More

    Υπέροχα σπιτικά ζαχαρωτά…

    ΣΥΝΤΑΓΗ

    – 3 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη

    – 1/2 κούπα κρύο νερό

    – 2 κούπες ζάχαρη

    – 2/3 της κούπας γλυκόζη

    – 1/4 της κούπας νερό

    – 1/4 κ.γ. αλάτι

    – 2 βανίλιες

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό και αφήνουμε για 10′ μέχρι η ζελατίνη να απορροφήσει το νερό. Έπειτα σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό για να φτιάξουμε ένα σιροπάκι. Αφήνουμε να βράσει για 5΄σε δυνατή φωτιά, αποσύρουμε και περιχύνουμε πολύ προσεκτικά τη ζελατίνη με το βραστό σιρόπι. Αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζουμε σταδιακά. Θα δούμε το μείγμα να αυξάνει σε όγκο και να ασπρίζει σαν μαρέγκα και θα προσθέσουμε το αλάτι με τις βανίλιες. Χτυπάμε συνολικά για 5′ και θα καταλήξουμε με ένα ρευστό αλλά πολύ κολλώδες μείγμα, το οποίο θα απλώσουμε στο βουτυρωμένο σκεύος μας. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη γιατί σκληραίνει η επιφάνεια αν μείνει εκτεθειμένη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες. Τέλος, κόβετε με ένα μαχαίρι και είναι έτοιμα!

    mothersblog.gr

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ