Έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024. Η έκρηξη στο διαμέρισμα στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα, εκτιμάται ότι οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Την ίδια στιγμή, από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, γεμιστήρας με φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες -3- ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε την 31-10-2024 σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε Τρομοκρατική Οργάνωση υπό την επιβαρυντική περίσταση της από κοινού κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων κατά συναυτουργία και τρομοκρατική πράξη προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο και η οποία αφορά μεγάλη ποσότητα των ανωτέρω υλικών κατά συναυτουργία.

Δειτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες: