More

  Γαύδος: “Κάποιοι” οφείλουν απαντήσεις στην Κορίνα! Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν

  Με τον πλέον απόλυτο τρόπο, επιβεβαιώνονται οι προβληματισμοί που από την πρώτη κιόλας στιγμή διατύπωσε το kriti360.gr αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που προκύπτουν στην διαχείριση του περιστατικού με το θανατηφόρο τροχαίο της Γαύδου, στο οποίο σκοτώθηκε η νεαρή φοιτήτρια Κορίνα Λαβράνου, η οποία οδηγήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στην τελευταία της κατοικία στην Κέρκυρα

  Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένας Μπορμπουδάκη – σύμφωνα με την οποία – έγιναν όλα βάση των πρωτοκόλλων, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική, με την οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας, να ζητά απαντήσεις.

   

  «Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων» – Ορίστηκε “Τεχνικός Σύμβουλος”

  Ερωτηματικά προκύπτουν  για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας – όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η κοπέλα ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

  «Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος», υποστήριξε.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο. «Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται», τόνισε μιλώντας στο Mega.

  Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

  «Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος της οικογένειας.
  Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φωτίσουν την κάθε σκοτεινή πτυχή της υπόθεσης αυτής, που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την κοινή γνώμη σε ολόκληρη την χώρα. Η Κορίνα δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι και στους δικούς της ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος, θα πρέπει να συνδράμει με κάθε τρόπο, για να πάρουν οι άτυχοι γονείς της, τις απαντήσεις που αναζητούν.
  Υ.Γ.
  Κυρία Μπορμπουδάκη, έχετε κι εσείς υποχρέωση – πέραν από την ομπρέλα προστασίας προς τις υπηρεσίας σας – που ανοίξατε μέσα από τις πρόσφατες βιαστικές δηλώσεις σας, να κάνετε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ για να λάμψει η αλήθεια.

                                            Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 
                                                     Ο “Κύριος Έπαρχος”

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ