη τριετία. Μάλιστα, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 20% των εργαζομένων αυτών είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των νέων εργαζομένων στις ΤΠΕ έχει υπερδεκαπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία.

  Σε πόλο έλξης για τους ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί συνολικά το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας #FutureReady που έχει εισαγάγει η εταιρεία στην ελληνική αγορά, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας με τα οφέλη της εργασίας στο γραφείο. Με τον τρόπο αυτό η Vodafone δημιουργεί ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης, προσανατολισμένο στην ίση μεταχείριση του εργατικού δυναμικού.

  Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/kariera/vodafone-tech-hub/

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ