Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, στα Χανιά – για τις ανάγκες πολύωρων γυρισμάτων – βρέθηκε μια πολυπληθής αντιπροσωπεία παικτών, κριτών, ομάδας παραγωγής και διαφόρων συντελεστών, γνωστού ριάλιτι μαγειρικής, το οποίο προβάλλεται στην Ρουμανική τηλεόραση.
Η παραγωγή του «chefi fara limite», το οποίο ταξιδεύει και μαγειρεύει σε διάφορες πόλεις και γαστρονομικούς προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος, όπως είχε γράψει και το kriti360, πραγματοποίησε τα βασικά του γυρίσματα – σε ότι αφορά το διαγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού – στο ενετικό λιμάνι της πόλης των Χανίων.
Γυρίσματα ωστόσο πραγματοποιήθηκαν και σε σημεία με μεγάλη γαστρονομική ιστορία. Το πλέον διαχρονικό εστιατόριο στα Χανιά εδώ και αρκετές δεκαετίες, το οποίο “έβαλε” την πόλη στην υψηλή γαστρονομία, οι Ρουμάνοι είχαν μάθει πως είναι η “Νυχτερίδα” στις Κορακιές.
Εκεί λοιπόν θέλησαν να βρουν και να συνομιλήσουν με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη αυτή επιχείρηση εστίασης και να μάθουν από αυτόν κάποια από τα γευστικά μυστικά του.
Ο πάντα πρωτοπόρος στον τομέα του, ιδιοκτήτης της “Νυχτερίδας”, ο κ. Χαράλαμπος [Μπάμπης] Μαστορίδης, φρόντισε απλά να τους εντυπωσιάσει. Όχι απλά τους άνοιξε την πόρτα του εστιατορίου και της κουζίνας του, αλλά τους είχε ετοιμάσει όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το kriti360, ένα πάγκο με ολόφρεσκα Κρητικά προϊόντα της μάνας γης, από τα οποία οι φιλοξενούμενοι, έμειναν ενθουσιασμένοι!
Η ρουμάνικη αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την Κρητική και Μεσογειακή κουζίνα, γεύτηκε πιάτα παρασκευασμένα με ντόπια αγνά υλικά ενώ οι συντελεστές της “μπήκαν” στην κουζίνα της “Νυχτερίδας” και έμαθαν ορισμένα από τα πεντανόστιμα γευστικά μυστικά της, όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη.
Ο κ. Μαστορίδης παραχώρησε και μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη η οποία μαζί με το σύνολο των γυρισμάτων που έγιναν στην “Νυχτερίδα” αλλά και στα Χανιά γενικότερα από το δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής, θα προβληθούν στην Ρουμάνικη τηλεόραση τον Φεβρουάριο του 2022.
Υπενθυμίζεται ότι η “Νυχτερίδα” εκτός από ένα γευστικό στέκι από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει πασίγνωστοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, πολιτικοί, αρχηγοί κρατών, πασίγνωστοι επιχειρηματίες και εκατοντάδες λάτρεις της γεύσης, ήταν και ο χώρος που επί της ουσίας ανακάλυψε έναν σεφ που έγραψε την δική του χρυσή σελίδα, στην σύγχρονη εστιατορική αλλά και τηλεοπτική γαστρονομία, τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!