Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση.
Μετά από ένσταση εταιρίας που συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία – Το έργο πάει πίσω για 1,5 με 2 χρόνια
Μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη αναφορικά με τα έργα του βιολογικού της Σούγιας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και αφορούσε το δεύτερο και κύριο υποέργο του Βιολογικού, θεωρείται άκυρος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο διαγωνισμός ακυρώθηκε μετά από ένσταση που κατέθεσε εταιρία που συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία και αφορούσε τους όρους της διακήρυξης όπως αυτοί είχαν προκηρυχθεί από Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ως φορέας υλοποίησης) που διενεργούσε τον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια «ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΟΥΓΙΑΣ, Δ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ».
Η ένσταση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Προσφυγών, που αποφάσισε την παύση της διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε ειδικό δικαστήριο που εκδικάζει δημόσιες συμβάσεις.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προβληματισμό και απογοήτευση καθώς το έργο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα πάει πίσω για 1,5 ίσως και 2 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό (το δεύτερο από τα τρία υποέργα που περιλαμβάνονται στον βιολογικό) προϋπολογισμού 550.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 1” και περιλαμβάνει 2 μέρη: Προμήθεια και εγκατάσταση της Μονάδας και Υπηρεσία λειτουργίας (ο ίδιος ανάδοχος θα αναλάμβανε εκτός την κατασκευή και την λειτουργία & συντήρηση της εγκατάστασης για 10 ετη).
Ο διαγωνισμός υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκληρωνόταν στις 20 Ιουλίου και σύμφωνα με το πλάνο τα έργα θα ξεκινούσαν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους 12 μήνες.
Δυστυχώς πλέον όλα πάνε πολύ πίσω…