More

  Νέα Δημοκρατία Χανιά: Αυτοί που είναι, κι εκείνοι που “θέλουν” να γίνουν βουλευτές

  Μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται στο “γαλάζιο” στρατόπεδο στα Χανιά. Όσο οι εβδομάδες περνούν και με δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος είναι “πυκνός”, υποψήφιοι και φερόμενοι για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, προετοιμάζονται για τη μεγάλη  “μάχη” της άνοιξης – αν τηρηθεί η πρόθεση του πρωθυπουργού για εκλογές “κοντά στην άνοιξη” –  εκτός κι αν οι εξελίξεις είναι τέτοιες, που οι κάλπες στηθούν τελικά νωρίτερα.

  Η εν ενεργεία βουλευτής, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στην διάρκεια των δηλώσεων της στο περιθώριο της Πολιτικής Ακαδημίας που διοργάνωσε πρόσφατα στα Χανιά η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει περίπτωση, να μην είναι υποψήφια στα Χανιά”. Το συγκεκριμένο θέμα προφανώς και είχε από πολύ νωρίς αποσαφηνιστεί και παρά τις πληροφορίες που την έφερναν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού να “μετακομίζει” στην “ασφάλεια” του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, η ίδια η κ. Μπακογιάννη, είχε φροντίσει να κάνει γνωστό σε όλους τους τόνους, ότι θα επιμείνει στη “μάχη” του σταυρού, στην ιδιαίτερη της πατρίδα, τα Χανιά.

  Νερό στο… μύλο των σεναρίων, έδωσε και η εμφάνιση της πρώην υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά και γνωστής εκπαιδευτικού, κ. Χαρίκλειας Ντερμανάκη στην πρόσφατη Πολιτική Ακαδημία που οργανώθηκε στα Χανιά. Η παρουσία της εκεί, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε!

  Δεδομένη είναι και η εκ νέου κάθοδος του κ. Μανούσου Βολουδάκη στις επικείμενες εκλογές. Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα μη συμμετοχής και μετά την “επιστροφή” του στην ενεργό δράση – είχε αποτραβηχτεί λίγο τους προηγούμενους μήνες λόγω ενός προβλήματος υγείας – ο Μανούσος είναι έτοιμος για μια ακόμη εκλογική μάχη, από τις ήδη αρκετές που κουβαλάει στις αποσκευές του, στην μέχρι και σήμερα πολιτική του διαδρομή. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που υποστηρίζουν ότι διανύει την πιο παραγωγική ίσως, κοινοβουλευτική πορεία, από την εποχή που ξεκίνησε να πολιτεύεται στα Χανιά.

  “Κλειδωμένη” είναι και η υποψηφιότητα του Ακαδημαϊκού της γαλάζιας παρέας, του τέως πρύτανη και τρίτου βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Διγαλάκη. Ο κ. Διγαλάκης από πολύ νωρίς έδειξε πως επιθυμεί να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Χανιωτών, ενώ είναι και ο μόνος Χανιώτης βουλευτής, που διατηρεί πολιτικό γραφείο και εκτός κέντρου των Χανίων, στην Κίσσαμο,  τους τελευταίους μήνες.

  Το αίμα νερό δεν γίνεται…

  Η “επιστροφή” της οικογένειας Μαρκογιαννάκη, είναι επίσης δεδομένη. Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί ως πολιτευτής των Χανίων ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως η σχέση με τον θείο του – τέως βουλευτή επί σειρά ετών της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά και γνωστό ποινικολόγο κ. Χρήστο Μαρκογιαννακη, όχι απλά έχει αποκατασταθεί αλλά επειδή “το αίμα νερό δεν γίνεται” ο πολύπειρος και λαοφιλέστατος “Μαρκόγιαννης” θα είναι στο πλευρό του “μικρού” με όλες του τις δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε, επισφραγίζεται και ο δικός του πολιτικός “σασμός” με τη Νέα Δημοκρατία γιατί είπαμε: “το αίμα νερό δεν γίνεται”.

  Από εκεί κι έπειτα ξεκινά η σεναριολογία… Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του σημερινού Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι το γραφείο του στα Χανιά, λειτουργεί κανονικά, δεν θεωρείται δεδομένο, ότι θα τον δούμε αυτή την φορά ως υποψήφιο βουλευτή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την περίοδο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και μια “μεγάλη” συζήτηση μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού, από την οποία ουσιαστικά, θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της συμμετοχής του ή όχι στο ψηφοδέλτιο. “Σε κάθε περίπτωση, θα στηρίξω την απόφαση του πρωθυπουργού, όποια κι αν είναι αυτή”, είχε πει στον υπογράφοντα πριν από μερικές εβδομάδες, στην διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στον Q radio.

  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει να έχει το θέμα της “ποσόστωσης” για τη Νέα Δημοκρατία, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.  Η περίπτωση της νεαρής φαρμακοποιού κ. Ελευθερίας Αρχοντάκη, δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες – όπως πρώτο είχε γράψει από τις 22/6/2022 το Kriti360 – ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Νερό στο… μύλο των σεναρίων, έδωσε και η εμφάνιση της πρώην υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά και γνωστής εκπαιδευτικού, κ. Χαρίκλειας Ντερμανάκη στην πρόσφατη Πολιτική Ακαδημία που οργανώθηκε στα Χανιά. Η παρουσία της εκεί, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, ενώ έδωσε “τροφή” σε εκείνους που υποστηρίζουν πως μια πιθανή συμμετοχή της στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, θα επέφερε σημαντικά οφέλη για τη Νέα Δημοκρατία, από τη μεγάλη ΠΑΣΟΚική δεξαμενή που εξακολουθεί να υπάρχει στην “ανθρωπογεωγραφία”  των Χανίων. Θα πει κανείς τρεις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο…; Δύσκολο ΝΑΙ, εντελώς απίθανο ΟΧΙ.

  Ο πολύπειρος και λαοφιλέστατος “Μαρκόγιαννης” θα είναι στο πλευρό του “μικρού” με όλες του τις δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε, επισφραγίζεται και ο δικός του πολιτικός “σασμός” με τη Νέα Δημοκρατία γιατί είπαμε: “το αίμα νερό δεν γίνεται”.

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούγεται ολοένα και περισσότερο η περίπτωση του γιατρού – χειρουργού και πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κ. Μιλτιάδη Καστανάκη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται – ούτε όμως και να διαψεύδεται – από επίσημα χείλη. Η στήλη έχει ακόμη στην διάθεση της κι άλλα “ονόματα” στελεχών που ενδεχομένως θα ήθελαν να βρεθούν σε μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Προσωπικά πάντως θα στοιχημάτιζα – τον… καφέ μου, όχι κάτι παραπάνω – ότι το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από τα ονόματα που περιγράφονται παραπάνω στο αφήγημα που σας παρουσιάζουμε. Προφανώς αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω το οποίο ενδεχομένως να μας διαφεύγει αυτή την ώρα, αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ