More

  Εμβολιασμός: Γι’ αυτόν το έναν που μπορεί να πείσω, θα συνεχίσω δημόσια ν’ αγωνίζομαι

  Πόση υποτίμηση της νοημοσύνης πλέον μπορεί να σηκώσει το DNA του ευάλωτου και κουρασμένου Έλληνα, ο οποίος ΠΑΝΤΑ στο πέρασμα του χρόνου, θα εφευρίσκει “λαϊκούς” επαναστάτες – προς ευρύτατη κατανάλωση – οι οποίοι θα καπηλεύονται για μικροπολιτικούς – μικροκομματικούς σκοπούς, σύμβολα, ιδέες , εθνικές αξίες αλλά – και κυρίως – την ίδια την Πίστη…;

  Επιμένω να αρθρογραφώ για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Επιμένω να καταθέτω στην δημόσια κρίση, τη προσωπική μου και ΜΟΝΟ άποψη, για ένα θέμα, από την εξέλιξη του οποίου, κρίνεται ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό, η ζωή όλων μας αλλά και το πότε – και αν τελικά – τη ζωή αυτή, θα την ξαναπάρουμε ποτέ πίσω, στα δικά μας χέρια.

  Με περισπούδαστο ύφος, απέναντι στις “μάζες” που συγκέντρωσαν

   

  “Στόχος μου, δεν είναι ν’ αλλάξω τη γνώμη σε κανέναν από όλους αυτούς, που βρίσκονται στην “απέναντι” από εμένα πλευρά, θα ήταν χάσιμο χρόνου και δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Γι’ αυτόν το έναν όμως, θα συνεχίσω δημόσια ν’ αγωνίζομαι, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται”

  Την περασμένη εβδομάδα είδαμε στα Χανιά – όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα που οργανώθηκαν πολυάριθμες ως προς την συμμετοχή του κόσμου – διαδηλώσεις, ενάντια στον υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, να επιστρέφουν οι “σκιές” του παρελθόντος. Πρεσβευτές απόψεων, που γνώρισαν εφήμερη δόξα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και που θεωρητικά, είχαν τοποθετηθεί στη λήθη της ιστορίας, επέστρεψαν με ακόμη πιο μαχητικές – επαναστατικές διαθέσεις αλλά και με εξειδικευμένες [;] επιστημονικές γνώσεις, για την παραγωγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού αλλά και για τον ίδιο τον ιό κατ’ επέκταση. Τους είδαμε να καμώνονται με περισπούδαστο ύφος, απέναντι στις “μάζες” που συγκέντρωσαν, πως αυτοί είναι οι σωτήρες μιας πατρίδας την τύχη της οποίας, θεωρούν ως αποκλειστικό τους δικαίωμα την διάσωση της, από παντός είδους κίνδυνο, ο οποίος την απειλεί αυτή την περίοδο.

  Το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη, είναι αναφαίρετο…

   

  “Η κοινή λογική μου επιβάλλει, να μάχομαι για να πείσω έστω και έναν πολίτη – που το επιθυμεί αλλά για τους δικούς του λόγους εξακολουθεί να δειλιάζει – να πράξει το αυτονόητο: να εμβολιαστεί για το καλό το δικό του, της οικογένειας του αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης”

  Είδαμε ακόμη και ρασοφόρους, να εναντιώνονται στην ίδια την επίσημη εκκλησία για τις επιλογές της, πάνω στο ίδιο ζήτημα. Η διαφορετικότητα της άποψης και ο εν γένει πλουραλισμός, είναι βασικό και αναφαίρετο στοιχείο της Δημοκρατίας. Όσο έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την δική τους άποψη όλοι αυτοί, άλλο τόσο το έχω κι εγώ. Όπως διαφωνούν κι αυτοί με την δική μου, άλλο τόσο το κάνω κι εγώ, πάντα με κόσμιο και στο μέτρο του δυνατού, με τεκμηριωμένο τρόπο. Ουδέποτε δήλωσα ως πολίτης πως έχω ειδικές επιστημονικές – ιατρικές γνώσεις, ίσα ίσα, για το αντίθετο, κάνω πάντα μνεία στις αναφορές μου και για την διαμόρφωση της προσωπικής μου άποψης, επιστρατεύω πάντα τον αποκαλούμενο και “κοινό νου”.  Η κοινή λογική μου επιβάλλει, να μάχομαι για να πείσω έστω και έναν πολίτη – που το επιθυμεί αλλά για τους δικούς του λόγους εξακολουθεί να δειλιάζει – να πράξει το αυτονόητο: να εμβολιαστεί για το καλό το δικό του, της οικογένειας του αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης. Στόχος μου, δεν είναι ν’ αλλάξω τη γνώμη σε κανέναν από όλους αυτούς, που βρίσκονται στην “απέναντι” από εμένα πλευρά, θα ήταν χάσιμο χρόνου και δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Γι’ αυτόν το έναν όμως, θα συνεχίσω δημόσια ν’ αγωνίζομαι, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ