More

  Χαλκιαδάκης: Πολλά τα αναπάντητα θέματα, που δεν επιτρέπουν τον σχεδιασμό για την λειτουργία των ξενοδοχείων…

  Για μία σειρά θέματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα και στα οποία απαιτείται άμεση τοποθέτηση των αρμόδιων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς αυτά, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τουρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

  Επιπροσθέτως, κάνει λόγο για πλήθος εκκρεμμοτήτων, όπως τα υγειονομικά μέτρα, η ενίσχυση της ρευστότητας των ξενοδοχείων, αλλά και ζητήματα όπως η διασφάλιση των ξενοδοχείων από τις γκρίζες ζώνες μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που υιοθετούνται μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, οδικών μεταφορών και ξενοδοχείων, που συνεχίζουν να προβληματίζουν και να αποθαρρύνουν.
  Ακόμη τονίζει ότι η μέχρι τώρα προβλεπόμενη κίνηση στη χώρα μας κινείται σε μονοψήφιο αριθμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά και είναι ορατός ο κίνδυνος η προσφορά κλινών να υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των ξενοδόχων, ενώ κάνει λόγο για μεγάλες πιέσεις των tour operators στους ξενοδόχους.

  Η δήλωση

  Η δήλωση του κ. Χαλκιαδάκη, έχει ως εξής:
  «Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκε ο κλάδος του τουρισμού του Ηρακλείου τις εξαγγελίες των μέτρων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.  Ορθώς η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην απασχόληση, αφού ο κλάδος της φιλοξενίας απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα. Σε συνέχεια της, πράγματι, εξαιρετικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης καλούμαστε να ανεβάσουμε ταχύτητα για να σώσουμε ότι σώζεται από τον ελληνικό τουρισμό. Αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς το ελληνικό χαμόγελο που έχει παγώσει με την κρίση του κοροναϊού. Απαιτούνται βέβαια πολλές διευκρινιστικές απαντήσεις αφού κάποιες από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις δεν είναι αρκετά σαφείς.

  iraklio

  Υπάρχουν όμως και μία σειρά θέματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα και στα οποία απαιτείται άμεση τοποθέτηση των αρμόδιων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς αυτά.
  Τα υγειονομικά μέτρα, η ενίσχυση της ρευστότητας των ξενοδοχείων, αλλά και ζητήματα όπως η διασφάλιση των ξενοδοχείων από τις γκρίζες ζώνες μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που υιοθετούνται μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, οδικών μεταφορών και ξενοδοχείων, συνεχίζουν να προβληματίζουν και να αποθαρρύνουν. Σημειώνω ότι η μέχρι τώρα προβλεπόμενη κίνηση στη χώρα μας κινείται σε μονοψήφιο αριθμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά και είναι ορατός ο κίνδυνος η προσφορά κλινών να υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των ξενοδόχων.
  Τέλος, αν και δεν είναι ζήτημα που  αφορά άμεσα την κυβέρνηση, οφείλουμε να μεταφέρουμε το κλίμα που έρχεται από τους ξένους tour operators πού ασκούν ακραίες πιέσεις σε τιμές και όρους πληρωμής τους οποίους δεν αντέχει ο ξενοδοχειακός κλάδος.
  Τούτων δεδομένων, και παρά το θετικό πρώτο βήμα που σημειώθηκε, συνεχίζει να είναι αμφίβολη η δυνατότητα των ξενοδόχων να λειτουργήσουν όπως και στο παρελθόν ως μοχλός οικονομικής ευρωστίας και στήριξης των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας.
  Νίκος Χαλκιαδάκης
  Πρόεδρος
  ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».
  Πηγή:  money-tourism.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Έφυγε από τη ζωή η διακεκριμένη αρχιτέκτονας Σουζάνα Αντωνακάκη

  Mαζί με τον Χανιώτη σύζυγό της Δημήτρη Αντωνακάκη, δημιούργησαν σειρά διακεκριμένων έργων τα οποία αποτελούν συγκερασμό ελληνικού και ξένου μοντερνισμού, παράδοσης και νεωτερικότητας.Πέθανε σε...

  Εχασαν στο νήμα την πρόκριση οι νεανίδες του ΝΟΧ – Πέρασε ο ΝΟΡ

  Στο νήμα κρίθηκε η δεύτερη θέση που οδηγεί στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο νεανίδων.Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση...

  Σοβαρή υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη, αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθη προπονητής

  Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός προπονητήΜια σοβαρή υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη χειρίζονται τις τελευταίες ώρες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες...

  Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης για τα 800.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/7) η υπ’ αριθμόν 2.150 κλήρωση του Τζόκερ για τα 800.000 ευρώ, μετά το τζακ ποτ της κλήρωσης της περασμένης...