More

  “Φουλ πυρ” κατά Κουβάτσου και η Σκακιστική Ακαδημία!

  Σε παρέμβαση του στη βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργείο, ο κ. Κεγκέρογλου μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε μη τήρηση, από πλευράς Διοίκησης ΕΑΚ των διατάξεων που αφορούν την ανάθεση έργων και προμηθειών, αφήνοντας παράλληλα προσωπικές αιχμές, σε βάρος του προέδρου του ΕΑΚ, Σάκη Κουβάτσου.

  Μερικές μέρες νωρίτερα, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, η οποία είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, με “καυστική” ανακοίνωσή της βάλλει κατά του προέδρου του ΕΑΚ Χανίων, Σάκη Κουβάτσου (προέδρου και του Α.Ο.Κύδων) για εμφανή μεροληψία, στο θέμα της στέγασης των τμημάτων σκάκι. Ο Κύδωνας , όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΑΧ, εκτός από τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, στεγάζεται πλέον και σε εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Χανίων!

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων:

  “Με την επιστολή μας αυτή διαμαρτυρόμαστε έντονα για την μεροληπτική στάση του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων κου Αθανάσιου Κουβάτσου  υπέρ του σωματείου του Αθλητικού Ομίλου «Ο ΚΥΔΩΝ».

  Όπως γνωρίζετε, η πόλη των Χανίων έχει μεγάλη παράδοση σε Πανελλήνιες πρωτιές σε σημαντικούς τομείς του αθλητισμού. Ένα από τα αθλήματα που τις χαρίζει πολλές και σημαντικές διακρίσεις πολλά χρόνια τώρα είναι και το σκάκι. Στο άθλημα δραστηριοποιούνται στην πόλη μας τρεις σκακιστικές έδρες που έχουν στην ευθύνη τους επτά (7) ομάδες που αγωνίζονται στα επίσημα πρωταθλήματα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

  Πιο Συγκεκριμένα:

  • Σύλλογος: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ . Συστεγαζόμενα σωματεία: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ και ΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 2000.
  • Σύλλογος: ΑΟ “ΚΥΔΩΝ” ΧΑΝΙΩΝ. Συστεγαζόμενο σωματείο: ΟΦ ΣΚΑΚΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
  • Σύλλογος: Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ. Συστεγαζόμενο σωματείο: ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 2000.

  Από τους προαναφερθέντες συλλόγους όλοι εκτός από την  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ, φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων.

  Πιο συγκεκριμένα ο  Α.Ο “Ο ΚΥΔΩΝ” στεγάζεται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων “Έλενας Βενιζέλου”, ενώ και ο Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ  στεγάζεται στην Αντισφαίριση Χανίων.

  Επιπρόσθετα από την σκακιστική στήλη που επιμελείται ο κ. Κουβάτσος στην έγκριτη εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», διαβάζουμε εσχάτως, ότι ο Α.Ο. Κύδων εκτός από την «λέσχη του στο Εθνικό Στάδιο Χανίων λειτουργεί και δεύτερη σκακιστική λέσχη ΚΑΙ στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων στη Νέα Χώρα»!

  Όπως είναι γνωστό στις μέρες μας οι οικονομικές συνθήκες κάνουν τον αγώνα για την επιβίωση, λειτουργία και ανάπτυξη των συλλόγων πιο δύσκολο από ποτέ.

  Όπως επίσης είναι ευρέως γνωστό στην πόλη μας, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με τα αποτελέσματά της ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια έχει καταξιωθεί ως η ΠΡΩΤΗ δύναμη ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους της χώρας στο νεανικό σκάκι, με βάση τα αποτελέσματα στα ατομικά ΝΕΑΝΙΚΑ, όπως και ΜΑΘΗΤΙΚΑ πρωταθλήματα Ελλάδος, είναι δε μόνιμη πρωταγωνίστρια και εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Πανελλήνιο Ομαδικό Παίδων Κορασίδων. Ακόμη το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα της Κρήτης που διατηρεί δύο (2) ομάδες στο ανώτερο επίπεδο – στην Α΄ Εθνική κατηγορία της χώρας, δείχνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία της στο Ελληνικό σκάκι. Η δε διοργανωτική της δραστηριότητα ξεπερνάει πολύ τα σύνορα της Ελλάδος με αποκορύφωμα την καθιέρωση του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ» σε ένα Παγκοσμίου κύρους τουρνουά και κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο νησί μας!
  Έτσι μας δημιουργούνται εύλογες απορίες:

  Πώς γίνεται όλοι οι υπόλοιποι σκακιστικοί σύλλογοι να έχουν την δική τους στέγη στις δημόσιες εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Χανίων και εμείς να είμαστε ο ΜΟΝΟΣ και μόνιμα αποκλεισμένος, καθόλα τα χρόνια της λειτουργίας μας μην έχοντας καμιά θέση σε καμιά εγκατάσταση του Ε.Α.Κ. Χανίων;

  Πώς γίνεται ΣΗΜΕΡΑ να καταλαμβάνεται ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ στέγασης σε σύλλογο της πόλης για περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας του, αντί να τηρηθεί μια στοιχειώδης σειρά και να δοθεί ο χώρος στο μόνο σύλλογο (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων) που συνεχίζει να πληρώνει δυσβάστακτα έξοδα στέγασης (ενοίκιο, ρεύμα κλπ. λειτουργικά έξοδα);

  Πως γίνεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, από την θέση ευθύνης που έχει για το καλό του αθλητισμού της Πόλης να μεροληπτεί εξόφθαλμα υπέρ του εαυτού του – υπέρ του σωματείου που είναι Πρόεδρος – χωρίς να κρατά στοιχειώδη προσχήματα ισοτιμίας ή αμεροληψίας; Μήπως του διέφυγε ότι υπάρχουν και άλλα σωματεία που έχουν ανάγκες;

  Την παρούσα επιστολή θα ακολουθήσουν ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του συλλόγου μας σε αντίστοιχο με τους άλλους συλλόγους χώρο στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού έτσι ώστε να αποκατασταθεί η διαχρονική αδικία που συντελείται εις βάρος μας.”

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ