More

    Νηστίσιμη τούρτα (μόκα)

    Τι χρειαζόμαστε:

    Για τη βάση:

    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 3 κουταλιές ξύδι
    • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
    • 1 2/3 κούπας γαλλικό καφέ κρύο
    • 3 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουταλιές κακάο
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 3 συσκευασίες βανίλια
    • 2 κουταλάκια σόδα

    Για το αφράτο γλάσο:

    • 1/3 κούπας δυνατό γαλλικό καφέ
    • 3 κουταλιές λικέρ Kalhua ή Tia Maria
    • 2 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
    • 1/3 κούπας κακάο
    • 1 βανίλια
    • 1/3 κούπας μαργαρίνη σοφτ

    Για το γλάσο επικάλυψης:

    • 2 κουταλιές μαργαρίνη
    • 2 κουταλιές κακάο
    • 1/4 κούπας ζεστό γαλλικό καφέ
    • 2 κουταλάκια καφέ στιγμής
    • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
    • βανίλια

    Για το γαρνίρισμα:

    • αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο
    • καφέ στιγμής
    Πώς το κάνουμε:
    1. Ετοιμάστε τη βάση
    2. Χτυπήστε στο πολυμίξερ τη ζάχαρη, το ξύδι, το λάδι και 1 κούπα από τον καφέ.
    3. Σ’ ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια.
    4. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά και τη σόδα, διαλυμένη στον υπόλοιπο καφέ. Χτυπήστε μ’ ένα κουτάλι, να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ταψί 30 εκ. που έχετε στρώσει με λαδωμένο, αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50′ περίπου ή ώσπου όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα, να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα.
    5. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την αφράτη κρέμα.
    6. Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ.
    7. Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε την άχνη, το κακάο και τη βανίλια.
    8. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη, ν’ αφρατέψει.
    9. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε σε δόσεις εναλλάξ τον καφέ και το μίγμα της άχνης, ώσπου να επιτύχετε λείο, κρεμώδες μίγμα (γίνεται περίπου 2 κούπες). Χωρίστε τη βάση σε 3 πάτους και ενώστε τους, βάζοντας ενδιάμεσα την κρέμα.
    10. Για να κάνετε γλάσο επικάλυψης κέικ, λιώστε 2 κουταλιές μαργαρίνη και 2 κουταλιές κακάο, σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε 1/4 κούπας ζεστό γαλλικό καφέ, μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια καφέ στιγμής. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγη-λίγη 2 κούπες ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ανακατεύοντας, ώσπου να επιτύχετε γλάσο πηχτό, με το οποίο θα περιχύσετε το κέικ.
    11. Πασπαλίστε την επιφάνεια με αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο και λίγο καφέ στιγμής.

    πηγή: sintagespareas.gr

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ