Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

  • 12 πλατιά μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπoλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κοιλιά προς τα κάτω.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5΄.
  4. Γυρνάμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8-10΄.
  5. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
  6. Τα αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
  • Διάρκεια: 15′ μαγείρεμα
Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Μερίδες: 4
lovecooking.gr