Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Ένα χρόνο μετά την εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά, τι σας έχει «αφήσει» η μέχρι στιγμής ενασχόλησή σας με τα κοινά;
Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον χρόνος, στη διάρκεια του οποίου είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε να «χτίζουμε» μία σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους, οι οποίοι πολύ σύντομα συνειδητοποίησαν ότι o χώρος μας αποτελεί τη μοναδική θεσμική αντιπολιτευτική φωνή εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Γλυκόπικρα τα συναισθήματα. Απογοήτευση, πολλές φορές, για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, της ΔΕΥΑΒΑ, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά και βαθιά ικανοποίηση για την αναγνώριση, από τον κόσμο, της συνέπειας και συνέχειας που δείχνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά». Αναγνώριση που οδηγεί στο «χτίσιμο» μίας ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας, η οποία όλο και μεγαλώνει.

Ποια είναι τα σημεία, στα οποία έχετε δώσει ιδιαίτερο βάρος ως «Λαϊκή Συσπείρωση»;
Ο ρόλος μας, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει πολύπλευρους στόχους. Πρώτιστα, την οργάνωση και τον αγώνα του κόσμου της περιοχής για τη διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε. Ένας ακόμα στόχος, είναι ν’ αναδείξουμε το αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Πλατανιά. Είναι ίσως το μοναδικό παράδειγμα Δήμου στην Ελλάδα, όπου παραμένουν στις θέσεις των αντιδημάρχων τα ίδια πρόσωπα, από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα συγκεκριμένες παθογένειες. Ένας τρίτος στόχος είναι ν’ αναδείξουμε τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή, τόσο στον Δήμο, όσο και στη ΔΕΥΑΒΑ, λαμβάνει αποφάσεις που είτε είναι προς λάθος κατεύθυνση είτε δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του Δήμου! Είναι μία διαδικασία δύσκολη, γιατί, ως παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουμε αποκλειστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΑ, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο συχνά έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το συμπαγές -και παράδοξο, είναι αλήθεια- μέτωπο της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης! Ένας τέταρτος στόχος είναι να επισημάνουμε λάθη, αστοχίες, καθυστερήσεις, ζητώντας αλλαγή πλάνων, βελτιώσεις, επίσπευση διαδικασιών. Καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί πιστεύω βαθιά ότι η συζήτηση δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο επίπεδο της κριτικής, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και από (αντι)προτάσεις, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Ένας πέμπτος στόχος είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση της εφαρμογής μέτρων ανακούφισης των μη προνομιούχων, που επλήγησαν τόσο από την πολυετή οικονομική κρίση και τα μνημόνια, όσο και από την υγειονομική κρίση. Και επίσης να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους κατοίκους των χωριών, μικρών και μεγάλων, για τους οποίους εργαζόμαστε, στους οποίους απευθυνόμαστε και από τους οποίους κρινόμαστε. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί ν’ αποτελεί «προνόμιο» ολίγων. Επιθυμούμε να ενεργοποιήσουμε έναν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων προς αυτή την κατεύθυνση.
“Έχουν δημιουργηθεί τοπικά «παράκεντρα εξουσίας», τα οποία προτάσσουν τις μικροεξυπηρετήσεις και τα λογής – λογής ρουσφέτια, ως διαδικασία υφαρπαγής της ψήφου, και όχι την προκοπή των Κοινοτήτων και συνολικά του Δήμου”
Την κατεύθυνση της συμμετοχής, της έκφρασης γνώμης, της συνεργασίας, της ανάδειξης των προβλημάτων, της συλλογικής οργάνωσης αλλά και της δυναμικής διεκδίκησης. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία μαζί με τους φορείς της περιοχής: αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, τοπικά συμβούλια. Όσον αφορά τα έργα, προτεραιότητα για εμάς αποτελούν η σχολική στέγη και η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, τα θέματα της υγείας (βελτίωση των συνθηκών στα αγροτικά ιατρεία), τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού (ύδρευση – άρδευση), η αναβάθμιση του οδικού δικτύου (δημοτικού – αγροτικού) με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών «εργαλείων», η υλοποίηση στοχευμένων έργων στην ενδοχώρα, που θα συμβάλλουν σε μία συνολική προσπάθεια για την ανάδειξή της, η στήριξη της παραλιακής ζώνης με παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα, ειδικά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των παραλιών, κ.ά.
Μετά τις εκλογές, οι δημοτικές παρατάξεις «εξαφανίζονται»
Πόσο διαφορετικός είναι «εκ των έσω» παρά εκ του μακρόθεν, ο «ρόλος» της αντιπολίτευσης σε έναν Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Πλατανιά;
Προφανώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Όταν έχεις θεσμικό ρόλο, ως παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις πολύ καλύτερα τα θέματα και τα προβλήματα και κατά συνέπεια να εστιάζεις στην ουσία, ασκώντας αυτόν τον θεσμικό ρόλο. Πολλές φορές έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις και σημαντικές δυσλειτουργίες, που οι πολίτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν. Δυσλειτουργίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τόσο σ’ επίπεδο κράτους, όσο και σ’ επίπεδο Δήμων.
Η έννοια της λέξης «αντιπολίτευση» ισούται – ισοδυναμεί τελικά στην Ελλάδα με τη «διαφωνία» σε όλα…;
Επιτρέψτε μου, αρχικά, να παρατηρήσω ότι, δυστυχώς, αρκετές φορές, μετά τις εκλογές, δημοτικές παρατάξεις «εξαφανίζονται», αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τις ενδιέφερε, ως αυτοσκοπός, ήταν η ανάληψη της εξουσίας και από τη στιγμή που αυτό δεν συνέβη… ποιος ασχολείται με την αντιπολίτευση; Εμείς, αντίθετα, σε αυτόν τον ένα χρόνο, έχουμε αποδείξει, με τη διαρκή μας παρουσία εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις που καταθέτουμε δημόσια, με επιχειρήματα, και με την εποικοδομητική κριτική στη Δημοτική Αρχή, ότι ασκούμε με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης τον θεσμικό μας ρόλο. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να το πράττουμε αυτό, σεβόμενοι την εμπιστοσύνη των κατοίκων, όπως αυτή εκφράστηκε με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι σημαντικός και χρήσιμος, διότι καλείται να ελέγχει θεσμικά τη Δημοτική Αρχή και ν’ αναδεικνύει ασυνέπειες, αστοχίες, λανθασμένες επιλογές, καθυστερήσεις καθώς και τυχόν φαινόμενα μικροπολιτικής στόχευσης, που δεν συνάδουν με τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου. Βασική διαφωνία μας αποτελεί, επίσης, ότι το θεσμικό πλαίσιο έχει μετατρέψει, δυστυχώς, τους Δήμους σε συνέχεια του κράτους, με αποτέλεσμα η Αυτοδιοίκηση ν’ αποτελεί ευφημισμό, αφού επί της ουσίας έχουμε Τοπική Διοίκηση, που λειτουργεί με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις.

“Έχουμε αποκλειστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΑ, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο συχνά έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το συμπαγές -και παράδοξο, είναι αλήθεια- μέτωπο της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης!”
Σε ό,τι μας αφορά, η στάση μας στηρίζεται στο προαναφερόμενο πλαίσιο και είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη: στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής με τις οποίες συμφωνούμε, και συνήθως αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, «βάζουμε πλάτη». Σε όσα διαφωνούμε, το επισημαίνουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια, πηγαίνοντας, όμως, ένα βήμα παραπέρα: καταθέτουμε αντιπρόταση, όπως σας προανέφερα. Δεν μένουμε στη στείρα άρνηση, που δεν οδηγεί πουθενά. Και, τέλος, όπου διαπιστώνουμε προβληματικές συμπεριφορές, νοοτροπίες και «λογικές», συγκρουόμαστε, συχνά με ένταση, γιατί αυτές τις παθογένειες, που δυστυχώς παρατηρούνται επί σειρά ετών στον Δήμο Πλατανιά, θέλουμε να τις αλλάξουμε ή έστω να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας για ν’ αποτελέσουν οριστικά παρελθόν.
Είσαστε από τις περιπτώσεις των παρατάξεων, που ενώ δεν αποτελείτε τη μείζονα αντιπολίτευση, έχετε πολύ πιο ενεργό ρόλο, κατά κοινή ομολογία…
Αυτό είναι αλήθεια. Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είτε δεν μπορεί είτε δεν επιθυμεί να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο, συμπορευόμενη σε πολλά ζητήματα με τη Δημοτική Αρχή! Αυτό το μεγάλο κενό που υπήρχε και στην προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-2019) το έχουν αντιληφθεί πλήρως οι άνθρωποι του τόπου μας και αυτός πιστεύω ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους, μέσα σ’ ένα μόλις χρόνο, πολλοί από αυτούς μας έχουν «αγκαλιάσει». Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα και παρά το γεγονός ότι καθένας από εμάς ξεκινά από άλλη πολιτική αφετηρία, έχει εκτιμηθεί η συνεχής παρουσία μας, το σαφές προγραμματικό πλαίσιο των θέσεων και των προτάσεών μας και η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Αυτό που «εισπράττουμε» καθημερινά, κατά τις επισκέψεις μας σε χωριά, χώρους εργασίας και κοινωνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις (όταν υπήρχε και υπάρχει η σχετική δυνατότητα, καθώς από τις 25 Αυγούστου ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) είναι η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη, ως αίτημα, ν’ αλλάξει το «κατεστημένο» που έχει δημιουργηθεί εδώ και δέκα χρόνια στον Δήμο Πλατανιά.
“Τα καιρικά φαινόμενα ήταν όντως πρωτοφανή, αλλά αποκάλυψαν και τη «γύμνια» μας σε θέματα υποδομών. «Γύμνια» που απέδειξε ότι δεν αρκεί μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά απαιτείται και σχεδιασμός με ορίζοντα τουλάχιστον εικοσαετίας”
«Κατεστημένο» που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος υπηρετεί πιστά όλες τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και στην ατολμία του στο να προχωρήσει έγκαιρα σε αλλαγές των προσώπων στις θέσεις ευθύνης, κυρίως των Αντιδημάρχων, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τοπικά «παράκεντρα εξουσίας», τα οποία προτάσσουν τις μικροεξυπηρετήσεις και τα λογής – λογής ρουσφέτια, ως διαδικασία υφαρπαγής της ψήφου, και όχι την προκοπή των Κοινοτήτων και συνολικά του Δήμου. Είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή του μοντέλου διοίκησης στον Δήμο Πλατανιά. Αυτό που βιώνουμε από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι ένας απαράδεκτος αναχρονισμός, που δεν βοηθά τον τόπο μας να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες.
“Στόχος” μας είναι ν’ αναδείξουμε τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή, τόσο στον Δήμο, όσο και στη ΔΕΥΑΒΑ, λαμβάνει αποφάσεις που είτε είναι προς λάθος κατεύθυνση είτε δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του Δήμου!”
Ο Δήμος Πλατανιά, μετά τις μεγάλες καταστροφές του 2019 (από τα ακραία καιρικά φαινόμενα), κλήθηκε να διαχειριστεί μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, σε πάρα πολλά επίπεδα. Σε ποιες περιπτώσεις το πρόσημο της Δημοτικής Αρχής, είναι «θετικό» και πού «αρνητικό»;
Οι κάτοικοι, ανά περιοχή, που ζουν και βιώνουν τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων του Φεβρουαρίου 2019, είναι καταλληλότεροι για να κρίνουν το πώς ανταποκρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά. Δεν θα αδικήσω τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Αναγνωρίζω την αγωνία τους, ειδικά εκείνες τις δύσκολες ημέρες. Αναγνωρίζω, επίσης, ότι ανακοινώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση των πρωτοφανών ζημιών και έχουν ήδη εκτελεστεί κάποια έργα. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών για να προχωρήσουν τα μεγάλα οδικά έργα, ειδικά στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του πρώην Δήμου Μουσούρων. Οι πολίτες, ξέρετε, δεν γνωρίζουν αν η ευθύνη ανήκει στον Δήμο, στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο. Οι πολίτες βλέπουν τα αποτελέσματα. Εκείνο, λοιπόν, που μπορώ να καταλογίσω στον Δήμαρχο Πλατανιά και στη Δημοτική Αρχή είναι ότι δεν έχει ζητήσει, με ένταση, τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και από τη σημερινή, να επισπεύσει τις διαδικασίες. Το ίδιο ισχύει και για την ιστορική γέφυρα του Κερίτη. Υπάρχει και κάτι ακόμη που πιστεύω ότι οφείλω να επισημάνω. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν όντως πρωτοφανή, αλλά αποκάλυψαν και τη «γύμνια» μας σε θέματα υποδομών. «Γύμνια» που απέδειξε ότι δεν αρκεί μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά απαιτείται και σχεδιασμός με ορίζοντα τουλάχιστον εικοσαετίας.

Την τελευταία δεκαετία δεν προστέθηκε ούτε μία νέα σχολική αίθουσα στον Δήμο Πλατανιά!
Πέραν όλων των άλλων θεμάτων στα οποία έχετε λάβει πρωτοβουλίες ως παράταξη, είναι και αυτό της σχολικής στέγης. Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, η οποία θα είναι εξ΄ ορισμού, πολύ ιδιαίτερη. Πέραν από οποιαδήποτε αντιπολιτευτική «διάθεση», ποια είναι κατά τη γνώμη σας, η αληθινή εικόνα, στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Πλατανιά;
Ως νέος άνθρωπος και ως πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία) έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της Παιδείας και του Αθλητισμού. Παρακολουθώ λοιπόν τα τεκταινόμενα σε αυτούς τους δύο τομείς εδώ και αρκετά χρόνια. Ειδικά στα θέματα της Παιδείας, σας θυμίζω ότι είχα εκλεγεί πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου του Λυκείου Κολυμβαρίου, τη σχολική χρονιά 2004-2005. Δεν θα υποστηρίξω ότι η Δημοτική Αρχή δεν προσπαθεί ή ότι δεν δίνει χρήματα για συντηρήσεις κ.λπ. Αυτό συμβαίνει. Εκείνο, ωστόσο, που είναι λυπηρό είναι ότι αρκετά παιδιά αναγκάζονται μέχρι και σήμερα να κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Είναι μία κατάσταση και μία εικόνα που δεν τιμά τον Δήμο μας, ούτε φυσικά το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, είναι λυπηρό να χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθούν τα έργα σε σχολικά συγκροτήματα όπως το Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμβαρίου. Δεν θέλω να αδικήσω τη Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο θέμα. Την τελευταία δεκαετία η χώρα μας δοκιμάστηκε από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν προστέθηκε ούτε μία νέα σχολική αίθουσα στον Δήμο Πλατανιά.
Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί η κομματική «γραμμή» και η μικροπολιτική από την αυτοδιοίκηση, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ως έννοια, από την κεντρική πολιτική σκηνή;
Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, το οποίο θα είχε ενδιαφέρον να απαντούσαν με ειλικρίνεια όλοι εκείνοι που προεκλογικά δηλώνουν «ανεξάρτητοι», προτάσσοντας, όπως λένε, την «αυτοδιοικητική ταυτότητά τους», αλλά μετεκλογικά στηρίζουν αποφάσεις και επιλογές της κυβέρνησης και του κόμματος από το οποίο προέρχονται, που όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον των Δήμων, αλλά συχνά δημιουργούν και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, ειδικά όταν, για παράδειγμα, αφορούν περιπτώσεις παραχώρησης αρμοδιοτήτων, που δεν συνοδεύονται από τους ανάλογους οικονομικούς πόρους. Σε ό,τι με αφορά, είναι γνωστή η πολιτική μου «ταυτότητα». Ουδέποτε επιχείρησα να την αποκρύψω ή να «θολώσω τα νερά». Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα. Όσοι το προτάσσουν, το κάνουν εκ του πονηρού, με αποπροσανατολιστική πρόθεση. Το θέμα είναι άλλο και είναι ξεκάθαρο. Το θέμα είναι οι προγραμματικές θέσεις και οι πολιτικές.

Το θέμα είναι η υλοποίηση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, των προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, η κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής χωρίς πολυετείς καθυστερήσεις, η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες και η μετάβαση του Δήμου σε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας, με έντονα κοινωνικό πρόσωπο, που θα απαντά ικανοποιητικά και αποτελεσματικά στα προβλήματα και τις αγωνίες όλων των ανθρώπων του, από τη μία γωνιά μέχρι την άλλη, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτά είναι τα ουσιαστικά θέματα και όχι οι πολιτικοί – κομματικοί «μανδύες». Και αυτά οφείλουμε να προτάξουμε, γι’ αυτά έχουμε χρέος ν’ αγωνιστούμε. Όλα τ’ άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω αρκετές περιπτώσεις αξιόλογων Δημάρχων που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο μ’ εμένα, οι οποίοι αποτέλεσαν και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα, χάρη σε αυτόν τον αγώνα και το σημαντικό και μετρήσιμο έργο τους.
«Βλέπετε» τον εαυτό σας Δήμαρχο Πλατανιά;
Βλέπω τον εαυτό μου ως αυτό που είναι σήμερα, αλλά και ως αυτό που θα μπορούσε δυνητικά να γίνει στο προσεχές μέλλον. Βλέπω τον εαυτό μου ως επικεφαλής μίας δημοτικής παράταξης, της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά», που κατάφερε, συλλογικά, να διπλασιάσει τα ποσοστά της στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ένας χώρος που τον τελευταίο χρόνο μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και πλαισιώνεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο είναι απογοητευμένοι, τόσο από τη στασιμότητα που καταγράφεται στον Δήμο Πλατανιά εδώ και χρόνια, παρά τα όποια θετικά βήματα, όσο και από τον αναχρονιστικό τρόπο λειτουργίας του, αλλά βλέπουν, ταυτόχρονα, στην παράταξή μας μία αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή, που σηματοδοτεί τη διαφορά. Βλέπουν σ’ εμάς να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εμπιστευτούν, διότι είμαστε παρόντες, αποδεικνύουμε ότι σεβόμαστε τον θεσμικό μας ρόλο, εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για να τον φέρουμε εις πέρας. Μία δημοτική παράταξη, η οποία αποδεικνύει ότι ήρθε, όχι μόνο για να μείνει, αλλά και για να μεγαλώσει, ν’ «αγκαλιάσει» και ν’ «αγκαλιαστεί» από το σύνολο των δημοτών, ανεξαρτήτως των όποιων επιμέρους διαφορών, και να αγωνιστεί με βάση το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των κατευθύνσεων που σας περιέγραψα. Έτσι πορευόμαστε. Ο τελικός λόγος ανήκει πάντα στους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους επιλέγουν Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο.