More

  ΟΑΕΔ: Καταργείται το ειδικό επίδομα νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας

  Αρχίζει σταδιακά να υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση που αφορά την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, τα οποία επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

  Ουσιαστικά παίρνει «σάρκα και οστά» η θεσμοθέτηση που έγινε στο ν. 4472 / 17 που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και έχει ως στόχο να εξοικονομηθούν 20,6 εκατ. ευρώ τη διετία 2017 – 2018, από τα οποία τα 8,8εκατ. ευρώ έχουν προγραμματιστεί να προκύψουν φέτος και τα υπόλοιπα 11,8 εκατ. ευρώ του χρόνου.

  Η αρχή γίνεται από τον ΟΑΕΔ που θα θέσει σε εφαρμογή την κατάργηση του ειδικού επιδόματος  για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας από 20 έως 29 ετών, το οποίο έλαβαν περίπου 3.500 δικαιούχοι.

  Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα αφορά ανέργους που καλύπτουν το παραπάνω ηλικιακό όριο και βρίσκονταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον ένα έτος. Το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείτο για πέντε μήνες από την ημέρα που ο δικαιούχος θεμελίωνε το δικαίωμα για να λάβει την παραπάνω παροχή.

  Πάντως όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλλει αίτηση για να τους καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα, πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, δηλαδή έως τις 18 Μαϊου, θα το λάβουν κανονικά.

  Επίσης, όπως έχει θεσμοθετηθεί από τις 22 Μαϊουτου τρέχοντος έτους και μετά, καταργούνται τα ακόλουθα κοινωνικά επιδόματα:

  1.Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 Ν. 3016/2002). Στόχος του συγκεκριμένου επιδόματος, ήταν να ενισχυθούν αυτές οι οικογένειες για να μπορέσουν να παρέχουν στα παιδιά τους τα βασικά σχολικά είδη, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να διακόψουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

  2. Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 Ν. 4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες, οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας.

  3. Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της παροχής ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα χαμηλότερα εισοδήματα στη χώρα.

  Συντάκτης: Αγγελόπουλος Βασίλης

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Διορθώσαμε το λάθος του Κεμάλ το 1934

  Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το διάγγελμα του στον τουρκικό λαό, ανήμερα της απόφασης για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, ο...

  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

  Να καταστεί υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι.Τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί σε συνδυασμό με...

  Η «Νέα ΥΔΕ 130414″ στο επίκεντρο ημερίδας του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων στα Χανιά

  Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Χανίων μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία   ( ΠΟΣΕΗ ) πραγματοποίησαν την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στις 18:00 στην αίθουσα...

  Μυστική τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας στο Βερολίνο

  Μια μυστική τριμερή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τη Δευτέρα.Η τριμερής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής προεδρίας και έγινε λίγα...