Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το μεσημέρι της Τρίτης, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων.
Η φωτιά, που κατέκαψε χαμηλή βλάστηση, αντιμετωπίστηκε άμεσα από 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή υδροφόρων των ΟΤΑ.
Χάρη στην ταχεία κινητοποίηση και την συντονισμένη δράση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασης σε γειτονικές περιοχές και περιορίζοντας τις ζημιές. Πάντως σε κάποιες περιπτώσεις οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπιτια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει την επιτήρηση της περιοχής για τυχόν αναζωπυρώσεις, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, κ. Γεώργιος Τσαπάκος, παρακολουθώντας από κοντά την επιχείρηση και συντονίζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η άμεση επέμβαση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέδειξαν για ακόμη μία φορά την αποτελεσματικότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.