Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες έχουν μετατρέψει χιλιάδες στρέμματα σε στάχτη, απειλώντας οικισμούς, περιουσίες και πολύτιμους φυσικούς πόρους.

Ισχυροί άνεμοι και δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης, την ώρα που χιλιάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις περιοχές Μεντερές και Σεφεριχισάρ της Σμύρνης. Οι θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν τα 70 έως 117 χιλιόμετρα την ώρα, δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 1.113 άτομα, με τη συνδρομή 122 πυροσβεστικών οχημάτων, 74 υδροφόρων και 84 χωματουργικών μηχανημάτων.

Μάλιστα από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή οι στάχτες και η οσμή της φωτιάς σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν μέχρι την Πάτμο.