More

  Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες των Χανίων

  Κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

  Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα γίνει συγκέντρωση με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος.

  Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων τονίζονται τα εξής:

  Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και αγροτικοί Σύλλογοι απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Γενάρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο οργανωτικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, Γιώργος Πατεράκης βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, “το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, θα είναι δεκαήμερο κινητοποιήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

  «Στο Νομό Χανίων, τα προβλήματα δεν είναι απλά μεγάλα, αλλά οξυμένα, με κυρίαρχο φυσικά την καταστροφή του βασικού προϊόντος που έχει ο Νομός μας, αλλά και όλη η Κρήτη, του ελαιολάδου.

  Η πρωτοφανής αυτή καταστροφή έχει φέρει σε οικονομική ασφυξία όλους τους αγρότες των Χανίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε.

  Βέβαια, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως η τελευταία χαλαζόπτωση που έπληξε τα εσπεριδοειδή, τα προβλήματα από την κακοκαιρία του Φλεβάρη, της οποίας οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί ακόμη και οι ζημιές που έγιναν στα θερμοκήπια, για τις οποίες οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να διορθώσουν τις ζημιές, αλλά και όλα τα προβλήματα των τελευταίων ετών.

  Εμείς με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας και του σημερινού συμβουλίου, καλούμε τον κόσμο σε συλλαλητήριο στις 29 Γενάρη στις 11 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

  Κάθε αγρότης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να δει αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ως κάτι πάρα πολύ σοβαρό για αυτόν.

  Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, αλλά δυστυχώς φέτος επαληθευτήκαμε νομίζω για το τί έρχεται και τί μέλλον μας επιφυλάσσουν.

  Ήρθε η ώρα να δώσουμε μία βροντερή απάντηση και σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά και την προηγούμενη για την κατάσταση που έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο αγρότες» τόνισε ο Γ. Πατεράκης, που εξέφρασε παράλληλα την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, προσκάλεσε όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα τους ελαιοπαραγωγούς, που έχουν φέτος καταστραφεί να δώσουν βροντερό παρών, γιατί όπως επεσήμανε «αν δεν πιέσουμε δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα και του χρόνου θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».

  «Δυστυχώς η κεντρική εξουσία δεν λέει ποτέ την αλήθεια, ότι δηλαδή τα χρήματα που δόθηκαν για τη δακοκτονία, δεν έφτασαν για αυτό το σκοπό.

  Ήταν λιγότερο από το 50% των αναγκών μας και πρέπει η δακοκτονία να ξεκινήσει ξανά να γίνεται, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Είχε κενά, αλλά γινόταν πολύ καλύτερα, από ότι γίνεται τώρα.

  Ο λόγος είναι ότι πρέπει να συντομεύουμε αυτά που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινή αγροτική πολιτική.

  Η γη και η παραγωγή πρέπει να περάσει σε λίγα χέρια και εμείς να είμαστε φθηνά εργατικά χέρια» υποστήριξε ο Μ. Σταυριανουδάκης που ανέφερε πως, “την ώρα του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί η περαιτέρω μορφή του αγώνα, που δεν πρόκειται να σταματήσει, πάντα συντονισμένοι πάντα με τους αγροτικού συλλόγους και τις ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα”.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Το ξέσπασμα της Τουλουπάκη: «Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας, είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη»

  Σε γραπτή της δήλωση η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει:«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος πολιτικής δίωξης την οποία θα...

  Νέες οδηγίες ΥΠΑ: Ποιες πτήσεις παραμένουν σε απαγόρευση – Τι γίνεται τελικά με την Σουηδία που ενδιαφέρει την Κρήτη

  Νέες οδηγίες από την ΥΠΑ για τις πτήσεις . Για ποιες χώρες παρατείνεται η απαγόρευση, ποιες παραμένουν στην στην ευρωπαϊκή λίστα.Παρατείνεται έως τις 31...

  Ποιοι πληρώνονται αύριο το επίδομα των 534 ευρώ και το ποσό από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  Στις 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε ήδη αναστολή που παρατάθηκε τον Ιούνιο.Από...

  Στην τελική ευθεία, έργο πνοής 5,5 εκ. ευρώ από τον Ο.Α.Κ. στην «Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου» (pics)

  Έργα 5,5 εκ ευρώ θα εκτελέσει ο Ο.Α.Κ. στην «Λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου» - Ξεκινά επίσημα, η κατασκευή των «Αρδευτικών Δικτύων»Ακολουθεί η...