More

  Καταγγελία από τους Ακαπνίστας για το… party στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ.Α.

  Με προσωπική πρωτοβουλία του κυρίου Ανδρέα Μπαρδάκη αλλά και με την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου Ακαπνίστας, 6 συλλογικότητες προχώρησαν σε καταγγελία με θέμα την παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην πρόσφατη εκδήλωση γενεθλίων του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

  Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου Ακαπνίστας:

  «Δημοσιεύματα του Τύπου αποδεικνύουν ότι έχει διαπραχθεί παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην πρόσφατη εκδήλωση γενεθλίων του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών»

  Αξιότιμοι κύριοι!
  Από τα διάφορα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα MME, στις 21.11.2020, σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε λόγω της εκδήλωσης για τα γενέθλια του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στις 20.11.2020, εντός του κλειστού χώρου του ΔΣΑ, διαφαίνονται καθαρά κάποιες φωτογραφίες όπου ένας κύριος που που απ’ όσο γνωρίζουμε πρόκειται για νομικό, κάπνιζε ανενόχλητα.

  Ενδεικτικά και μόνο, τέτοια δημοσιεύματα υπάρχουν μεταξύ άλλων και στους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους, επίσημες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.

  https://www.skai.gr/news/greece/eisaggeliki-paremvasi-gia-to-parti-tou-proedrou-tou-dsa-dimitri-vervesou
  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/salos-me-to-parti-genethlion-tou-proedrou-tou-dsa—deka-atoma-xoris-maskes-en-meso-lockdown-eikonesbinteo/
  https://www.protothema.gr/greece/article/1067567/parti-genethlion-en-meso-lockdown-gia-ton-proedro-tou-dikigorikou-sullogou-athinon-apisteutes-eikones/
  Ημερομηνία τελευταίας πρόσβασης 23/11/2020

  Απ’ όσο γνωρίζουμε ο ΔΣΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κι επομένως υπάγεται στις διατάξεις απαγόρευσης καπνίσματος του ν. 3730/2008.

  Σύμφωνα με τον ν. 3730/2008 (Με τις τελευταίες αλλαγές από το Νόμο 4715/2020), προβλέπονται τα εξής:

  Άρθρο 6, Διοικητικές κυρώσεις:
  1. Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.
  2…
  3. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

  ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
  Προβλέπεται και πειθαρχική ποινή, με τη μορφή της επιβολής πρόστιμου, ύψους ανάλογου του διοικητικού, που προβλέπεται από την ΚΥΑ, Αριθμ. Γ.Π. οικ. 104720 (ΦΕΚ Β’ 1315, 2010), άρθρο 2, παρ. 5:
  5. Η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ΟΤΑ, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στους χώρους που είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, συνίσταται σε επίπληξη ή οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση. Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ιδίου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ιδίου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο εκ του νόμου 3868/2010 προβλεπόμενο ποσό.

  Πηγή φωτογραφιών: https://www.protothema.gr/greece/article/1067614/vervesos-gia-to-koronoparti-genethlion-irthan-me-diki-tous-protovoulia-forousa-maska/?fbclid=IwAR05PetFRODede-fXpqtgT799-2yxeJNcSYRmfnA6csdDEvaLdLphZmiLX4
  Ημερομηνία τελευταίας πρόσβασης 23/11/2020

  Κατόπιν των ανωτέρω,
  διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου και των μελών του ΔΣΑ καθώς πρόκειται για έγκριτους δικηγόρους που θα έπρεπε να έδιναν το καλό παράδειγμα, αλλά και οποιουδήποτε άλλου παρευρισκόμενου, οι οποίοι ως νομοταγείς πολίτες αντί να αποτελούν φάροι παραδειγμάτων νομιμότητας εντούτοις παραβιάζουν ανερυθρίαστα τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους.
  Για τους λόγους αυτούς,
  επιθυμούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς σας προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και να αποδοθούν οι σχετικές διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις στους παραβάτες και στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας του δημόσιου χώρου που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει στο ιδιωτικό του καπνιστήριο ή στον προσωπικό του χώρο οργάνωσης ιδιωτικών πάρτι.
  Σας παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου με τον οποίο καταχωρήθηκε η παρούσα καταγγελία μου η οποία στάλθηκε ηλεκτρονικά με τη μορφή επιστολής ως εισερχόμενο μήνυμα, (σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3979/2011 και την υπουργική απόφαση ΥΑΠ/Φ.40.4/163/2013 με ΑΔΑ: ΒΕΤ6Χ-ΔΦ2) και να με ενημερώσετε ηλεκτρονικά καθώς και όλες τις συλλογικότητες που υπογράφουν την εν λόγω καταγγελία, για την συνέχεια που δόθηκε σε αυτήν.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ο Ν.Ο. Χανίων “συνυπογράφει” για το άνοιγμα των κολυμβητηρίων

  Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων κάνει γνωστό ότι περιλαμβάνεται ανάμεσα στα σωματεία της χώρας, που υπογράφουν τη σχετική επιστολή που έχει αποσταλεί προς τον υφυπουργό...

  Δημοπρατήθηκαν δύο σημαντικές αναπλάσεις στον Πλατανιά

  Δημοπρατήθηκαν δύο σημαντικές αναπλάσεις στην Κοινότητα Πρασέ του Δήμου ΠλατανιάΟ Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων στην Κοινότητα...

  Στο Εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ο Μ.Βολουδάκης (pics)

  Το Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Ν.Σ. Μανούσος ΒολουδάκηςΕκεί τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής Γιώργος Μπέας και ο...

  Δεν είναι μόν(ο)η η Μπεκατώρου: Σοκαριστική αποκάλυψη και από την Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ

  Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει μεγάλο θέμα συζήτησης γύρω από την σοκαριστική αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου πως έχει πέσει θύμα...