Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Οι γιατροί του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ, επισκέφτηκαν τη Γαύδο και πραγματοποίησαν σειρά εξετάσεων, στους ανθρώπους που ζουν μόνιμα στο ακριτικό νησί.
Γιατροί πολλών διαφορετικών ειδικότητων, βρέθηκαν στην Γαύδο, με την συνδρομή της ΑΝΕΝΔΥΚ.
Δείτε την σχετική ανάρτηση:
Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:
Κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο για κάθε άκριτα της χώρας μας, ήταν βαθιά επιθυμία για εμάς, όνειρο, στόχος και μετά από χρόνια καταφέραμε κι έγινε πραγματικότητα! Το αυτονόητο μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μέσα από τον εθελοντισμό
Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΓΝΗ – GIATROI TOU AIGAIOU PAGNI , επισκέφτηκαν τη Γαύδο μας και πραγματοποίησαν πολλές εξετάσεις στους ανθρώπους που ζουν μόνιμα στο νησί μας. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας χωρίζουν σε κοινωνικές τάξεις, κι έτσι η αποστολή αυτή , των γιατρών του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ, εξέτασε όλους τους ανθρώπους, άσχετα αν ζουν σε βίλα ή σε ένα παγκάκι. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον γιατρό του νησιού μας, Βασίλη Αμβροσιάδη για όλα αυτά που πρόσφερε και πιο πολύ για την ανθρωπιά του. Τον Περιφερειακό σύμβουλο George Pitsoulis , που από την αρχή ήταν στο πλευρό μας και μας αγκάλιασε σε αυτή μας την δράση με πολλή αγάπη και φυσικά συμμετείχε και ως γιατρός στην αποστολή.
Την Anendyk Seaways Οfficial και ιδιαίτερα τον Στρατό Μπουρνάζο, πρόεδρο της ΑΝΕΝΔΥΚ , που μας στήριξαν με την μεταφορά όλων των γιατρών και οχημάτων για την αποστολή αυτή, αλλάζοντας τα δρομολόγιά τους και δηλώνοντας μας ότι θα είναι στο πλευρό του Πολιτιστικού συλλόγου Γαύδου.
Ευχαριστώ πολύ την Έλλη Αρκαλάκη, Elli Elli που προσφέρθηκε πριν καν της το ζητήσουμε να συμμετέχει και να προσφέρει στην δράση αυτή, προσφέροντας δωμάτια στους γιατρούς.
Τον Γιάννη και Θεόδωρο Κόνσολα που μας στήριξαν για ακόμα μια φορά, δίνοντας δωμάτια στους γιατρούς και προσφέροντας την φιλοξενία τους.
Ευχαριστούμε πολύ, την οικογένεια Μιχελαράκη, Manolis Michelarakis, που κι αυτοί πρόσφεραν φιλοξενία στους γιατρούς του Αιγαίου και μας στήριξαν, παρόλο που βρίσκονταν σε περίοδο εργασιών για την επιχείρηση τους.
Τον @Μανολις Βαιλακάκης που πρόσφερε φιλοξενία στην ταβέρνα του Σαρακήνικο και τον Portalios Nikos που φιλοξένησε του γιατρούς, επίσης στην ταβέρνα του Χελώνα Γαύδος – Xelona Gavdos.
Ευχαριστούμε επίσης, το mini market kiki και το mini market Στρατής και τον φούρνο της Νίκης Δουρουντάκη στα Σφακιά.
Θέλω να πω, ότι παρόλο που κάποιους από τους γιατρούς τους γνωρίζω πολλά χρόνια κι άλλους τους γνώρισα τώρα, υπήρξε μια τόσο φιλική και ανθρώπινη ατμόσφαιρα μεταξύ μας, που σπάνια μπορεί να συμβεί αυτό, ανάμεσα σε τόσα πολλά άτομα. Γίναμε μια όμορφη παρέα και περάσαμε υπέροχα! Όλοι μας, ανυπομονούμε ποτέ θα ξαναβρεθούμε!!!!
Επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να μας δίνουν σημασία και φροντίδα εδώ στην ακριτική Γαύδο, για αυτό ο ενθουσιασμός μας, είναι τόσο μεγάλος από αυτή την επίσκεψη των γιατρών του Αιγαίου και της Περιφέρειας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι πρόθυμη να μας στηρίξει σε κάθε καλό για τον τόπο μας, αρκεί εμείς να το θέλουμε και να το ζητήσουμε. Όταν λοιπόν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν το καλό για το νησί, υπάρχουν και φορείς που στηρίζουν και βοηθάνε πάρα πολύ. Όταν δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει και προσφορά βέβαια. Εμείς θα διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε, να το καθιερώσουμε όλο αυτό και να προσφέρουμε στους κατοίκους του τόπου μας, αυτό το τόσο σημαντικό και αυτονόητο για την ανθρώπινη ζωή….την ιατρική φροντίδα και πρόληψη στην υγεία μας.
Προσωπικά λοιπόν, σας ευχαριστώ όλους πολύ, μέσα από την καρδιά μου!
Γεωργακά Έφη
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό