Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Στο χώρο του εμπορικού λιμανιού αποβίβασαν τελικά οι λιμενικές αρχές τους 442 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Αγία Γαλήνη το απόγευμα.

Τα λεωφορεία άρχισαν να τους μεταφέρουν στα Χανιά, όμως στη μέση της διαδρομής ενημερώθηκαν οι οδηγοί να αλλάξουν πορεία και να επιστρέψουν στο Ρέθυμνο.

Μετά από διαβουλεύσεις και ελλειψη άλλου χώρου το λιμεναρχειο  αποφάσισε να τους αποβιβάσει στο λιμάνι. Το πως θα παραμείνουν εκεί, χωρίς υποδομές και υπό συνθήκες καύσωνα είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Την σίτιση τους ανέλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου για σήμερα και αύριο ενώ η περιφέρεια θα μεταφέρει χημικές τουαλέτες. Στο σημείο βρίσκονται ο λιμενάρχης Ρέθυμνο Κυριάκος Παττακός, ο αστυνομικός διευθυντής Παρασκευάς Χηνοπουλος και ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Βασίλης Θεοδωράκης.

 

goodnet.gr