More

  Νοσοκομείο Χανίων: Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην διοίκηση, οφείλεται στο προσωπικό που δεν “λύγισε”

  Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε πρόσφατα, στην ανανέωση της θητείας των περισσότερων διοικητών και υποδιοικητών, στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, μεταξύ των οποίων και αυτής – διοικητή και υποδιοικητή – του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, με τους κυρίους Γιώργο Μπέα και Μάνο Μπολώτη, να ανανεώνουν τις θητείες τους.

  Χωρίς διάθεση υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου, στον τομέα της δημόσιας υγείας, το οποίο παρά το γεγονός ότι παράγεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των γενικότερων σημαντικών – διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και χωρίς “μικροψυχία” οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

  Το “δίδυμο” που διοικεί το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, μέσα από τις συμφωνίες αλλά και τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες μεταξύ του διαφωνίες, στάθηκε στο ύψος της περίστασης, λειτουργώντας πάντα στην λογική της “αποκλιμάκωσης” της οποιασδήποτε έντασης, αλλά και της διάθεσης για την εξεύρεση λύσεων

  Όχι, η εικόνα δεν είναι καλή, ούτε αυτή που θα θέλαμε. Ο εν εξελίξει υγειονομικός “πόλεμος” των τριών τελευταίων ετών όμως, δεν “σκότωσε” το Γ.Ν.Χ. και αυτό, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

  Το προσωπικό ήταν αυτό που δεν λύγισε…

  Η προσπάθεια αυτή, έχει στην προμετωπίδα της, το “έμψυχο” δυναμικό του νοσηλευτικού ιδρύματος: γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Οι άνθρωποι αυτοί,  είναι οι πραγματικοί ήρωες που κράτησαν το νοσοκομείο Χανίων “όρθιο” σε μια περίοδο, που οι ίδιοι κινδύνευαν με κατάρρευση. Το προσωπικό του Γ.Ν.Χ. – όπως και οι συνάδελφοί τους ανά την Ελλάδα – ήταν η βασική αιτία, που το αδύναμο Ε.Σ.Υ. δεν λύγισε, παρά την τεράστια πίεση που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 σε εθνικά συστήματα,  όχι απλά πιο ισχυρά από αυτό της χώρας μας, αλλά πραγματικά προηγμένα.  Σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια, το πρώτο και το τελευταίο εύσημο ανήκει σε αυτούς τους εργαζόμενους.  Επιβεβλημένο επίσης, αν θέλουμε να λέμε όλη την αλήθεια, είναι ν’ αναγνωριστεί και η προσπάθεια της διοίκησης, σε κάθε δομή της δημόσιας υγείας.

  Ας μην τα… ρίχνουμε όλα στον Καιάδα  κι ας μην λειτουργούμε πάντα, κάτω από την λογική του μηδενισμού. Από όποια μεριά της “ιστορίας” κι αν βρισκόμαστε…

  Όχι δεν έχουν όλες οι διοικήσεις τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα. Ακόμη και σε επίπεδο Κρήτης, η “ακτινογραφία” δείχνει διαφορετικές ταχύτητες, αλλά – και κυρίως – διαφορετικού τύπου αντιλήψεις, σε ότι αφορά την “συμπεριφορά” εκείνων που ασκούν διοίκηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, το “δίδυμο” που διοικεί το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, μέσα από τις συμφωνίες αλλά και τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες μεταξύ του διαφωνίες, στάθηκε στο ύψος της περίστασης, λειτουργώντας πάντα στην λογική της “αποκλιμάκωσης” της οποιασδήποτε έντασης, αλλά και της διάθεσης για την εξεύρεση λύσεων, στα σοβαρότατα προβλήματα, που περιλαμβάνει η “καθημερινότητα” ενός νοσοκομείου, σε περίοδο επαναλαμβάνω, ενός υγειονομικού “πολέμου”, ο οποίος ακόμη δεν έχει τελειώσει, το αντίθετο!

  Αποτελέσματα και με την σφραγίδα Πολάκη

  Το ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν και αρκετά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, τηρουμένων πάντα των αναλογιών αλλά και των γενικότερων συνθηκών, προκειμένου το νοσοκομείο Χανίων, να βελτιώσει την εικόνα του. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν εξίσου μικρόψυχο, να μην αναγνωριστεί πως σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, για να υπάρξουν επί των ημερών της σημερινής διοίκησης σημαντικά “ποιοτικά” αποτελέσματα, η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από πριν, από την εποχή δηλαδή της προηγούμενης κυβέρνησης – του ΣΥΡΙΖΑ – χάρις στις πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί, με ευθύνη του Χανιώτη πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη. Ας μην τα… ρίχνουμε όλα στον Καιάδα  κι ας μην λειτουργούμε πάντα, κάτω από την λογική του μηδενισμού. Από όποια μεριά της “ιστορίας” κι αν βρισκόμαστε, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια ολόκληρη…

  Διαβάστε ακόμη: Μια μεγάλη κυρία της Ιατρικής επιστήμης στο… τιμόνι της ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ