Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories
Ανοιξε σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου, τις πύλες του 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, η πλατεία Κατεχάκη θα «πλημμυρίσει» από πενήντα επαγγελματίες, φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Κρήτη που δραστηριοποιούνται στον Εναλλακτικό Τουρισμό – Τουρισμό Εμπειριών, ομιλητές και ειδικά δρώμενα ενώ θα παρουσιαστεί και ειδική θεματική για τους αγώνες δρόμου που πραγματοποιούνται ετησίως στο νησί μας.
Στόχος του 260KMemories Festival είναι η ανάδειξη της δυναμικής των ενεργειών που γίνονται από φορείς και ιδιώτες στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίες παρέχουν στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους, πληθώρα εμπειριών και εναλλακτικών δράσεων.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους εκθέτες τον κόσμο του τουρισμού και τον κόσμο που αγαπάει την ενναλακτική Κρήτη”.
Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ψαρουδάκης, έκανε κάλεσμα σε επαγγελματίες και απλό κόσμο να παραβρεθούν στην έκθεση για να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Κρήτη.
Στα εγκαίνια που έγιναν Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Σέβη Βολουδάκη
Στην Εκθεση μετέχει μεταξύ άλλων και ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου
Στην έκθεση αναφέρθηκε και ο Σπύρος Σταρίδας, Χαρτογράφος – Γεωγράφος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην χαρτογράφηση της Εναλλακτικής Κρήτης
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/24
Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories, Πλατεία Κατεχάκη
- 18:00-22:30: Λειτουργία Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories
- 19:00: Special Event: «Παρασκευή σαπουνιού με λάδι και στάχτη»
- 20:00: Special Event: «Slow Food – Μελιτζάνες με χόντρο στην παρασιά»
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/24
Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories, Πλατεία Κατεχάκη
- 18:00-22:00: Λειτουργία Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών 260Kmemories
- 20:00: Special Event: «Οινογευσία – Wine Taste Experience»
- 22:00: Λήξη 2ου 260Kmemories Festival