More

  Απίστευτη πρόκληση: Οι Τούρκοι έκαναν αγωγή για την… Κρήτη – Θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της SABAH εκατό μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν τις… περιουσίες τους που τους αφαιρέθηκαν από την Ελλάδα! Στο στόχαστρο είναι η Κρήτη, η Θράκη, η Ρόδος αλλά και άλλα νησιά.

  Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ (πλήρως ελεγχόμενες από το ΑΚΡ) ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή τουρκικών περιουσιών, που ανήκαν σε Τούρκους λένε, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, την Δυτική Θράκη και στην Κρήτη την κυριότητα της οποίας θέλουν να αμφισβητήσουν.

  Οι Τούρκοι κινούνται έχοντας προφανώς μπόλικη κυβερνητική υποστήριξη, απαιτώντας την επιστροφή των περιουσιών τους, τις οποίες κατά τους ίδιους κατέχουν σήμερα παράνομα οι Έλληνες που ζουν σε αυτά τα εδάφη.

  Βρώμικο σχέδιο Τουρκίας: Θέλουμε τις περιουσίες μας σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Δ.Θράκη!

  Επικαλούνται μάλιστα και τίτλους που ανήκαν σε Τούρκους σύμφωνα με τα οθωμανικά αρχεία. Το θέμα αφορά ακίνητα σε αυτά τα νησιά τα οποία απαλλοτριώθηκαν μετά την περίοδο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

  Το θέμα θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Khalid Kanak δήλωσε ως εξής: Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε την γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό.

  Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά. Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας. Εάν κάποιο έθνος υπέστη γενοκτονία μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια, τόνισε ο ίδιος.

  Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δεν θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω,τη Μοσούλη-Κιρκούκ, τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη.

  Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Δρ. İlyas Topsakal, τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία.

  Μιλάμε για το άκρων άωτον της αλαζονείας εμποτισμένης με ισλαμικό νεο-Οθωμανικό εθνικισμό από μια Τουρκία που ζητάει τα ρέστα όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες που σήμερα της τείνουν χείρα φιλίας.

  Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι οι οποίοι μας κουνάνε σήμερα το δάκτυλο, αφού κατάσχεσαν με βιαιοπραγίες και γενοκτονία τις τεράστιες περιουσίες των Ελλήνων του Πόντου 1919 και άλλων περιοχών της ελληνικής Μικράς Ασίας, υφάρπαξαν το 1955 και 1965 και τις περισσότερες περιουσίες των Ελλήνων της Κων/πολης.

  Το πογκρόμ στην πόλη αυτή στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες Έλληνες, ενώ απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων με διάφορους τουρκικούς νόμους-φαντάσματα.

  Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τους σοφούς αρχαίους προγόνους μας ότι η ύβρης ακολουθείται σχεδόν πάντα από την Νέμεση και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι σημερινοί γείτονες που δηλώνουν αυτά που δηλώνουν.

  Μια χώρα σαν την σημερινή Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την δυτική νομολογία και τους θεσμούς, για να υφαρπάξει εδάφη που κατείχε παράνομα εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

  Παραθέτουμε κάποιες από τις ΜΚΟ που στηρίζουν τα προκλητικά αυτά αιτήματα:

  Ένωση Τούρκων Μπούρσα  World Ahıska Turks.

  Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.

  Βαλκανική ένωση Eyüp Sultan.

  Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.

  Ένωση Δυτικής ΘράκηςÜsküdar.

  Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.

  Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Κωνσταντινούπολης.

  Ένωση βοήθειας μουσουλμάνων Βαλκανίων.

  Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.

  Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.

  Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.

  Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.

  Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.

  Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.

  Σύνδεσμός Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.

  Εκτιμάται όμως ότι όλα αυτά ενδεχομένως να αφορούν και παιχνίδια των Τούρκων σε μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την οποία επιθυμεί διακαώς η Άγκυρα, για να θέσει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων στο τραπέζι, κάτι όμως που πρέπει να κάνουμε και εμείς ως χώρα από τώρα χωρίς βέβαια να καθίσουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων.

  Η «τουρκική γενοκτονία» στην Κρήτη

  Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Αναντολού», η Κρήτη, η οποία απέχει –όπως σημειώνεται- 180 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μούγλα (Αλικαρνασσός), βρισκόταν υπό την κυριαρχία της Βενετίας, μέχρι που κατακτήθηκε από τον οθωμανικό στόλο στις 27 Σεπτεμβρίου 1669 μετά από έναν μεγάλο πόλεμο που διήρκεσε 24 χρόνια 4 μήνες και 16 ημέρες.

  Οι Έλληνες δέχτηκαν μάλιστα με μεγάλη χαρά την κατάκτηση του νησιού από τους Τούρκους. Οι ορθόδοξες εκκλησίες, που είχαν κλείσει οι Ενετοί, άνοιξαν αμέσως. Οι αγρότες που ήρθαν στο νησί από την Τουρκία με τις οικογένειές τους κατασκεύασαν τζαμιά, γέφυρες, βιβλιοθήκες, βρύσες. Λόγω αυτού του κλίματος ελευθερίας, πολλοί Έλληνες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί. Το 1760 ζούσαν στο νησί 200 χιλιάδες μουσουλμάνοι και 60 χιλιάδες χριστιανοί.

  Η πρώτη εξέγερση στην Κρήτη ξέσπασε το 1770, καθοδηγούμενη από τους Ρώσους, αλλά έπειτα ξεσπούσαν κι άλλες κατά διαστήματα.

  Αφότου ο Μεγάλος Βεζίρης, Φαζίλ Αχμέντ Πασά, ύψωσε την τουρκική σημαία στο κάστρο του Ηρακλείου, η Κρήτη έπαψε να είναι οθωμανική λίγο πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, δηλ. 241 χρόνια αργότερα.

  Η ελληνική εξέγερση, όπως η Τουρκία ονομάζει την επανάσταση του 1821, κατεστάλη το 1825, αλλά το 1830 ιδρύθηκε η ανεξάρτητη Ελλάδα κατόπιν επιβολής των δυτικών κρατών.

  Αμέσως μετά, ξέσπασε εξέγερση και στην Κρήτη. Αυτή η εξέγερση κατεστάλη, αλλά οι Έλληνες εξεγέρθηκαν και πάλι το 1841 και το 1859. Κατά τη διάρκεια αυτών των εξεγέρσεων διενεργήθηκαν σφαγές εναντίον των Τούρκων. Η μεγαλύτερη σφαγή έγινε στο Σελίνο στις 16 Αυγούστου 1866.

  Το νησί έγινε ελληνικό το 1909, συνεχίζει το «Αναντολού». Τότε εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή φωνάζοντας «Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, το αίμα μας», καταλήγει το τουρκικό πρακτορείο, περνώντας το μήνυμα ότι η Κρήτη βρίσκεται ουσιαστικά υπό «ελληνική κατοχή».

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Άνδρας έπεσε στη θάλασσα – Επιχείρηση του Λιμενικού

  Επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα πραγματοποίησε το Λιμενικό το Σάββατο 11 Ιουλίου στην Κίσαμο.Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο άνδρας πιθανότατα ναυτικός έπεσε στη...

  Αγιά Σοφιά: Ορχάν Παμούκ – «Είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος»

  Παρέμβαση για το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς, η οποία πλέον και με τη «βούλα» μετατρέπεται από μουσείο σε τζαμί έκανε με δήλωσή του στο...

  ΕΝΦΙΑ: Ποιοι απαλλάσσονται – Ποιοι πληρώνουν τον μισό

  Ύστερα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα, έρχεται το δεύτερο εξάμηνο με τα… χαράτσια που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι.Σε ό,τι...

  Η Τουρκία ξεκίνησε προετοιμασίες για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

  Οι τουρκικές αρχές άρχισαν επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία σήμερα στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή, μία ημερά μετά την...