More

  Παρουσία ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη η Τελετή Ορκωμοσίας Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στο Ρέθυμνο

  Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024, στην τελετή Ορκωμοσίας Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στο 547 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής 5ης Α/Μ Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Μιχαήλ Πλουμής.

  Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Πρόδρομου, παρευρέθηκαν επίσης Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, της Δημοτικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Λιμενικής Αρχής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Σχολής Αστυφυλάκων.

  Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

  «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήµερα στις τάξεις των Ενόπλων ∆υνάµεων, τους νέους στρατευµένους της 2024 Α΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς, που έδωσαν όρκο ή υπόσχεση πίστης και αφοσίωσης στην Πατρίδα. Η σηµερινή ορκωµοσία αποτελεί µια ξεχωριστή στιγµή, καθώς ολοκληρώσατε µε επιτυχία τη βασική σας εκπαίδευση και καλείστε να υπηρετήσετε µε πίστη και αφοσίωση τις Ένοπλες ∆υνάµεις, ανταποκρινόµενοι στις προσδοκίες και στην εµπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

  Νέοι Οπλίτες,

  Κατά τη διάρκεια της θητεία σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας προσφέροντας τις υπηρεσίες σας για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, να συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και επιπλέον να αποκτήσετε δεξιότητες οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία.

  Η θητεία αποτελεί για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια Χώρα µε μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

  Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες µε αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ κι εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε µε υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

  Να θυμάστε πάντα ότι, πρωταρχικό σας μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλειά σας, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όχι µόνο στους χώρους εργασίας αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή. Σας διαβεβαιώνω ότι, τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική Ηγεσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επίπεδο της εκπαίδευσής σας να παραμείνει υψηλό και οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τέτοιες, ώστε να μπορέσετε αναπόσπαστοι να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας.

  Γονείς των στρατευμένων νέων,

  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, ότι πολυτιμότερο έχετε και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μας. Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδας και μαζί µε εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά µου συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού, για το εξαιρετικό έργο το οποίο παρουσίασαν και το αποτέλεσμα το οποίο επέτυχαν. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία θα είναι αρωγοί στη προσπάθειά σας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

  Σας εύχομαι καλή θητεία.»

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ