More

  Φραγκάκης: Η Ελλάδα γίνεται ο προτιμώμενος προορισμός της ECTAA σε 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators σε όλη την Ευρώπη 

  Σε μια περίοδο κρίσης που συγκλονίζει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η ECTAA υπέγραψαν συμφωνία για να καταστήσουν την Ελλάδα τον Προτιμώμενο Προορισμό του ευρωπαϊκού Συνδέσμου τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

  Με τη συμφωνία αυτή, η ECTAA και ο ΕΟΤ καθιστούν σαφή τη δέσμευσή τους να ξαναφέρουν τον τουρισμό στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ευημερήσουν και πάλι.

  Ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) είναι μέλος της ECTAA και, ως εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, κοινοποιεί το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

  Μέσω της συμφωνίας, η ECTAA δεσμεύεται να προωθήσει την Ελλάδα ως τον Προτιμώμενο Προορισμό της στους 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στην ποικιλία των ταξιδιωτικών και τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν η ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, στα οποία συγκαταλέγονται τόποι και αξιοθέατα παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, η όμορφη φύση, αλλά και η ζωντανή πολιτιστική σκηνή, η εξαιρετική γαστρονομία, καθώς και πολλοί χώροι συνεδρίων και συναντήσεων.

  Η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης στο πρόγραμμα προώθησης των ταξιδιών και του τουρισμού της Ελλάδας στα μέλη της στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις σχέσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών με τις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες. Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί η εικόνα της Ελλάδας ως ενός από τους ασφαλέστερους και πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ελλάδα θα έχει ευκαιρίες να δείξει ότι βελτιώνει συνεχώς τα πρότυπα για έναν πιο βιώσιμο τουρισμό.

  Πολλές δράσεις προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ήδη στην ημερήσια διάταξη το διαδικτυακό σεμινάριο της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μοντέλα ταξιδιών για την ελληνική αγορά. Επιπλέον, η ECTAA θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Μια ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της ECTAA να εξοικειωθούν με τα μέτρα που αποσκοπούν στο να κάνουν την τουριστική εμπειρία ασφαλή όσο και ευχάριστη στους προορισμούς και, ενδεχομένως, να αρχίσουν να διερευνούν τη δυνατότητα μελλοντικών συνεδρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα.

  Ο Πρόεδρος της ECTAA, κ. Pawel Niewiadomski, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη για τα δύο μέρη και θα δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων εισερχόμενου τουρισμού και των Μελών μας. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύσκολη περίοδο, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία θα γίνει θετικός καταλύτης για την επιστροφή του τουρισμού στην Ελλάδα ».

  Ο ΓΓ του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε από την πλευρά του: «Η συμφωνία του ΕΟΤ με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων (ECTAA), καθιστά την Ελλάδα Προτιμώμενο Προορισμό σε 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο ενισχύουμε τη θέση της χώρας μας, με την εξίσου πολύτιμη βοήθεια του HATTA».

  Η ECTAA εκπροσωπεί περίπου 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και πωλούν υπηρεσίες μεταφοράς, διαμονής, αναψυχής και άλλες τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και συνδυασμένα προϊόντα, σε πελάτες αναψυχής και σε επαγγελματίες.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  “Βενετία” ο Κλαδισσός! Πλημμύρισε και πάλι το Italian Factory – Απίστευτες εικόνες… (pics+vid)

  Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται τα ΧανιάΗ δυνατή καταιγίδα που συνοδεύτηκε και από πυκνή χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές, έχει δημιουργήσει ήδη αρκετά και σοβαρά...

  Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Χανιά! Πυκνή χαλαζόπτωση και καταιγίδες σε πολλές περιοχές – Δείτε εικόνες και βίντεο…

  Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκονται την τελευταία ώρα ο νομός Χανίων.Πυκνή χαλαζόπτωση "σαρώνει" πολλές περιοχές, ενώ δεκάδες αστραπές κάνουν τη νύχτα μέρα...Σε πολλές περιοχές...

  Δωρεάν διανομή ειδών παντοπωλείου στα Χανιά

  Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή ΤΕΒΑ / FEAD” θα προβεί στην 7η διανομή...

  Καμπάνια για τον Κρητικό Αμπελώνα (video)

  Ως γνωστό, ο κλάδος της Οινοποιίας όπως και ολόκληρο σχεδόν το οικονομικό οικοδόμημα, έχει πληγεί πολύ σοβαρά από την κρίση που προκάλεσε ο covid-19.Τα...