Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

43χρονη οικονομολόγος, ιδιοκτήτρια εταιρείας διαχείρισης ακινήτων στο Κολωνάκι, πρώην σύζυγος του 43χρονου καθηγητή πανεπιστημίου των ΗΠΑ, που δολοφονήθηκε στις 4 Ιουλίου στην Αγία Παρασκευή, είναι η εντολέας της δολοφονίας του.

Φυσικός αυτουργός ο 35χρονος νυν σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια τριών αλλοδαπών για την υλοποίηση της δολοφονικής ενέδρας.

Ενας Βούλγαρος φέρεται να βρήκε στον «εκτελεστή» δύο ακόμη άτομα από την Αλβανία, οι οποίοι νοίκιασαν το αυτοκίνητο με το οποίο τον μετέφεραν στο σημείο της δολοφονίας.

Κάποιος από τους συνεργούς προμήθευσε τον νυν σύντροφο με ένα πιστόλι τοκάρεφ.

Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναφέρουν ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι μεγάλες οικονομικές διαφορές από τη διαχείριση εταιρειών στην Αμερική και σε δεύτερη προτεραιότητα η διαμάχη τους για την επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα τους.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες εστιάστηκαν στο στενό περιβάλλον της οικονομολόγου και στον νυν σύντροφό της, ο οποίος είχε παρουσιάσει ένα άτονο άλλοθι, πως βρισκόταν στην επαρχία για δουλειές.

Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει τις έντονες διαμάχες που αφορούσαν τα έσοδα και τη διαχείριση εταιρειών στις ΗΠΑ ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, με τη 43χρονη να χρησιμοποιεί την επικοινωνία του με τα παιδιά τους ως «μοχλό πίεσης» προκειμένου να υποκύψει στις οικονομικές απαιτήσεις της.

Μάλιστα μετά τη δολοφονία του καθηγητή, υπήρξαν διαρροές για βίαια ξεσπάσματά του απέναντι στην πρώην σύζυγό του, προβλήματα με το αλκοόλ και πλημμελή φροντίδα των παιδιών του, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Από τα κινητά της οικονομολόγου και του νυν συντρόφου της προέκυψαν σαφείς ενδείξεις εμπλοκής τους στη δολοφονία. Το ίδιο και στα κινητά των συνεργών, που ενδεχομένως δεν γνώριζαν τα δολοφονικά σχέδια.

Ο 35χρονος την επόμενη ημέρα της δολοφονίας έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και διέγραψε τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Τη 2η ημέρα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό εντόπισαν το νοικιασμένο όχημα. Από αυτό έφθασαν στους Αλβανούς ενοικιαστές του και στη συνέχεια στον Βούλγαρο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ έχουν την ομολογία του εκτελεστή, και των συνεργών του, πριν εκδώσουν εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή συνεχίζει να αρνείται τα πάντα για τη συμμετοχή της στη δολοφονία.

 kathimerini.gr