Υπέροχη και χορταστική μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν και γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση. Τα ξερά σύκα και τα φυστίκια Αιγίνης την εμπλουτίζουν και την κάνουν μοναδική.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, ζαμπόν και γραβιέρα, αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, για να «κρατάει» στο δόντι.
  2. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε το ζυμαρικό.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 3 – 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσει και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
  6. Προσθέτουμε στο κοφτό μακαρονάκι τα σύκα, τη γραβιέρα, το μπέικον και το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Σκορπίζουμε τον βασιλικό και τα φυστίκια και σερβίρουμε.

gastronomos.gr