More

  Σταμάτης Bournazos: Ο άνθρωπος πίσω από το πιο ισχυρό ελληνικό brand στο γυναικείο παπούτσι…

  Τ’  όνομα BOURNAZOS, επί σειρά επτά και πλέον δεκαετιών, είναι συνυφασμένο με το γυναικείο παπούτσι, στην ελληνική αγορά της υπόδησης. Μια οικογενειακή υπόθεση αρχικά , που εξελίχθηκε σε μια πραγματικά μεγάλη και ιστορική φίρμα, η οποία έγινε το απόλυτο σημείο αναφοράς, για χιλιάδες γυναίκες που δεν θέλουν παπούτσια απλά για να περπατούν, αλλά για να κάνουν βήματα που… ξεχωρίζουν. Ο κ. Σταμάτης Bournazos, περιγράφει στην Όλγα Χναρά αυτή την υπέροχη πορεία “βήμα, βήμα”, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, οι οποίες όμως πάντα έχουν πολλά να πουν…

  Για πάρα πολλά χρόνια το όνομα BOURNAZOS ήταν γνωστό για τις ποιοτικές ψηλοτάκουνες γόβες, την τελευταία δεκαετία έχω δώσει ιδιαίτερο βάρος στις καλοκαιρινές συλλογές και ειδικά στα παπούτσια που θα αγαπούσε μια γυναίκα και θα ήθελε να πάρει μαζί της στις διακοπές

   

  Αρχικά μιλήστε μας λίγο για εσάς…

  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας και είμαι υπέρμαχος του made in Greece! Αν δεν ήμουν σχεδιαστής παπουτσιών θα ήμουν αρχαιολόγος ή ξεναγός

  Πότε άρχισε να σας ενδιαφέρει ο σχεδιασμός υποδημάτων;

  Υποσυνείδητα μάλλον με ενδιέφερε από πολύ μικρή ηλικία ο σχεδιασμός παπουτσιών, γιατί θυμάμαι από μικρό παιδί να παρατηρώ τα παπούτσια των γυναικών και με την φαντασία μου να τους δίνω διάφορα χρώματα και σχήματα στα τακούνια. Επαγγελματικά άρχισα να ασχολούμαι εντατικά όταν ήμουν 24 χρονών

  “Το παπούτσι σαν προϊόν είναι δύσκολο και γι’ αυτό το ποιοτικό και τεχνικά άρτιο προϊόν είναι σπάνιο “

  Πώς θα περιγράφατε τη φίρμα των παπουτσιών Bournazos; 

  Δύο βασικές λέξεις χαρακτηρίζουν το brand BOURNAZOS, ποιότητα και στυλ! Το όνομα BOURNAZOS ξεκίνησε πριν 70 χρόνια στην Αθήνα από τον πατέρα μου Δημήτρη Μπουρνάζο και έκτοτε ακολουθεί μέσα στο πέρασμα του χρόνου τις εξελίξεις στον χώρο της μόδας ώστε να είναι επίκαιρο με σεβασμό στην παράδοση.

  Παπούτσια για τη γυναίκα που εργάζεται, που μεγαλώνει παιδιά, ταξιδεύει και πάνω απ’ όλα ονειρεύεται!

  Ποιους τύπους  γυναίκας  έχετε κατά νου,  όταν σχεδιάζετε;

  Η γκάμα σχεδιασμού καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας δηλαδή της δυναμικής δραστήριας γυναίκας που εργάζεται, μεγαλώνει παιδιά, ταξιδεύει και πάνω απ’ όλα ονειρεύεται!

  Πώς ξεκινάτε τη δημιουργική διαδικασία;

  Πριν απ’ όλα σκέφτομαι τα σχήματα, δηλαδή μυτερό, στρογγυλό, φαρδύ, στενό κλπ. Μετά σκέφτομαι τα σχήματα, τα ύψη και τα φάρδη των τακουνιών, στην συνέχεια τις γραμμές των παπουτσιών τα χρώματα και τα υλικά. Είναι διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Το παπούτσι σαν προϊόν είναι δύσκολο και γι αυτό το ποιοτικό και τεχνικά άρτιο προϊόν είναι σπάνιο τώρα πια και σαφώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγκρίνεται με φτηνές απομιμήσεις.

  Ποιο ήταν το πιο δημοφιλές στυλ παπουτσιών σας μέχρι σήμερα; 

  Όταν ένα όνομα έχει μια ιστορία 70 χρόνων στον χώρο της μόδας, καταλαμβάνετε ότι η δημοφιλία σε κάποια στυλ αλλάζει όπως αλλάζουν και οι κοινωνικές συνήθειες των ανθρώπων. Για πάρα πολλά χρόνια το όνομα BOURNAZOS ήταν γνωστό για τις ποιοτικές ψηλοτάκουνες γόβες, την τελευταία δεκαετία έχω δώσει ιδιαίτερο βάρος στις καλοκαιρινές συλλογές και ειδικά στα παπούτσια που θα αγαπούσε μια γυναίκα και θα ήθελε να πάρει μαζί της στις διακοπές. Το καλοκαίρι για μένα δεν είναι απλά μια εποχή είναι τρόπος ζωής, είναι η χρονική περίοδος που όλοι θέλουμε να χαλαρώσουμε και να ζήσουμε έστω για λίγο έξω από τα συνηθισμένα και να αναγεννηθούμε.

  Δείτε το φωτογραφικό gallery

  Τι σας εμπνέει και πώς αυτό τροφοδοτεί τη δουλειά σας;

  Παίρνω έμπνευση όταν παρατηρώ τον κόσμο στις κοινωνικές του εκδηλώσεις και σαφώς από collection που έχουν φτιαχτεί στο παρελθόν.

  Έχω σχεδιάσει παπούτσια από δέρμα βάτραχου και από… ψάρι!

  Υπάρχουν υλικά που δεν έχετε δουλέψει και που θέλετε να εξερευνήσετε στο μέλλον; 

  Νομίζω έχω δουλέψει όλα τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παπούτσι ακόμη και ορισμένα που ούτε θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όπως για παράδειγμα δέρμα βάτραχου και δέρμα από ψάρι!

  “Θυμάμαι από μικρό παιδί να παρατηρώ τα παπούτσια των γυναικών και με την φαντασία μου να τους δίνω διάφορα χρώματα και σχήματα στα τακούνια”

  Πώς αποφασίζετε για τα χρώματα για τα παπούτσια σας;

  Τις περισσότερες φορές είναι θέμα έμπνευσης της στιγμής, δηλαδή κάποια φόρμα θεωρώ ότι θα ήταν όμορφή και σε πράσινο για παράδειγμα. Σαφώς βέβαια μπορεί να με επηρεάσουν και κάποιες collection από ρούχα που μπορεί να δω

  Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τη νέα σας συλλογή;

  Η νέα συλλογή έχει πολλά χαρούμενα παστέλ χρώματα και πολλά παπούτσια που θα φορεθούν σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο και έχουμε ανάγκη πρώτα απ’  όλα να διασκεδάσουμε και να δούμε τα πάντα αισιόδοξα και χρωματιστά.

  Βρείτε την συλλογή παπουτσιών BOURNAZOS στην ηλεκτρονική διεύθυνση anastazibournazos.com

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ