More

  Οι δυο ιερείς ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ λόγω αμφιβολιών! Ο Γιαννάκης όμως κακοποιήθηκε, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά ούτε λέξη…

  Έπεσε και τυπικά σήμερα η αυλαία, της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορούσε τους βιασμούς του νεαρού Γιάννη από τον Πλατανιά Χανίων.

  Εκείνου του παιδιού με τις ειδικές ανάγκες, του οποίου το κορμί και η ψυχή κακοποιήθηκε, από δυο τουλάχιστον άτομα, τα οποία κρίθηκαν βάσει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ΕΝΟΧΟΙ για τις πράξεις τους.

  Τρείς ακόμη κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους και οι δυο ιερείς, ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ λόγω αμφιβολιών.

  Το δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε ότι το παιδί αυτό, το οποίο ούτε λίγο αλλά ούτε και πολύ πήγαν κάποιοι να το βγάλουν τρελό, όντως και χωρίς καμία αμφιβολία βιάστηκε, όντως κακοποιήθηκε – ακόμη και από τον ίδιο του τον πατέρα – και πλέον οι δυο από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ.

  Λίγη μόλις ώρα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, της οποίας ιερείς ήταν οι δυο κληρικοί που ενεπλάκησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση και που τελικά ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ, εξέδωσε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση, με την οποία ελάμβανε θέση για όλα όσα έχουν συμβεί, το χρονικό διάστημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη, η υπόθεση του νεαρού Γιάννη.

  Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την γέννηση Του Χριστού, που δίδαξε την Αγάπη και την Συγχώρεση, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, μίλησαν μεταξύ άλλων για τιμωρία και για μηνήσεις απέναντι σε όσους – βάσει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου – είχαν βιαστεί να βγάλουν εσφαλμένα συμπεράσματα για τους δυο ιερείς, οι οποίοι επαναλαμβάνω ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ.

   Προφανώς η ανοίκεια και ανίερη αυτή συμπεριφορά τους δηλώνει πως δεν πιστεύουν στην δικαιοσύνη αυτή, για τούτο και για να μην επαναλάβουν το κακό και σε άλλους (και όχι δια λόγους εκδικήσεως) θα κληθούν να λογοδοτήσουν και ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι υπαίτιοι, οι πραγματικοί ένοχοι αυτού του κακού, όχι μόνο θα φανερωθούν αλλά θα λάβουν και τον «μισθό» των πράξεων τους. Όσοι διέρρεαν μέρος της δικογραφίας, όσοι αναρτούσαν στα fb τους, όσοι…, όσοι…

  Στο σύνολο της η ανακοίνωση, υψώνει και δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να πει μέχρι ενός σημείου, την σημαία της δικαίωσης για τους δυο ιερείς. Οφείλουμε όμως και να παρατηρήσουμε ότι το επιχειρεί – με τρόπο και λόγο, που δεν διατηρεί – σε αρκετά από τα σημεία του – τα διδάγματα του ίδιου Του Κυρίου.

  Σε μια ανακοίνωση κάποιων χιλιάδων λέξεων, δεν αφιερώνεται μισή αράδα, για όλα αυτά που υπέστη ο “κατήγορος” όπως αναφέρουν το Μικρό Γιάννη, αρνούμενοι να γράψουν ακόμη και τ’ όνομά του. Οι συντάκτες, αγνόησαν να κάνουν την παραμικρή αναφορά, ούτε προφανώς  να καταδικάσουν τις πράξεις εκείνων,  που καταδικάστηκαν τελικά από την δικαιοσύνη.

  Μισή λέξη δηλαδή για ένα παιδί που ΒΙΑΣΤΗΚΕ και υπέστη, πέραν από οποιαδήποτε αμφιβολία,  όλη αυτή την βάσανο. Αντίθετα, χιλιάδες λέξεις κι ένα ποτάμι οργής, για όλους εκείνους που έσφαλαν και σχημάτισαν μια – βάσει της απόφασης του δικαστηρίου που είναι ΣΕΒΑΣΤΗλανθασμένη άποψη για τους δυο ιερείς.

  Η συγχώρεση βρίσκεται στην προμετωπίδα της Ορθοδοξίας, είναι η ανίκητη αξία που δίδαξε μέσα από την Σταύρωση και τον Θάνατο Του, ο ίδιος ο Χριστός. Αν η επίσημη πλευρά της εκκλησίας, εκφράζεται με τόσο εκδικητικό τρόπο και λόγο, τώρα που όντως προκύπτει ότι  αυτοί οι δυο άνθρωποι ΑΔΙΚΩΣ ενεπλάκησαν σε αυτή την κτηνώδη ιστορία, τότε ο λόγος του Κυρίου, μάλλον παρερμηνεύεται και κακοποιείται, από τους ίδιους τους θεματοφύλακές Του επί γης.

  Δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν η στήλη, μέσα από τα γραφόμενα της έσφαλε στο παρελθόν – επαναλαμβάνω για ευνόητους λόγους – βάσει της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε.  Μια ακόμη μεγαλύτερη ΣΥΓΓΝΩΜΗ όμως, οφείλουν και οι συντάκτες της επίμαχης επιστολής, απέναντι σε εκείνη την ανθρώπινη ύπαρξη που κακοποιήθηκε και δυο κατηγορούμενοι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ γι’ αυτό. ΣΥΓΓΝΩΜΗ τέλος οφείλουν και σε όλους εκείνους τους πιστούς, οι οποίοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν μέχρι τέλους, ότι θεμελιώδης αρχή και αξία της Ορθοδοξίας, είναι η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ

                                          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                  Ο Κύριος Έπαρχος

   

  *Τα παραπάνω αφορούν την προσωπική άποψη του υπογράφοντα και ΜΟΝΟ, ο οποίος φέρει και την συνολική ευθύνη γι’ αυτά.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ