More

  Επειδή οι κύκλοι… κλείνουν, οι Ξενοδόχοι των Χανίων, έχουν ΤΩΡΑ την ευθύνη, για να γυρίσει η σελίδα…

  Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, το κορυφαίο όργανο δράσης και κινητήριος μοχλός της τουριστικής βιομηχανίας του νομού, εκλέγει σε λίγες ημέρες – το ερχόμενο Σάββατο πιο συγκεκριμένα – τη νέα της διοίκηση.

  Το πρώτο ίσως που θα περίμενε κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν ν’ ακουστούν οι θέσεις των ανθρώπων που κρατούσαν τα ηνία του οργάνου μέχρι σήμερα, να προβούν προφανέστατα σ’ έναν δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους, αλλά και να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του, ο πλέον νευραλγικός κλάδος της τοπικής οικονομίας όπως επίσης και να μας πουν ποιοι είναι οι στόχοι που θέτουν, διεκδικώντας μια νέα θητεία – ψήφο εμπιστοσύνης, από τους συναδέλφους τους.

  Παρατήρηση: Ημέρα Τρίτη 11/1/2022, οι κάλπες ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο 15/1/2022, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον στο… προσκήνιο, μιας κατά κοινή ομολογία, αθόρυβης προεκλογικής μάχης.

  Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, παρά το γεγονός πως ως εγχείρημα – στην μετάβαση της από Σύλλογος, σε Ένωση πλέον, έδειξε πως μπορεί να μετεξελιχθεί σ’ έναν πάρα πολύ ισχυρό παράγοντα για την οικονομία του τόπου. Τελικά κάπου στην διαδρομή – στο πέρασμα των χρόνων – μάλλον έχασε το… ενδιαφέρον της ή κάποιοι κουράστηκαν.

  Ποιός ξέρει…;

  Ας μην γελιόμαστε όμως, ο τουρισμός είναι η βασικότερη – σχεδόν μοναδική – βασική πηγή αιμοδοσίας της πραγματικής αγοράς του τόπου, ως εκ τούτου, το όργανο που διαδραματίζει τον πλέον κομβικό ίσως ρόλο, σε ότι αφορά την διαχείριση αλλά και την πολιτική που χαράσσει ο νομός – προορισμός προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να διαμορφώνει και όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

  Το παραγωγικό ξεκίνημα πριν από χρόνια, σε άλλες εντελώς διαφορετικές συνθήκες, αλλά και το… νέο αίμα που είχε μπει μπροστά τότε, στο εγχείρημα, “παντρεμένο” άρρηκτα με την πλούσια εμπειρία και διάθεση για δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Μανόλη Γιαννούλη έδειχνε “καταδικασμένο” να πετύχει.

  Η νέα γενιά των σημαντικών ξενοδοχειακών οικογενειών, που αποτελούν και τους βασικούς πυλώνες του τουριστικού γίγνεσθαι στα Χανιά, ενώ αγκάλιασε την προσπάθεια, στην πορεία, αν όχι της έστρεψε την πλάτη, τουλάχιστον ατόνησε το ενδιαφέρον της, απέναντι σε αυτήν, αν κάποιος επιχειρήσει να δει αλλά και να ερμηνεύσει την “εικόνα” που δείχνει ο ξενοδοχειακός τομέας στα Χανιά.

  Το κοινό όραμα, έπαψε μάλλον να εμπνέει κάποιους ανθρώπους που είχαν όρεξη,  πιθανότατα και η έξωθεν εικόνα της Ένωσης τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή μετεξελίχθηκε.

  Επιχειρηματίες με πλούσιο βιογραφικό – παρά το νεαρό της ηλικίας τους – με γνώσεις, πρωτοπόροι στις επιχειρήσεις που διοικούν, απουσιάζουν από το προσκήνιο αλλά και από την ομάδα διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

  Τα… βαριά ονόματα του κλάδου, πλέον δεν δείχνουν να βρίσκονται κοντά στην Ένωση, όσο κι αν αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, την σημαντικότητα του ρόλου της.

  Αυτό σίγουρα, “κάτι λέει” και κάποιοι θα πρέπει να το αντιληφθούν…

  Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, τα τελευταία χρόνια, ελαχιστοποίησε τις Δημόσιες παρεμβάσεις της,  δίνοντας σε πολλές περιπτώσεις, τροφή για κριτική.

  Σε μια εποχή, που τα κυρίαρχα ζητήματα επιβίωσης του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και του τουρισμού με την ευρύτερη έννοια ήταν μεγάλα, η Ένωση στο προσκήνιο, έμοιαζε εκκωφαντικά απούσα, ενώ θα έπρεπε να ήταν αυτή που θα καθόριζε τις εξελίξεις.

  Οι κύκλοι έρχεται η ώρα που κλείνουν. Και η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με τον τρόπο που λειτουργεί και πορεύεται τα τελευταία χρόνια, δείχνει πως έχει… κουράσει αλλά έχει και η ίδια “κουραστεί”.

  Παρά τις παραπάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ διαπιστώσεις του υπογράφοντα, στο σχήμα που διεκδικεί τα ηνία της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, συμμετέχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι, που ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν αλλά και να συνεχίσουν το αδιαμφισβήτητο ΕΡΓΟ που έχει παραχθεί.

  Οι ίδιοι οι Ξενοδόχοι του νομού Χανίων, έχουν ΤΩΡΑ την ευθύνη, για να γυρίσει η σελίδα…

                                       Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                 ο “Κύριος Έπαρχος” 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ