More

  Η ηχητική εγκατάσταση, τα χαρωπά τραγουδάκια και το… κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας στα Χανιά της… πανδημίας

  Από πολύ νωρίς, είχαμε ως στήλη ασκήσει κριτική, στην απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην εγκατάσταση ηχητικού συστήματος στο κέντρο της πόλης των Χανίων, για την τόνωση της ψυχολογίας των δημοτών που εν μέσω καραντίνας, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

  Η πρόθεση καλή είχαμε γράψει τότε, εκφράζοντας τις ισχυρότατες επιφυλάξεις μας, ως προς την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας.

  Κάποιοι μας είπαν αυστηρούς, κάποιοι άλλοι διαφώνησαν με τα γραφόμενα μας ενώ  υπήρξαν κι εκείνοι, που τάχθηκαν υπέρμαχοι της άποψης που διατυπώσαμε.

  Η πολυφωνία άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας.

  Δώδεκα ημέρες μετά, διανύοντας αισίως την Μεγάλη Τετάρτη και οδεύοντας ολοταχώς προς την κορύφωση του Θείου Δράματος, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, αυτή την φορά με την παρατήρηση μας, να σχετίζεται πλέον ξεκάθαρα με τις επιλογές, των μουσικών κομματιών που εξακολουθούν να ακούγονται από την ηχητική εγκατάσταση και όχι με την πρωτοβουλία συνολικά.

  Το… χαρωπό – για να το θέσω όσο πιο sic μπορώ – ύφος των κομματιών που παίζει η εγκατάσταση, προφανώς και δεν ταιριάζει διόλου, με το θρησκευτικό κλίμα των ημερών.

  Και μπορεί το It’s the end of the world as we know it, να ταιριάζει γάντι με τον κορωνοϊό για πολλούς, με τη Μεγάλη εβδομάδα, ταπεινά θα το καταγράψω, εκτιμώ πως δεν συνάδει.

  Τα βίντεο που ακολουθούν βιντεοσκοπήθηκαν Μεγάλη Τετάρτη απόγευμα προς επίρρωση των προηγουμένων…

  Σε καμία περίπτωση δεν θα πρότεινα να ακούγονται εκκλησιαστικοί ύμνοι – άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει και σχετική κυβερνητική απαγόρευση – αλλά θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ και θρησκόληπτος που σε καμία περίπτωση δεν είμαι. Η παγκόσμια μουσική βιομηχανία όμως, έχει μια πλειάδα κομματιών που ταιριάζουν με το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, άρα οφείλω να παρατηρήσω το γεγονός υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εκείνοι που φέρουν την ευθύνη για την λειτουργία του συστήματος, σίγουρα έχουν “επιλογές”.

  Ειδικότερα ο φίλος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης – τον οποίο προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ –  αν μη τι άλλο διαθέτει εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις, τις οποίες εμπιστευόμαστε απόλυτα και τον καλούμε να τις επιστρατεύσει άμεσα.

  Ειδικά την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, τα… χαρωπά άσματα, προφανώς και δεν θα πρέπει να έχουν καμία απολύτως θέση, στο… πρόγραμμα!

  Για όνομα Του Θεού…

    Φιλικά και Πάντα καλοπροαίρετα 

                                            “Ο Κύριος Έπαρχος”  

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ο Ιανός μαστιγώνει την Κρήτη – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και νύχτα “θρίλερ” (pics+video)

  Την Κρήτη έβαλε στο “μάτι” ο Ιανός. Σε εξέλιξη βροχοπτώσεις από τα δυτικά του νησιού με κατεύθυνση ανατολικά. “Αλυσίδα” προβλημάτων και νύχτα αγωνίας για...

  Η κακοκαιρία σφυροκοπά το Ηράκλειο: Κατέρρευσε μπαλκόνι στη Ν.Αλικαρνασσό – Καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα

  Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμόςΤο απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο Ιανός έδειχνε τα δόντια του στο Ηράκλειο με έντονη βροχόπτωση να σημειώνεται πάνω...

  Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έστειλαν φάκελο με δηλητήριο

  Συναγερμός σήμανε στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας πριν λίγες ημέρε,ς μετά από αποστολή φακέλου στον Λευκό Οίκο, ο οποίος περιείχε τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη. Σύμφωνα με το CNNi ο φάκελος απευθυνόταν...

  Κρήτη: Πλημμύρισαν τα… Λιοντάρια στο Ηράκλειο! Απίστευτες εικόνες (video)

  Σε… μια μικρή Βενετία μετατράπηκε το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της κακοκαιρίας που φέρει το όνομα «Ιανός», η οποία έχει φτάσει…...