Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση.
Παρόλο που πολλές λιχουδιές εισαγωγής έχουν τη θέση τους αυτές τις μέρες στο τραπέζι μας, οι περισσότεροι θέλουν στο γιορτινό τους τραπέζι πιάτα που τους γυρίζουν στα παιδικά τους χρόνια, στις μυρωδιές και στις γεύσεις που τους θυμίζουν μαμάδες και γιαγιάδες.
Αν θέλετε στο τραπέζι σας μια «μυρωδιά» κρητικής κουζίνας, βάλτε κάποια από τα τυριά , τα αλλαντικά της και τα κρασιά της Κρήτης στο μενού σας (πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη. Τα προϊόντα της Κρήτης υπάρχουν πια σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε ακόμη να μαγειρέψτε για τους αγαπημένους σας κάποιες κρητικές νοστιμιές.
κυδωνόπαστο με γραβιέρα Κρήτης
απάκι με μανιτάρια και ξινομυζήθρα
τάρτα με πράσο και κρητικά τυριά
κρεατόσουπα ή κοτόσουπα κλασική
Κλασικό ψητό γουρουνόπουλο με πατάτες
σαλάτες πολύχρωμες και αρωματικές
με σπανάκι και ντρέσινγκ πετιμεζιού\
ή πράσινη με ντρέσινγκ μαρμελάδας πορτοκαλιού
με ψητή κολοκύθα και ξηρούς καρπούς
και μια πρωτότυπη αμυγδαλοσαλάτα
Γιαούρτι με κάποιο γλυκό του κουταλιού για κλείσιμο του γεύματος
( ιδανικά με κυδώνια στο φούρνο με κρασί ),
ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο με γιαούρτι
ή μια σφακιανή πίτα με μέλι
ή πιο απλά μυζηθροπιτάκια με μέλι
Και φυσικά
Βασιλόπιτα Κρήτης με πορτοκάλια
Οπωσδήποτε σοκολατάκια …
με καρύδια και βανίλια υποβρύχιο
ή πιο εύκολα, βελουδένια με ζαχαρούχο γάλα
Ευχηθείτε με ένα γλυκόπιοτο ρακόμελο ή με ένα σφηνάκι παγωμένη ρακή!