Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς ο νέος καύσωνας είναι στο κατόπι.
Προ των πυλών είναι το νέο κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με τους μετεωρολόγους να κρούουν τον κώδωνα για πολύ υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και στην Αττική.
Το Σάββατο 19/07 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, λίγες νεφώσεις στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 και στις Κυκλάδες τους 30 με 31 βαθμούς.
Καιρός – Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πλέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή 20/07
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια και κεντρικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους τους 39 και στα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Πού θα «χτυπήσουν» 45ρια
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 40 βαθμούς στα Τρίκαλα, τους 39 στη Λαμία, σε Αγρίνιο και Άργος τους 38, στην Αθήνα θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς.
Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής η αίσθηση της θερμοκρασίας στην Αθήνα θα είναι στους 32 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη 31, σε Πειραιά και Βόλο 34 βαθμούς και στο Ηράκλειο 33 βαθμούς.
Στα αστικά κέντρα η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από 33 βαθμούς όλη την ημέρα.
Σε τέσσερις περιοχές της χώρας θα δούμε ακραίες θερμοκρασίες. Ειδικότερα, την Τρίτη και την Τετάρτη, που είναι η κορύφωση του καύσωνα, ίσως δούμε 45 βαθμούς στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, δηλαδή σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, 44 βαθμούς στην περιοχή της Φθιώτιδας, όπως στη Λαμία, 45 βαθμούς στη Βοιωτία πέριξ της Κοπαΐδας και 44 βαθμούς στην πεδιάδα της Αργολίδας, στο Άργος.
Ο καιρός τη Δευτέρα 21/07
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Ο καιρός την Τρίτη 22/07
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ο καιρός την Τετάρτη 23/07
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.