More

  Ξανά υποψήφιος για το Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Μ.Αλιφιεράκης! Παρουσίασε το συνδυασμό του…

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου, που αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες μέλη του επιχειρηματικού κόσμου του Ηρακλείου, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει την αίθουσα υποδοχής, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και των εβδομήντα πέντε υποψηφίων της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» από τον επικεφαλής και υποψήφιο Πρόεδρο Μανώλη Αλιφιεράκη.

  Αισιοδοξία, αποφασιστικότητα για δουλειά, ενότητα και βεβαιότητα για την επικράτηση του συνδυασμού, στις εκλογές που θα διεξαχθούν από 2 έως 4 Δεκεμβρίου, εξέφρασαν οι υποψήφιοι, οι οποίοι ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των χιλιάδων μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην προσπάθεια που ξεκίνησαν ένα περίπου μήνα πριν από τις εκλογές.

  Στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος ο Μανώλης Αλιφιεράκης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της παράταξής του τόνισε:

  «Κοιτάζοντας σας στα μάτια, θέλω σήμερα, ένα περίπου μήνα πριν από τις εκλογές του Δεκέμβρη, να σας τονίσω ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και τώρα δεν αναμετρούμαστε ως πρόσωπα. Αυτό που αναμετράται είναι οι ιδέες, οι στόχοι, το όραμα.

  Οι δικές μας ιδέες, στηρίζονται στον πλουραλισμό των απόψεων, εδράζονται στα πλατιά στρώματα του επιχειρηματικού κόσμου, είναι προϊόν μακροχρόνιας διαβούλευσης και συμπόρευσης με το σύνολο των μελών του επιμελητηρίου.

  Οι στόχοι μας, συμπυκνώνουν αιτήματα διαχρονικά, επιζητούν την επίλυση μεγάλων προβλημάτων που αφορούν όλους μας. Είτε η επιχείρησή μας είναι μεγάλη, είτε είναι οικογενειακή. Οι στόχοι της δικής μας παράταξης δεν εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες, δεν γίνονται αντικείμενο πολιτικού σχεδιασμού κομμάτων και κομματικών παραγόντων. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της δικής μας παράταξης.

  Το όραμά μας, είναι διακριτό και ξεκάθαρο. Χτίζεται πάνω στην ιδιαίτερη ταυτότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν το συνδυασμό μας.  Πάμε μπροστά, γιατί πατάμε στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, μια εμπειρία πους μας ωθεί να συνεχίσουμε. Γιατί κρατάμε τα θετικά και με αυτά θα προχωρήσουμε».

  «Μπροστά για το Επιμελητήριο» - Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο ο Μ.Αλιφιεράκης

  Αναφερόμενος στο έργο της προηγούμενης θητείας, μεταξύ άλλων στάθηκε:

  • Στην ανακαίνιση του ακίνητου των Τεχνικών Σχολών στην Αλικαρνασσό
  • Στην ίδρυση νέου παραρτήματος του Επιμελητηρίου στο Αρκαλοχώρι
  • Στη δημιουργία  του H2B Hub to Business
  • Στην ίδρυση του Γραφείου εξωστρέφειας  & εξαγωγών
  • Στη δημιουργία του Brand name στα χειροποίητα Κρητικά  προϊόντα, τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» και το cluster κρητικού τυριού
  • Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων
  • Στην ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο
  • Στη λειτουργία του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις Μοίρες με το Κέντρο Καινοτόμας Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας
  • Στη λειτουργία ενός Νέου Κόμβου Προβολής μελών του Επιμελητηρίου
  • Στη δρομολόγηση  δράσεων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου, όπως για παράδειγμα για την αξιοποίηση ακινήτου στην οδό 1866 όπου θα δημιουργηθεί μια ανοιχτή αγορά για τοπικά προϊόντα
  • Στις βάσεις για την δημιουργία ενός δικτύου καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη που θα προσθέσει σημαντική  υπεραξία στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας

   

  Στον προγραμματικό σχεδιασμό της επόμενης περιόδου η παράταξη «Μπροστά για το Επιμελητήριο», έχει εκπονήσει ξεχωριστό σχέδιο για όλα τα τμήματα του επιμελητηρίου.

  «Προχωράμε στη στελέχωση τμήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και την οριζόντια διασύνδεση με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Θέλουμε οι επιχειρήσεις να είναι διεθνώς ανταγωνιστικές. Η Κρήτη δεν αρκεί να παράγει περισσότερα, πρέπει και να πουλάει περισσότερα, στο εξωτερικό».

   Ο κ. Αλιφιεράκης ανακοίνωσε την εκπόνηση και εφαρμογή ενός ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού για τους νέους.

  Ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με τους Δήμους του Ηρακλείου, τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μια συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συνεχίσει να γίνεται καταλύτης της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. «Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα, θα δουλέψουμε για να αυξηθούν οι εξαγωγές, για να ενισχυθεί ο κλάδος της μεταποίησης, για να συνεχιστεί ο θετικός ρυθμός στον τουριστικό κλάδο, για να ενισχυθούν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις».

  Κλείνοντας, απευθύνθηκε ιδιαίτερα και χωριστά στους 74 συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι «σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είναι μόνοι. Να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη, μα πάνω από όλα να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί θα πάμε μπροστά. Μαζί θα κάνουμε το άλμα που θα είναι μεγαλύτερο από το κενό».

   

  «Μπροστά για το Επιμελητήριο» - Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο ο Μ.Αλιφιεράκης
  Πηγή: Cretalive

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου

  Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο. Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας,...

  Συγκλονιστικές στιγμές στην Αργεντινή: Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Μαραντόνα στο προεδρικό μέγαρο (pics+video)

  Ντιέγκο Μαραντόνα: Όλη η Αργεντινή στους δρόμους πενθεί για το απόλυτο είδωλό τηςΣτιγμές που παρόμοιες δεν έχει ζήσει ο πλανήτης σε χαμό ποδοσφαιριστή εκτυλίσσονται...

  Παναγιώτης Σημανδηράκης: Ξεκινούν την Δευτέρα τα έργα κατασκευής ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας (pics)

  Άρθρο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για τους δημόσιους χώρους"Χώρος για τα Χανιά, χώρος για όλουςΗ έννοια του δημόσιου χώρου σε κάθε οργανωμένη σύγχρονη...

  Κορονοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς με C-130 από από Θεσσαλονίκη για Αθήνα

  Την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορονοϊού θα πραγματοποιήσει αεροσκάφος C-130, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.Το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη...