More

  Σημανδηράκης: Ο Αυγενάκης εμπαίζει τα Χανιά – Την Δευτέρα το “κουμπί” για το ποδηλατοδρόμειο! Τι είπε για τον Μαλανδράκη…

  Ευθεία επίθεση του Δημάρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, στον Υφ. Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη…

  Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης του, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης στο πρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για τα θέματα των αθλητικών υποδομών στα Χανιά και την “στάση” του Ηρακλειώτη πολιτικού απέναντι σε αυτά. Μιλώντας στο “Πρωινό Σήκωμα” του Q Radio με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, ο κ. Σημανδηράκης έκανε ξεκάθαρα λόγο για “εμπαιγμό“, από την πλευρά του κ. Αυγενάκη. “Ο κ. Αυγενάκης μας εμπαίζει κανονικά και αυτό αποδεικνύεται” είπε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο θέμα του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, ο κ. Σημανδηράκης επέρριψε ευθύνες προσωπικές στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την στασιμότητα που παρατηρείται, την ίδια ώρα, που ο ιδιοκτήτης του χώρου, το Πολυτεχνείο Κρήτης δηλαδή, πολύ πρόθυμα προχώρησε από την δική του πλευρά, τις συμφωνηθείσες μελέτες, που αρχικά ο κ. Αυγενάκης και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχαν ζητήσει. Ο κ. Σημανδηράκης, επανέλαβε την αποφασιστικότητα του Δήμου Χανίων, “ν’ αναλάβει την ολοκλήρωση αλλά και την λειτουργία της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης“, τονίζοντας ότι “ο Δήμος Χανίων μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως και σε όλα τα επίπεδα, στις ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος“.

  Υψηλούς τόνους κράτησε ο Δήμαρχος Χανίων, και για το έτερο κολυμβητήριο της πόλης, αυτό της Νέας Χώρας, εκφράζοντες εντονότατες επιφυλάξεις, για την πορεία του έργου, “δείχνοντας” και πάλι ως κύριο υπεύθυνο, τον κ. Αυγενάκη και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. “Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός, μα πάρα πολύ επιφυλακτικός” είπε με έμφαση ο κ. Σημανδηράκης.

  Στην διάρκεια της συνέντευξης του, ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στο θέμα του ποδηλατοδρομείου στα Καθιανά, είπε πως “τα πάντα είναι έτοιμα“, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι  “μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, θα πατήσουμε στην κυριολεξία το κουμπί, για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης του ανάδοχου που θα αναλάβει το έργο“. Μέσω του ίδιου χρηματοδοτικού εργαλείου – το “Ταμείο Ανάκαμψης” δηλαδή – εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται η ίδια ακριβώς διαδικασία για το άλλο μεγάλο έργο του Δήμου Χανίων, την ανάπλαση των τριάντα οικοδομικών τετραγώνων, στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

  Παρακολουθήστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

  Ο κ. Σημανδηράκης, σχολίασε το ενδεχόμενο καθόδου στις επικείμενες εκλογές, στην διεκδίκηση του Δήμου Χανίων, του νυν Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, μίλησε για την σχέση του με τον πρώην Δήμαρχο Χανίων, κ. Τάσο Βάμβουκα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την έναρξη των εργασιών, για τη μεγάλη ανάπλαση των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς. Ο Δήμαρχος αφού γνωστοποίησε πως κυριολεκτικά “στο… παρά ένα, το έργο κινδύνευσε να χάσει την χρηματοδότηση του”, ξεκαθάρισε πως οι εργασίες δεν πρόκειται να διακοπούν, κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του, ο κ. Σημανδηράκης, δεσμεύθηκε πως “μέχρι το ερχόμενο Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του έργου, που αφορά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων“.

   

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ