More

  Βολές Ντουντουλάκη προς Μαλανδράκη: Που είναι τα έργα σας;

  Ευθείες βολές προς τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Ντουντουλάκης.

  Με επιστολή του επικρίνει το έργο της δημοτικής αρχής την οποία κατηγορεί ότι έχει εγκαταλείψει τον δήμο. Μάλιστα τονίζει ότι δεν υλοποιεί απαραίτητα έργα στην ενδοχώρα σε κάποια μάλιστα από τα οποία έχουν δοθεί χρήματα χωρίς όμως να έχουν γίνει εργασίες.

  Αφήνει αιχμές κακοδιαχείρισης και κατηγορεί τον Δήμαρχο Ι.Μαλανδράκη ότι φορείς που εποπτεύονται από τον ίδιο δεν λειτουργούν σωστά.

  Η επιστολή του κ. Ντουντουλάκη:

  “Διαχρονικά ακούγεται από τους βουλευτές μας αλλά και από τους αυτοδιοίκητικους να συζητούν για την ενδοχώρα και να λένε τα ίδια κάθε φορά: αποκέντρωση, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενίσχυση του αγροτουρισμού, σύνδεση πρωτογενή με τριτογενή τομέα.

  Οι κοινωνίες αυτές γερασμένες και εξαθλιωμένες, στέκονται ανήμπορες, προσπαθώντας να αντισταθούν και να επιδιώξουν την αλλαγή πορείας τους.

  Αυτό που αντικρίζουν είναι κλειστά σχολεία, ακαλλιέργητα χωράφια, την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας σε περιοχές όπου υπήρχαν πέντε μαντριά, τώρα ίσως συναντήσεις ένα…. δηλαδή χωριά που ερημώνουν μέρα με τη μέρα.
  Μία επίσκεψη σας θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

  Και η ερώτηση είναι μία, εμείς που ασχολούμεθα με τα κοινά τι κάνουμε; Αλήθεια τι κάνει η δημοτική αρχή Πλατανιά για τους δημότες της;

  Χρήματα υπάρχουν αλλά πρέπει να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε.

  Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση του Δήμου και των φορέων που εποπτεύονται από τον Δήμαρχο (ΔΕΥΑΒΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Ν.Π.Δ.Δ.)

  Κύριε Δήμαρχε πρέπει και να θέλουμε και να μπορούμε…

  Θα ήθελα να αναφέρω κάποια παραδείγματα προκειμένου να δείξουμε τη διαχείριση σας:

  1. Υδραυλικές εργασίες για την επισκευή δικτύων: 63.340€

  2. Αποκατάσταση τομών και οδοστρωμάτων :94.525€

  3. Προμήθεια για τη μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αποκατάσταση συνήθων βλαβών:93.505€

  4. Επισκευή συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης :περίπου 180.000€ στις δημοτικές ενότητες Κολυμβαρίου-Βουκολιών-Πλατανιά-Μουσούρων.

  Για τα τέσσερα παραπάνω έργα εδόθησαν περίπου 431.370€. Για τα έργα αυτά θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις διαγωνισμοί δυστυχώς όμως έγιναν δεκαέξι απ’ ευθείας αναθέσεις.

  Που πήγαν αυτά τα χρήματα, τι έργο παραδώσατε και θα παραδώσετε καλό θα ήταν να το ξέρει ο δημότης. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται οι φορείς με τις ευλογίες του Δημάρχου, είναι χρηματοδοτήσεις από το Δήμο. Επομένως την κύρια ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος.

  Κατά τη διαδρομή μας Βουκολιές, κάτω Κεφάλα, άνω Κεφάλα, Πλατανές, Παλαιά Ρούματα συναντήσαμε τα προβλήματα που σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες:

  Κύριε Δήμαρχε, αυτά τα έργα έχουν προτεραιότητα διότι ο δρόμος είναι απροσπέλαστος και οι δημότες κινδυνεύουν. Όταν βρέχει ορισμένα σημεία είναι επικίνδυνα ,ενώ σε επόμενη κακοκαιρία θα αποκλειστούν τα χωριά αυτά αν κι εφόσον δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα που σας παρουσιάζουμε.

  Η ίδια εικόνα είναι από Φωτακάδο ως Παλαιά Ρούματα.

  Η πρόσβαση σήμερα γίνεται μόνο με όχημα 4×4. Έχετε υποσχεθεί πρόσβαση σε όλα τα χωριά . Θα ήθελα να αναφερθώ και σε έργα πρόληψης που είναι αναγκαία να γίνουν , όμως τι να πούμε όταν δεν έχουν γίνει οι αποκαταστάσεις των προβλημάτων που υπάρχουν; Πιστεύουμε ότι η πρόληψη και η αποκατάσταση πρέπει να πηγαίνουν παράλληλα.

  Για τη δεξαμενή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω στην άνω Κεφάλα κάποιος πληρώθηκε. Οφείλετε να εξηγήσετε για ποιο λόγο εδόθησαν αυτά τα χρήματα, αφού κατά την επίσκεψη μας διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία.

   

  Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, στην κοινότητα Ζουνακίου και συγκεκριμένα στη Λίμνη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σε επόμενη κακοκαιρία κινδυνεύουν περιουσίες, ίσως και σπίτια. Υπάρχει ένας στύλος της ΔΕΗ που σε περίπτωση κατάπτωσης του σημείου αυτού θα έχει συσκότιση όλη η περιοχή.

  Νομίζω ότι χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν μας προλάβει κι άλλη κακοκαιρία. Η επέμβαση σας στο Ντερέ ήταν άμεση. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετά προβλήματα ακόμα που θεωρώ ότι τα γνωρίζετε και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα όπως εμφανίζονται και παρακάτω:

  Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα ουσιαστικά και με διάρκεια για να προστατεύσουμε το δημότη και να μη θρηνήσουμε ανθρώπους.

  Για την αντιπολίτευση Μανώλης Ντουντουλάκης”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ο «Λέανδρος» φέρνει χιόνια στην Κρήτη και σαρώνει όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες (video)

  Μπορεί να δούμε και -20 σε Φλώρινα, Νευροκόπι -Πιο ισχυρές χιονοπτώσεις το ΣάββατοΘα σημειωθούν βροχές, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές...

  Ο Αλέξης Κούγιας έκανε το εμβόλιο αν και δεν είναι άνω των 85 ετών – Τι απαντά ο γνωστός ποινικολόγος

  Ο γνωστός δικηγόρος απάντησε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των ΣυντακτώνΣε απάντηση δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας τον λόγο...

  Πορτοκάλια για τους Σελινιώτες: Ακόμα μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης (pics)

  Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου θα διανείμει πορτοκάλια στους παιδικούς σταθμούς, στα Νηπιαγωγεία καθώς και σε οικονομικά πληττόμενες...

  Lockdown: Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες

  Σε ισχύ παραμένουν τα αυστηρά μέτρα του lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής...